Omdöme för Chilimobil: Allt du behöver veta!

chilimobil logo

Chillimobil omdöme

Chillimobil recension, allt du behöver veta!

4.5/5

Chilimobil är en av Sveriges mest prispressade mobiloperatörer. Utöver det har de inga bindningstider på sina abonnemang, och de har bara en månads uppsägningstid.

I den här recensionen tar vi reda på om Chilimobil är någonting att ha. Vem vet, det kanske är så att det låga priset tar ut sin rätt när det kommer till faktorer såsom täckning och kundsupport?

Chilimobil mobilabonnemang

Som rubriken säger erbjuder Chilimobil två typer av abonnemang; ett med fri surf och ett med 6 GB surf. Fria samtal och fria SMS inkluderas alltid, så det är bara surfmängden som skiljer sig.

Chilimobils abonnemang med fri surf

 • Abonnemanget kostar 349 kr i månaden.
 • Du får surfa hur mycket du vill.
 • Fria SMS och fria samtal inkluderas.
 • Du kan betala för ett år i förskott. Då betalar du sammanlagt 3 490 kr, vilket medför att du får två månader gratis.

Chilimobils abonnemang med 6 GB surf

 • Abonnemanget kostar 149 kr i månaden.
 • Fria SMS och fria samtal inkluderas.
 • Du kan inte betala för ett helt år i förskott.

Värt att notera är att du alltid kan fylla på med 25 GB surf mot en kostnad på 299 kr.

Vilket abonnemang ska du välja?

Mer specifikt passar Chilimobils fri surf-abonnemang bäst för alla som inte alltid har tillgång till wifi. Personer som exempelvis ofta åker buss (utan wifi) eller ofta besöker sin sommarstuga (utan fiberbredband) är typiska kunder som borde skaffa ett fast pris-abonnemang.

Personer som i regel surfar via wifi klarar sig oftast på det abonnemanget som har en lite enklare utformning, alltså med ”bara” 6 GB surf.

Chilimobil täckning

Chilimobil hyr in sig hos operatören 3, och delar därför mobilnät med dem. Det medför att 98,9 % av Sveriges befolkning har allt ifrån bra till mycket bra teckning hos dem. Värt att lägga till är att 3:s nät kan ibland vara överbelastat och därför inte fungera idealt.

Var erbjuder Chilimobil bäst täckning

Chilimobil erbjuder bäst täckning i och intill storstäder, samt längd med väst- och östkusten. Grovt räknat har hela södra Sverige såväl 3G- som 4G-teckning.

Om du bor i en mindre stad eller i Norrlands inland får du i regel räkna med en något sämre täckning jämfört med större operatörer såsom Telenor och Telia.

Chilimobil är en användarvänlig operatör

Vi tycker att Chilimobil erbjuder en användarvänlig tjänst. De huvudsakliga anledningarna till det är främst att det bara finns två abonnemang att välja på, samt att det är smidigt att kunna surfa billigt utan begränsningar.

Vi gillar även att man kan betala för sitt fast surf-abonnemang ett år i förtid, och på så sätt spara pengar på att göra det. En förskottsbetalning medför också att man slipper aviavgifter, startavgifter och andra punktavgifter som gör att mobilabonnemanget blir dyrare.

Kundsupport

Chilimobil är som många andra lågprisoperatörer en helt digital operatör. Det finns alltså inte någon telefonsupport, men för vana mobilanvändare spelar det oftast ingen roll. Denna operatör är dessutom noga med att poängtera att de faktiskt är en digital operatör, så de försöker inte luras på något sätt.

På vardagar kan du nå chatt-supporten via deras hemsida mellan 8 och 17. Vi gillar även att man kan nå Chilimobils support via Facebook Messenger. När vi frågade om fast pris-abonnemanget via Facebook Messenger svarade de efter cirka 3 minuter, vilket är en mycket bra prestation.

Känner du dig hemma med chattklienter och chattprogram är Chilimobils kundsupport hur bra som helst. Om du däremot vill ha telefonsupport rekommenderar vi att du satsar på en lite mer påkostad operatör såsom exempelvis Fello, som i sin tur erbjuder det.

Svar på vanligt ställda frågor

Svar på vanligt ställda frågor

 • Är Chilimobil en bra operatör?

  Om du inte behöver prata med kundsupporten via telefon och vill ha ett billigt fast pris-abonnemang, då passar Chilimobil som handen i handsken. Det är nämligen få operatörer som erbjuder så här pass billiga mobilabonnemang med fast pris.

 • Erbjuder Chilimobil 5G?

  Idag erbjuder Chilimobil inte 5G, men det kan finnas planer på det. Om man tittar på deras täckningskarta kan man söka på 3G, 4G och 5G. Det bör innebära att ett stöd för 5G kommer att introduceras inom kort. Värt att notera är att 5G-täckningen är obefintlig idag enligt företagets täckningskarta.

 • Hur kan jag kontakta Chilimobil?

  Om du vill kontakta Chilimobil rekommenderar vi att du antingen använder dig av Facebook Messenger, alternativt e-post eller deras kontaktformulär.