Karma mobil – en ny operatör på marknaden → Recension och omdöme!

Karma mobil omdöme

Karma mobil recension, allt du behöver veta om Karma mobil!

4.5/5

Karma mobil omdöme

Karma mobil recension, allt du behöver veta om Karma!

4.5/5

Karma mobil – en ny operatör på marknaden

För dig som är på jakt efter ett nytt mobilabonnemang från en ny, modern och smart mobiloperatör kan vi rekommendera Karma mobil. Karma mobil är en ny aktör på marknaden, som med fokus på personlig service och anpassningsbara erbjudanden erbjuder unika mobilabonnemang för alla åldrar. Tack vare att de inte är beroende av de stora telekombolagen är priserna bra och utbudet både unikt och tillgängligt.

Något som också gör Karma mobil till en väldigt attraktiv aktör på marknaden är att de valt att utforma sina abonnemang såväl som sin sajt på ett sätt som gör det så enkelt som möjligt för dig. Oavsett ålder, önskemål och behov kan Karma mobil ge dig det mobilabonnemang du vill ha.

Snabba fakta om Karma mobil

 • Ingen uppsägningstid
 • Professionell och personlig kundsupport
 • Generös rabatt under dina första två månader

Karma mobil mobilabonnemang

Du som väljer Karma mobil som mobiloperatör har ett flertal olika alternativ att välja mellan när det kommer till vilket mobilabonnemang du önskar ha. Dessa abonnemang ser till stor del väldigt lika ut – fria samtal och SMS ingår bland annat alltid. Det som dock framförallt skiljer dem åt är mängden surf som du får tillgång till varje månad.

Karma mobil abonnemang med 0 GB surf

 • Abonnemanget kostar 49 kr i månaden.
 • Du får surfa för 0 GB, data 7 öre/mb
 • 100 fria SMS, därutöver 30 öre/st.
 • Ingen bindningstid
 • Samtal 45 öre/min
 • MMS 66 öre/st.

Karma mobil abonnemang (Bas +) med 10 GB surf

 • Abonnemanget kostar 159 kr i månaden.
 • Du får surfa för 10 GB.
 • Fria SMS och fria samtal inkluderas.
 • Du kan få 2 månader för mer än halva priset.
 • Id-skydd ingår i 2 mån (valfritt)
 • Ingen bindningstid

Spara surf?

Något som kan vara värt att tänka på är att Karma mobil däremot inte erbjuder dig att spara din oanvända surf till nästa månads pott, vilket idag är en väldigt vanlig tjänst bland andra mobiloperatörer. 

Utan istället kan du upp- eller nedgradera ditt abonnemang enligt den mängd surf du tror dig vara i behov av nästkommande månad. Något krångligt om du frågar oss, men med tanke på deras generösa erbjudanden sen start funkar det ändå. 

Olika mobilabonnemang för olika behov – specifikt anpassat för äldre

Beroende på vad just du är ute efter när det kommer till abonnemang för mobilen kan Karma erbjuda olika alternativ som kan passa dig. Värt att nämna är att Karma mobil främst har valt att fokusera på att erbjuda abonnemang och tillhörande tjänster/ produkter som gör sig allra bäst för äldre människor. 

Det vill säga, inte bara när det gäller mobilabonnemangets innehåll, tillgänglighet och pris, utan det även när det kommer till enkelheten i att teckna ett sådant abonnemang och att använda sig av deras olika tjänster. Hur bekväm man än känner sig i denna digitala värld, och hur mycket kunskap man än har, så ska det alltså kännas enkelt och tryggt med Karma. 

Erbjudanden hos Karma mobil – för dig som tecknat mobilabonnemang

 • Teknisk support och kundtjänst
 • Rabatter
 • ID-skydd 

Om du valt att teckna ett mobilabonnemang hos Karma kan du förvänta dig en del erbjudanden som både förbättrar och underlättar användandet av ditt abonnemang. Kanske inte i samma utsträckning som många andra operatörer erbjuder sina kunder i mån av förmåner, stora rabatter, varierande erbjudande osv. 

Men, Karma mobil är ändå en operatör som sträcker sig lite längre för att kunna ge sina kunder det där lilla extra. Det framförallt ur ett perspektiv för äldre människor. Du som tecknar ett mobilabonnemang hos operatören får bland annat daglig tillgång till proffsig och personlig kundtjänst och teknisk support, vissa rabatter, samt ID-skydd. 

Mer specifikt så erbjuds du som användare en mobilabonnemangsrabatt där du de första två månaderna får din ålder i rabatt. Du får även ett ID-skydd de första två månaderna för att minska risken för att bli bedragen online. För äldre människor kan dessa erbjudanden helt klart underlätta vardagen och bidra till ökad komfort och trygghet. 

