Hur bra är operatören Vimla → Recension och omdöme!

Vimla omdöme

Vimla recension, allt du behöver veta om Vimla!

4.5/5
vimla

Vimla omdöme

Vimla recension, allt du behöver veta om Vimla!

4.5/5

Vimla är en populär lågprisoperatör, och i den här artikeln berättar vi allt om hur de presterar. Vi tar bland annat upp vilka abonnemang de erbjuder, samt hur bra täckning de har i sitt nät.

Dessa frågor och fler tar vi reda på i den här recensionen av Vimla.

Snabba fakta om Vimla

 • Du får alltid fria samtal, fria SMS och fria MMS med Vimla.
 • Fello går i Telenors nät, så täckningen är i regel perfekt.
 • Du kan spara oanvänd surf i 12 månader.

Vimla mobilabonnemang

Vimla erbjuder fyra typer av mobilabonnemang. Fri surf och fria samtal inkluderas alltid, det är bara surfpotten som skiljer sig.

Vimla abonnemang med 3 GB surf

 • Abonnemanget kostar 100 kr i månaden.
 • Du får surfa för 3 GB.
 • Fria SMS och fria samtal inkluderas.
 • Du kan få 4 månader för halva priset.
 • Du kan spara överbliven surf i 12 månader
 • Ingen bindningstid

Vimla abonnemang med 8 GB surf

 • Abonnemanget kostar 160 kr i månaden.
 • Du får surfa för 8 GB.
 • Fria SMS och fria samtal inkluderas.
 • Du kan få 4 månader för halva priset.
 • Du kan spara överbliven surf i 12 månader
 • Ingen bindningstid

Recension av Vimla

Vimla erbjuder ett brett urval av mobilabonnemang med olika surfpotter, så det är således enkelt att hitta något som passar. Utöver det erbjuder operatören en bra täckning tack vare att de använder sig av Telenors nät, som i sin tur når 99,9 % av Sveriges invånare.

Priset de tar ut är genomgående lågt, och vi gillar även att de inte tar ut några dolda avgifter. Det faktum att du kan spara surfen månad för månad är också generöst.

Utöver detta får studenter och pensionärer möjlighet att teckna särskilt billiga abonnemang, så om du tillhör någon av de målgrupperna är Vimla ett särskilt bra alternativ.

Vimlas mobilabonnemang

Du kan som mest spara 100 GB data med alla abonnemang förutom 100 GB-abonnemanget, där du redan har 100 GB på surfkontot i början av varje månad. Anledningen till att du ”bara” kan spara 100 GB säger representanter från Vimla beror på bokföringsproblem, vilket enligt oss är en svårköpt förklaring.

Vi hade också uppskattat om Vimla erbjudit ett fri surf-abonnemang, som exempelvis operatören Tre gör.

Erbjuder Vimla stöd för 5G?

Vimla erbjuder idag inte stöd för 5G, men det gör däremot Telenor som i sin tur äger Vimla. Då Telenor har dyrare mobilabonnemang jämfört med Vimla misstänker vi att Telenor inte vill riskera ett kundtapp. Mer specifikt; vem vill betala mer för Telenor om man ändå för 5G med bättre villkor hos lågprissyskonet Vimla?

Det finns inga indikationer om hur eller när Vimla kommer att införa ett stöd för 5G-nätet. Värt att lägga till är att 5G är ett överlägset mobilnät med surfhastigheter på upp emot 1 000 Mbps, så även låga svarstider. Konkurrenten Tre erbjuder prispressade fri surf-abonnemang med 5G, för att nämna ett exempel.

Vimla och deras kundsupport

Vimlas kundsupport har öppet vanliga kontorstider och du kan nå dem via mail, chatt eller via forumet på deras webbsida. Du kan alltså inte ringa till Vimla för att få hjälp. Det är vanligt att ingen telefonsupport erbjuds när det kommer till Sveriges lågprisoperatörer, men Fello är en av få budgetaktörer som support via telefon.

När du kontaktar kundsupporten via chatt tar det i regel cirka 30 minuter innan du får prata med en supportmedarbetare, och om du mejlar in en fråga tar det upp till 5 arbetsdagar innan de svarar. Det är således bäst att använda direktchatten om du vill ha svar snabbt.

Den support som Vimla erbjuder är acceptabel, men det märks tydligt att de ”snålat in” på kundsupporten för att kunna hålla abonnemangspriserna på en låg nivå.

Vimlas mobilnät

Vimla använder Telenors mobilnät, som är ett av de bästa mobilnäten i Sverige. Nätet når cirka 99,99 % av Sveriges befolkning, och du får i princip alltid en stabil uppkoppling oavsett var du bor.

Vimlas abonnemang för studenter och pensionärer

Vimla erbjuder rabatterade abonnemang för såväl studenter (under 18 år) som pensionärer/seniorer (över 55 år). Som student eller senior får man välja mellan samma abonnemang som alla andra, och den enda skillnaden är att pensionärer/seniorer får mer surf för pengarna.

Vimla för företag

Vimla erbjuder idag inga företagsabonnemang, och det finns inget som tyder på att de kommer att göra det i framtiden heller. Telenor och Tre är två operatörer som presterar bra, och även erbjuder företagsabonnemang.

Svar på vanligt ställda frågor

 • Vad kostar ett Vimla abonnemang?

  Vimlas mobilabonnemang har ett ordinarie pris på från 100 till 350 kr/mån. Fria samtal och sms inkluderas alltid, och det är bara surfpotten som skiljer sig.

 • Erbjuder Vimla stöd för 5G?

  Vimla erbjuder idag inte något stöd för 5g, och de har inte lämnat någon information om när ett eventuellt införande kan komma att ske.

 • Kan jag använda Vimla utomlands?

  Ja, du kan använda Vimla utomlands. Inom EU/EES ringer och surfar du för samma priser som hemma i Sverige, men du får bara använda 18 GB surf per månad inom EU/EES oavsett vilket mobilabonnemang du har.

  Att ringa eller surfa utanför EU/EES kostar mycket pengar. Surfen kostar cirka 100 kr per 10 MB utanför EU/EES, medan röstsamtal kostar cirka 13 kr per minut utanför EU/EES. Dessa priser är höga, men i samma nivå med de priser som konkurrenterna tar ut för samtal och sms utanför EU/EES.

 • Hur bra studentrabatt erbjuder Vimla?

  Vimlas studentabonnemang ger dig en studentrabatt på mellan cirka 10 och 15 %, så de är generöst utformade.

 • Hur lång leveranstid har Vimla?

  Vimla har en leveranstid på mellan 1 och 2 dagar för sina SIM-kort. Värt att lägga till är att du inte kan köpa både mobil och abonnemang hos Vimla.

 • Vilket nät använder Vimla?

  Vimla använder sig av Telenors nät, som når 99,99 % av Sveriges befolkning. Telenors (och därmed Vimlas) nät är ett av de snabbaste och bästa näten i Sverige.

 • Hur snabbt surfar jag i Vimlas nät?

  Du surfar i regel i en hastighet på mellan 10 och 45 Mbps i Vimlas nät. Tumregeln säger; ju bättre täckning du har, desto snabbare går det.