iphone ios

Senaste iOS- och iPadOS-uppdateringarna förstör populär dongel för iPhone och iPad

maj 22, 2023 av David

I slutet av förra veckan släppte Apple iOS 16.5 och iPadOS 16.5, vilket lade till en flik för sport i Apple TV-appen, erbjöd fler alternativ till iPhone-användare. Men det finns dåliga nyheter för dem som redan har laddat ner de senaste iOS- och iPadOS-versionerna till sina enheter. Uppdateringarna gör att iPhone- och iPad-kompatibiliteten med Apples Lightning till USB 3-kameraadapterdongel går sönder. Tillbehöret ansluter till en iPhone eller iPad via laddningsporten och har en USB-A-port för att ansluta tillbehör till din telefon eller surfplatta.

Dongeln inkluderar också en inbyggd Lightning-port som gör att användaren kan ladda sin iPhone eller iPad samtidigt som de använder dongeln för att köra ett tillbehör. Uppdateringarna till iOS 16.5 och iPadOS 16.5 har förstört kompatibiliteten med båda portarna. På Reddit skrev flera användare om hur deras dongel slutade fungera efter att de installerade iOS 16.5-uppdateringen.
Läs mer: 5 bästa tillbehören för din mobil

Till exempel skriver Reddit-användaren FIFanatic: "Jag har precis samma problem, men med min digitala ljudinstallation - min DAC (Schiit Modi+) fungerade bra med denna adapter när jag anslöt min iPhone till den fram tills jag uppgraderade till iOS 16.5 i morse - nu ger den bara ett felmeddelande "drar för mycket ström" och laddar inte ens min telefon längre, än mindre kommunicerar med DAC:en."

På Apples community-webbplats delar flera iPad-ägare med använda sina tråkiga historier, Exempelvis denna nedan. "Uppdaterade till 16.5 idag. Min 7:e generationens iPad används för midi-musikappar. Jag har en Apple USB Lightning-kameraadapter med laddning. Laddningsporten fungerar inte längre för iPaden. Jag har provat flera olika Apple-kablar. Adaptern möjliggör laddning till min iPhone, så det är inte en hårdvaruproblem. Jag har gjort flera omstarter på iPaden. Fortfarande ingen framgång. Laddning sker bara med direkt anslutning och INTE genom adaptern. Finns det några andra lösningar tillgängliga?"

Apple kallar tillbehöret för en kameraadapter och i Apples onlinebutik skriver de att "När du ansluter Lightning till USB 3-kameraadaptern öppnar din iPad Pro automatiskt appen Bilder, som låter dig välja foton och videor att importera och sedan organisera dem i album." Men iPhone- och iPad-användare köper dongeln för att ansluta USB-A-tillbehör till sina enheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *