Telness företagsabonnemang

Telness är ett svenskt företagsabonnemang som erbjuder telefoni och mobilabonnemang till företag.
85 omdömen
Till mobilabonnemanget
9.5/10
9.5/10
Till mobilabonnemanget

Mobilabonnemang hos Telness

+ ingen bindningstid eller uppsägningstid

+ obegränsad maxhastighet

+ fria samtal och sms

Telness – mobiloperatören för företag

Trots att Telness är en relativt ny operatör på marknaden har denna snabbt kommit att bli en favorit bland väldigt många. Det framförallt bland företagare. Telness beskriver sig själva som ”mobiloperatören företagare älskar”, vilket helt klart stämmer. Där är bland annat deras specifikt utformade företagsabonnemang och deras otroligt proffsiga kundtjänst avgörande för de höga betygen. Även priserna, flexibiliteten och den digitala tillgängligheten bidrar till att Telness idag anses vara en av de bästa mobiloperatörerna för företag.  

Det är smidigt och enkelt att sköta allt vad gäller användning och inställningar i deras portal online. Du kan alltså ta dig an det mesta på egen hand utan problem, men om du vid behov vill få hjälp finns deras snabba och personliga kundtjänst där. Som om inte det vore nog finns det även många användare som kan intyga om abonnemangets goda täckning (i Telias nät), som gäller över hela landet. Allt detta helt utan bindningstid. 

Mobilabonnemang för företag hos Telness

Som kund hos Telness kan du välja mellan flera olika företagsabonnemang beroende på vad som passar just ditt företag bäst. Samtliga av abonnemangen innehåller nästintill samma saker, bara att mängden surf varje månad skiljer sig åt. Därefter påverkas även priset. Välj mellan 3GB, 20GB, 60GB eller 100 GB- 100 GB för 449kr/ månad är väldigt prisvärt. 

Oavsett vilken surfmängd du väljer kommer ditt abonnemang innehålla följande:

 • Fria sms och samtal
 • Samma priser inom andra EU-länder
 • Pålitlig täckning (i Telias nät) i hela landet
 • Ingen fakturaavgift
 • Ingen bindningstid
 • Inga dolda avgifter 

Du kan också välja om du vill att abonnemanget ska vara kopplat till ett eller flera fysiska simkort eller om du vill använda dig av digitala eSIM. Då behöver du inte vänta på din fysiska leverans, kan göra allt smidigt och enkelt online, samt gör en liten insats för miljön. Valet är dock ditt. Att byta från en operatör till Telness görs även det helt smärtfritt och effektivt. 

Beställ abonemmang online

Värt att nämna är dock att abonnemangen från Telness endast kan beställas direkt via deras hemsida. Detta ser vi egentligen inte som någon nackdel, men vill bara vara extra tydliga med detta så att det inte uppstår några missförstånd. 

Att man kan beställa online innebär att du kan genomgå hela processen i lugn och ro, där du kan jämföra olika alternativ med innehåll och priser, läsa igenom villkor och sen välja det abonnemang som passar dig utan stress eller press utifrån. Betalningen sköts också väldigt smidigt på nätet och allt sker även med trygga metoder. 

Prisvärda mobilabonnemang?

Vi skulle utan tvekan säga att en av de främsta fördelarna med företagsabonnemang från Telness är deras prisvärdhet. Det inte minst om man ser till att just denna typ av mobilabonnemang i regel har tillhört den högre prisklassen i många år. De har alltså lyckats ta fram ett alternativ som både är kvalitativt, prisvärt, modern och pålitligt. 

Detta är även lite extra imponerande då Telness finns i Telias mobilnät. Telia är i sig en operatör som gjort sig känd för att ingå i den dyrare prisklassen. Att Telness då kan erbjuda riktigt bra mobilnät och pålitlig täckning i hela landet – från en av Sveriges ledande mobiloperatörer – och mobilabonnemang inom en generellt sett dyr kategori till riktigt bra priser höjer deras betyg ytterligare. 

Erbjudanden hos Telness – många förmåner att ta del av

 • Ingen bindnings- eller uppsägningstid
 • Egen telness växel 
 • Oslagbar kundsupport

Ingen bindningstid eller uppsägningstid

Telness är verkligen en operatör som aldrig slutar förvåna oss. Precis som mycket annat när det kommer till företagsabonnemang har de även valt att stryka sig från normen om att ha en viss bindningstid eller uppsägningstid. Detta är alltså inte något du behöver oroa dig eller tänka på om du väljer att teckna abonnemang hos Telness, trots att det är för företag. 

Vill du byta från Telness till en annan operatör, eller byta abonnemang inom Telness, är alltså det inga problem. Du gör bytet precis när det passar dig. De tror på nöjda kunder och vill därmed göra alla val och processer så smidiga, trygga och flexibla som möjligt. När du skaffar Telness väljer du själv om du vill byta nummer eller ha kvar ditt gamla. 

