Så bra är Fello → Recension och omdöme!

fello logo

Fello omdöme

Fello recension, allt du behöver veta om Fello!

4.5/5
fello logo

Fello omdöme

Fello recension, allt du behöver veta om Fello!

4.5/5

Fello är en av Sveriges mest prispressade mobiloperatörer, men erbjuder de tillräckligt bra support och hur är täckningen egentligen?

Dessa frågor och fler tar vi reda på i den här recensionen av Fello.

Snabba fakta om Fello

 • Du får alltid fria samtal, fria SMS och fria MMS med Fello.
 • Fello går i Telias nät, så täckningen är i regel perfekt.
 • Du kan spara (som mest 25 GB) oanvänd surf till nästa månad. 

Fellos mobilabonnemang

Samtliga abonnemang som Fello erbjuder inkluderar fria samtal och sms, och det är således bara surfnivåerna som skiljer sig. Utöver det har du ingen bindningstid, och du kan dessutom byta surfnivå om det abonnemang du har just nu inte känns rätt.

Fellos mobilabonnemang

Samtliga abonnemang som Fello erbjuder inkluderar fria samtal och sms, och det är således bara surfnivåerna som skiljer sig. Utöver det har du ingen bindningstid, och du kan dessutom byta surfnivå om det abonnemang du har just nu inte känns rätt.

Fellos abonnemang med 7 GB surf

 • Abonnemanget kostar 145 kr i månaden.
 • Du får surfa för 7GB.
 • Fria SMS och fria samtal inkluderas.
 • Du kan få 2 månader för halva priset.
 • Du kan spara upp till 25GB av överbliven surf.

Fellos abonnemang med 14 GB surf

 • Abonnemanget kostar 195 kr i månaden.
 • Du får surfa för 14GB.
 • Fria SMS och fria samtal inkluderas.
 • Du kan få 2 månader för halva priset.
 • Du kan spara upp till 25GB av överbliven surf.

Billig men inte billigast

Även om Fello är en lågprisoperatör finns det ett flertal operatörer som är billigare. Man kan säga att Fello har en prisnivå som är marginellt högre än lågprisoperatörerna, men samtidigt betydligt lägre jämfört med de stora nationella operatörerna. 

För vem passar Fello?

Fello passar bäst för alla som vill ha bra täckning (de går i Telias nät) samt möjlighet att spara överbliven surf från månad till månad. Denna operatör är sammanfattat ett bra budgetalternativ till Telia.

Kundsupporten

Du kan nå Fellos kundsupport via:

 • Chatt
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

I princip alla operatörer erbjuder kundservice via direktchatt och e-post, men det är något överraskande att Fello som är en ganska liten operatör erbjuder telefonsupport. Kundsupporten har i sin tur öppet alla helgfria vardagar, precis som majoriteten av konkurrenterna.

Fellos mobilnät

Fello erbjuder en utmärkt täckning med ett mobilnät som når 99 % av Sveriges befolkning. Den normala uppkopplingshastigheten ligger i sin tur på mellan cirka 10 och 100 Mbit/s, vilket bör vara bra nog för de flesta. Här vill vi tillägga att Fello tidigare hade en hastighetsspärr på 50 Mbit/s, men den är borttagen.

Då Fello går i Telias nät passar deras mobilabonnemang särskilt bra för personer som bor på landsbygden. På mindre orter är det i regel bara Telias nät som är användbart, och Fello är samtidigt betydligt billigare jämfört med Telia. 

Erbjuder Fello 5G?

Även om Telia, som i sin tur äger varumärket Fello, erbjuder 5G har Fello inte fått stöd för det. Anledningen till det är sannolikt att Telia vill ha en konkurrensfördel mot Fello. Telia kan således tänka: Om Fello både får 5G och har ett billigare pris, vem vill ha våra abonnemang då?

Det finns idag inga uppgifter om när Fello kommer att få stöd för 5G.

För vem passar ett Fello-abonnemang?

Fello passar bäst för föräldrar som har många barn under 18 år, samt studenter och pensionärer. Detta dels då deras abonnemang är billiga, men även tack vare att det finns många surfnivåer att välja på. Värt att notera är att Fello inte erbjuder fri surf, vilket bland annat Chilimobil gör. 

Det innebär att personer som streamar mycket film samt serier, och kanske gamear med sin telefons internetuppkoppling ska välja en annan operatör. Vi vill också förtydliga att du inte kan ha mer än 25 GB surf på ditt surfkonto, så om du sparar 20 GB månad 1, 15 GB månad 2 och 22 GB månad tre har du fortfarande som mest 25 GB (+månadens surf) på kontot. 

Svar på vanligt ställda frågor

 • Vad kostar ett Fello-abonnemang?

  Ett Fello-abonnemang kostar från 95 till 245 kronor. Den enda faktorn som påverkar priset är den mängd surf som inkluderas månad för månad. Det dyraste abonnemanget inkluderar 32 GB surf, och det billigaste abonnemanget inkluderar 2 GB surf.

 • Vad har Fello för omdöme?

  Fello har ett gott omdöme online. För att nämna ett exempel har Fello ett omdöme på 3,9 hos Trustpilot, och i princip alla prisar Fello på det forumet. Det är främst kundsupporten samt det faktum att man kan spara surfen som beröms i högst utsträckning. 
  De personer som har någonting dåligt att säga om Fello klagar på att man bara kan spara 25 GB (+ en månadspott) på sitt surfkonto, vilket enligt oss är förståeligt.

 • Erbjuder Fello en app?

  Fello erbjuder idag ingen mobil applikation, men det kan inte ens räknas som ett tillkortakommande. Via mina sidor-fliken kan du enkelt se bland annat hur mycket surf du har kvar, samt när du ska betala dina räkningar (om du inte har autogiro).
  Utan en dedikerad Fello-app kan du inte få notiser när exempelvis surfen är slut, men mina sidor-fliken täcker åtminstone nästan samtliga av de funktioner som en applikation skulle ha erbjudit.