Hur bra är operatören Tre (3) → Recension och omdöme!

Tre omdöme

Tre recension, allt du behöver veta om Tre!

4.5/5
tre mobilabonnemang

Tre omdöme

Tre recension, allt du behöver veta om Tre!

4.5/5

Tre är en av de störta teleoperatörerna i Sverige, och de erbjuder många typer av abonnemang.

Men hur är täckningen egentligen, och hur är prisnivån jämfört med lågprisoperatörerna?

Dessa frågor och fler svarar vi på i den här artikeln.

Snabba fakta om Tre

 • Du får alltid fria samtal, fria SMS och fria MMS med Tre.
 • Tre erbjuder deras egna nät, så täckningen är i regel perfekt.
 • Ingen bindningstid
 • Rabatt om du köper mobil

Tre mobilabonnemang

Tre erbjuder fyra typer av mobilabonnemang för privatpersoner. Fria samtal och fria SMS/MMS inkluderas alltid, oavsett vilket abonnemang du tecknar dig för.

Tre abonnemang med 5 GB surf

 • Abonnemanget kostar 199 kr i månaden.
 • Du får surfa för 5 GB.
 • Fria SMS och fria samtal inkluderas.
 • Du får rabatt om du kombinerar mobilköp.
 • Ingen bindningstid

Tre abonnemang med 15 GB surf

 • Abonnemanget kostar 299 kr i månaden.
 • Du får surfa för 15 GB.
 • Fria SMS och fria samtal inkluderas.
 • Du får rabatt om du kombinerar mobilköp.
 • Ingen bindningstid

Omdöme av Tre

Tre erbjuder mobilabonnemang med stora mängder surf, och detsamma gäller för deras mobila bredband. Utöver det fungerar ett av deras mobila bredband inom EU och EES, vilket är mycket unikt. Operatören erbjuder också tjänsten 3Världen, med låga priser även utanför EU.

Denna operatör erbjuder även ett brett utbud för företag, som bör passa i princip alla företagare tack vare den flexibla surfmängden.

Den svagaste punkten är Tres mobilnät, som fungerar utmärkt i storstäderna men mindre bra på landsbygden. I norra delarna av landet är täckningen som svagast, så om du bor norrut (och inte i eller nära en storstad) ska du se dig efter en annan operatör.

Tres fyra mobilabonnemang

Det faktum att Tre erbjuder ett fri surf-abonnemang är starkt, och utöver det är spridningen gällande den inkluderade surfmängden precis lagom. Majoriteten av alla kunder bör således kunna hitta ett passande abonnemang med tillräckligt mycket surf.

Erbjuder Tre 5G?

Tres mobilabonnemang med 15 GB surf eller mer kommer med 5G-stöd, men 5GB-abonnemanget har endast stöd för 4G och 3G. Det faktum att stöd för 5G inkluderas redan för 15 GB-abonnemanget medför att 3 erbjuder ett av Sveriges billigaste 5G-abonnemang.

Med 5G surfar du betydligt snabbare jämfört med 4G, och utöver det är svarstiden (latensen) lägre vilket passar perfekt för exempelvis gamers.

Värt att notera är att du måste ha en mobiltelefon med stöd för 5G för att den femte generationens datanät ska fungera. Som tumregel erbjuder i princip alla nya telefoner med ett nypris på över 5 000 kr stöd för 5G, men kontrollera alltid huruvida 5G stöds innan du köper en ny telefon.

Tre och deras mobila bredband

Tre erbjuder fyra typer av abonnemang när det kommer till mobilt bredband:

Under en period var det lite svårt att välja en lämplig datamängd för sitt mobila bredband, då det bara fanns tre abonnemang att välja på. Numera har Tre löst det problemet genom att introducera ett fjärde abonnemang med flexibel surf.

Med det abonnemanget behöver du bara betala för den mängd surf du använder, men som en konsekvens av den ökade flexibiliteten betalar du cirka 30 % mer om du överskrider exempelvis 15 GB eller 50 GB-gränsen. Du betalar dock aldrig men är cirka 500 kronor, oavsett hur mycket data du förbrukar.

Värt att lägga till är att inga av Tres abonnemang för mobilt bredband har någon bindningstid. Väljer du att köpa exempelvis en router till abonnemanget gäller en bindningstid på 24 månader, men då får du också en billigare produkt på köpet.

Kundsupporten

Tre erbjuder kundsupport via e-post och telefon, så även via direktchatt. Du kan även ställa frågor via Facebook om du så vill. 

Det som får Tres kundtjänst att sticka ut från konkurrenterna är öppettiderna. Supporten har öppet från tidig morgon till sen kväll mellan måndag och lördag, vilket är starkt med tanke på konkurrenternas öppettider som i regel är betydlig mer snäva.

Svar på vanligt ställda frågor

 • Vad kostar ett tre abonnemang?

  Ett mobilabonnemang från Tre kostar mellan 199 och 399 kr per månad. Det enda som skiljer sig är den surf som inkluderas, och fri surf-abonnemanget kostar mest pengar. Du kan även välja att köpa mobil och abonnemang på samma gång, men då blir månadskostnaden högre.

 • Erbjuder Tre studentrabatt?

  Nej, Tre erbjuder inte studentrabatt, det vill säga abonnemang för studenter med ett lägre pris. Värt att lägga till är att Tre inte heller erbjuder pensionärsabonnemang.

  De personer som har någonting dåligt att säga om Fello klagar på att man bara kan spara 25 GB (+ en månadspott) på sitt surfkonto, vilket enligt oss är förståeligt.

 • Vad har Tre för omdöme online?

  Tre får beröm online för att de erbjuder låga priser och många typer av mobilabonnemang. Den största nackdelen enligt de som uttalat sig på nätet är att Tre erbjuder en som bäst medioker täckning på landsbygden.

  Utan en dedikerad Fello-app kan du inte få notiser när exempelvis surfen är slut, men mina sidor-fliken täcker åtminstone nästan samtliga av de funktioner som en applikation skulle ha erbjudit.

 • Hur många mobilabonnemang erbjuder Tre?

  Tre erbjuder fyra typer av mobilabonnemang: 5G surf och fria samtal, 15 GB surf och fria samtal, 50 GB surf och fria samtal och fri surf samt fria samtal. Fria sms inkluderas alltid i abonnemangspriset, oavsett vilket abonnemang du väljer att satsa på.

 • Erbjuder Tre en bra täckning?

  Tre erbjuder en bra täckning i större städer, men täckningen är betydligt sämre i mindre städer och på landsbygden. Operatörer som går i Telenors eller Telias nät erbjuder i regel en bättre täckning utanför storstadsregionerna.

 • Hur snabbt kan jag surfa i Tres nät?

  Du kan i regel surfa med en hastighet på mellan 10 och 50 Mbps i Tres nät. Det är vanligt att du surfar snabbare i storstadsregionerna.

 • Hur lång är leveranstiden hos Tre?

  Leveranstiden hor Tre ligger på mellan 1 och 2 dagar för mobiltelefoner och SIM-kort.