Karma teknisk support och kundtjänst 

Som vi tidigare var inne på är det väldigt många som framförallt blir imponerade över den kundsupport som Karma erbjuder sina kunder, som i stor mån är anpassad för den äldre kundgruppen. Det som gör att just Karma sticker ut här är att de inte bara erbjuder support via chatt, utan även support per telefon.

Att man som äldre (och såklart även alla andra åldersgrupper) kan ringa och få hjälp är högst uppskattat. Detta var vanligare förr, men idag är det istället mest vanligt att man endast erbjuder live-chatt. Där har Karma gjort ett bra val. Du kan även kontakta supporten via e-post om du önskar. 

En aspekt som vi dock gärna hade sett en förbättring på är att denna kundsupport även var öppen på helgen. Men, i och med att de finns tillgängliga på så många olika sätt mån-tors 09-19, och fre 09-16, är vi ändå nöjda. De uppfyller helt klart det man förväntar sig, och mer. 

Vad gäller för bindnings- och uppsägningstid?

En enorm fördel med Karma mobil och deras abonnemang är att du aldrig behöver oroa dig för eller tänka på saker som bindnings- eller uppsägningstid. Det alltså oavsett vilket abonnemang du tecknat hos dem. Att en operatör helt frånsagt sig allt vad heter bindningstid och uppsägningstid för deras kunder är ovanligt. Det stämmer också fullt in i deras koncept om att det ska vara tryggt, enkelt och ärligt. 

Täckning 

När det kommer till vad du som mobilanvändare kan förvänta dig vad gäller täckningen hos Karma mobil så skulle vi även där säga att du erbjuds schyssta upplägg. Det mobilnät som Karma använder sig av (vilket är samma som Telenor) täcker stora delar av Sverige och kan därmed förse de allra flesta med god uppkoppling och täckning oavsett boplats. 

Men, som med alla andra mobiloperatörer så kan uppkopplingen skilja sig åt beroende på var i landet man bor, exempelvis i stan kontra på landet. För att säkerställa att Karma erbjuder bra täckning där du bor finns det olika täckningskartor du kan använda dig av. 

Bor du i en stad och har ett abonnemang med tillräckligt med surf brukar det dock sällan vara något problem med att vara sig ringa, sms:a, surfa eller streama med Karma mobil. Där får du anpassa valet av abonnemang efter dina behov. Där inkluderas även valet av ett abonnemang som passar dig om du exempelvis vill kunna använda mobilen utomlands. 

För- och nackdelar med Karma mobil

+ specifikt anpassat för äldre människor och pensionärer
+ mycket bra kundsupport med kontakt per telefon
+ bra priser 
+ varierande abonnemang enligt behov 
+ bra villkor för surf både i Sverige och utomlands 

 • Inte möjligt att spara oanvänd surf till nästkommande månad
 • Inga erbjudanden om att köpa mobil i samband med abonnemang
 • Kundsupport är endast öppen på vardagar, inte helgdagar 

 

Sammanfattning – är Karma mobil ett bra alternativ?

Vi skulle utan tvekan säga att Karma mobil och deras mobilabonnemang är ett mycket bra alternativ för dig som vill ha ett tryggt, enkelt och tillgängligt mobilabonnemang med schyssta villkor och bra priser. De sticker inte ut vad gäller erbjudanden, rabatter och förmåner, och utbudet av abonnemang är förhållandevis något snålt. 

Men, det Karma sticker ut med gör de också riktigt bra. Där är bland annat den proffsiga kundsupporten och det faktum att allt är så väl anpassat för den äldre målgruppen – det känns verkligen tryggt och bekvämt att använda sig av Karma, trots att man kanske inte är så teknisk eller insatt i det digitala. 

Överlag är vi mycket nöjda med det som Karma har att erbjuda. Förhoppningsvis fick du ut något av denna mobilabonnemang recension, så att även du kan hitta det bästa mobilabonnemanget för dig!

Svar på vanligt ställda frågor

 • Vad ingår i Karma mobils mobilabonnemang?

  Karma mobils mobilabonnemang innehåller fria samtal och SMS. Mängden surf som ingår varierar beroende på vilket abonnemang man väljer.

 • Hur skiljer sig de olika mobilabonnemangen åt?

  De olika mobilabonnemangen skiljer sig åt genom mängden surf som ingår. De erbjuder alternativ med 10 GB, 15 GB, 25 GB och 100 GB.

 • Kan man spara oanvänd surf till nästa månad med Karma mobil?

  Nej, Karma mobil erbjuder inte möjligheten att spara oanvänd surf till nästa månad. Istället kan man upp- eller nedgradera sitt abonnemang enligt den mängd surf man tror man kommer att behöva nästkommande månad.

 • Riktar sig Karma mobils mobilabonnemang och tjänster specifikt mot äldre personer?

  Ja, Karma mobils mobilabonnemang och tjänster riktar sig specifikt mot äldre personer. De har fokuserat på att erbjuda abonnemang och tillhörande tjänster/produkter som är lätta att använda och anpassade för äldre personer.