Telness växel 

Något som är unikt på marknaden för just Telness är deras digitala växeltjänst som de erbjuder. Detta innebär att du kan skapa en egen växel helt anpassad efter företagets önskemål. Alla funktioner och inställningar kan skräddarsys, där du exempelvis kan ange öppettider, funktioner och knappval.   

Denna växel kan du justera och ställa in precis som du önskar direkt online. Du kan också välja om du vill lägga till ett fast företagsnummer, samt om det ska finnas några förinspelade meddelanden eller hälsningar. 

Digital portal

I Telness digitala portal kan du styra över hela företagets telefoni. På så sätt kan du snabbt och enkelt se över de administrativa bitarna i företagsabonnemanget, få koll på era förbrukningsvanor och behov, göra olika ändringar, samt få en överblick över era kostnader och fakturor. Inlogg och verifiering görs tryggt med Bank ID. 

Kundsupport i värdsklass

Sist men inte minst är Telness riktiga fenor när det kommer till kundtjänst och support. Du som kund hos Telness behöver aldrig någonsin oroa dig för att det kommer uppstå bekymmer eller problem som inte går att lösa. Deras otroligt proffsiga kundtjänstmedarbetare finns alltid där för att svara på dina frågor och funderingar.

Du väljer själv om du vill använda dig av deras livechatt för att få svar omgående, eller om du vill ringa till dem. Det går även att skicka mail, och självklart en mycket välgjord FAQ sektion att söka sig fram bland direkt på hemsidan.  

Oavsett vald kommunikationsväg kan du förvänta dig mycket snabba svar och personlig, trevlig och hjälpsam support. Vill du ha hjälp med något på en helg är det dock chatten du får vända dig till. Detsamma gäller om du är utomlands. Ska du genomföra några ändringar kan du när som helst logga in på Telness sida där du får en full överblick.

Täckning – en av Sveriges bästa

Det är förmodligen ingen som missat att Telia idag anses vara en av de absolut bästa mobiloperatörerna i Sverige. När det kommer till frågan om vilken operatör som erbjuder bäst nät och täckning är svaret allt som oftast Telia. Av just den anledningen har Telness valt att använda sig av Telias nät, som du som kund då alltså får tillgång till. 

De vill att du ska få tillgång till absolut bäst täckning och mobilabonnemang av högsta kvalité som går att lita på. Samtidigt ska det vara enkelt, tillgängligt och flexibelt. Allt detta har Telness verkligen lyckats med, bland annat tack vare deras val av mobilnät. Wifi-samtal finns dock ännu inte tillgängligt hos Telness. 

För- och nackdelar med Telness

+ allt finns tillgängligt online

+ upp till 100GB surf

+ fria samtal, SMS och MMS i alla abonnemang

+ ingen bindnings- eller uppsägningstid

+ telias nät

+ digital portal och telness växel

+ riktigt vass kundsupport

 • Inte för privatpersoner
 • Inga wifi-samtal

Sammanfattning av Telness företagsabonnemang 

Kort sagt skulle man kunna säga att Telness är en mobiloperatör som har tänkt på allt. De har inte många egenskaper som brister, vilket innebär att de gör det mesta väldigt bra. Och det de gör bra gör de väldigt bra. Det inte minst när det kommer till täckning, support och tillgänglighet, där allt sköts smidigt och enkelt online. 

Du som kund får tillgång till prisvärda företagsabonnemang med en heltäckande tjänst innehållande flera smarta funktioner, så som egen växel, smarta betalningar och obegränsad maxhastighet. Du loggar in i din digitala portal – med Bank ID för ökad trygghet – och kan därifrån göra alla de ändringar, tillägg och anpassningar som ni önskar. 

Detta gör det administrativa arbetet både smidigt, enkelt och roligt. Skulle det vara så att du undrar något eller behöver hjälp finns deras mycket proffsiga och personliga kundsupport tillgängliga för att svara på dina frågor i princip omgående. Med Telness kan alla företag, stora som små, teckna kvalitativa och pålitliga företagsabonnemang till riktigt bra pris. 

4.15
Genomsnittligt omdöme
Surf
Pris
5G
Support
Surf
Spara Surf
Surfa inom EU
Surfhastighet
Upp till 100Mbit/s
Om Fello
Nätverk
Telia
5G
eSim
Telefonsupport
Kostander
Månad 1-4
299 SEK/månad
Månad 5-12
299 SEK/månad
Startavgift
0 kr
Info
 • Baserat i Sverige?
 • Flytta nummer?
 • Trovärdig operatör?
4.15
Genomsnittligt omdöme
Surf
Pris
5G
Support
Surf
Spara Surf
Surfa inom EU
Surfhastighet
Upp till 100Mbit/s
Om Operatören
Nätverk
Telia
5G
eSim
Telefonsupport
Kostander
Månad 1-4
299 SEK/månad
Månad 5-12
299 SEK/månad
Startavgift
0 kr
Info
 • Baserat i Sverige?
 • Flytta nummer?
 • Trovärdig operatör?