telia logo

Telia

Mobilabonnemang från Telia + bäst täckning i Sverige + flera olika operatörer under samma varumärke  + brett utbud av mobilabonnemang  Telia – telekomgiganten med bäst täckning i hela Sverige Det är förmodligen ingen som missat att Telia är den mobiloperatör som utan tvekan förser sina användare med bäst täckning i hela Sverige. Tack vare att […]
85 omdömen
Till mobilabonnemanget
9.5/10
9.5/10
Till mobilabonnemanget

Mobilabonnemang från Telia

+ bäst täckning i Sverige

+ flera olika operatörer under samma varumärke 

+ brett utbud av mobilabonnemang 

Telia – telekomgiganten med bäst täckning i hela Sverige

Det är förmodligen ingen som missat att Telia är den mobiloperatör som utan tvekan förser sina användare med bäst täckning i hela Sverige. Tack vare att denna telekomgigant kan erbjuda så stark och jämn täckning för sina användare såväl i norr som i söder, och även i landets mellersta delar, är det väldigt många som anser att Telia är ett självklart val av mobiloperatör. 

Utöver att de är bäst på täckning så är det även väldigt många som gillar Telia av den anledningen att man som kund kan välja vilken av deras olika varumärken man ska bli en del av. Det vill säga varumärken som Halebop och Fello, som ägs av Telia. Telia i sig kostar dock lite extra i förhållande till andra operatörer, men det sägs verkligen vara värt pengarna. 

Mobilabonnemang hos Telia 

För dig som väljer Telia som operatör finns det många olika mobilabonnemang att välja mellan. Oavsett om det gäller abonnemang för företag eller privatperson/ andra organisationer är deras utbud mycket brett och varierande. Det vill säga, det finns med stor sannolikhet något för alla. 

I och med att varumärken som Halebop och Fello även de ingår i Telia har du ett ännu bredare utbud att välja mellan då du vill teckna mobilabonnemang. Värt att nämna är att Telias abonnemang alltid kommer utan bindningstid och uppsägningstid såvida du inte väljer att teckna ett abonnemang utan mobil eller surfplatta.

Prisvärda abonnemang? 

I det stora hela är det dock många som anser att Telia är mycket dyrare än många andra konkurrenter. Trots att det i de flesta mobilabonnemang ingår fria samtal och SMS, där priset egentligen skiljer sig baserat på surfmängden, är prisvärdheten värd att ifrågasätta för abonnemanget i sig. 

Hos Telia tillkommer dock andra tjänster, produkter och valmöjligheter som kan göra det till ett bra val trots hög månadskostnad. Beroende på vad du har för budget, behov och önskemål kan du med stor sannolikhet hitta ett abonnemang som uppfyller det du söker på flera sätt. 

Erbjudanden hos Telia 

  • Fulländad kundsupport
  • Smarta betalningar 
  • Välfungerande även i utlandet

Väljer du att teckna ett mobilabonnemang hos Telia kommer du som användare ges möjligheten att göra de val och anpassningar som passar dig. Det vill säga, du kan inte bara välja om du vill ha ett abonnemang från Telia, Halebop eller Fello, utan du kan även få all möjlig hjälp och support från den proffsiga och mycket lättillgängliga kundsupporten – du kan både skicka e-mail, kontakta dem per telefon eller live chatt, samt ta del av deras forum. 

Det är också väldigt enkelt och smidigt att ha ett Telia abonnemang. Du kan själv välja om du vill behålla ditt gamla nummer eller om du vill fixa ett nytt, och när du väl är kund hos Telia behöver du inte alls tänka på bindningstid eller uppsägningstid. Gamla abonnemang eller kontantkort avslutas också automatiskt. 

Ingen bindningstid eller uppsägningstid 

För dig som inte vill behöva ta dig till en fysisk butik för att teckna abonnemanget kan du självklart välja att genomföra hela processen online, smidigt och enkelt. På deras välsorterade hemsida kan du tydligt ta del av alla olika erbjudanden för att hitta bästa telia abonnemang för dig. 

Det finns flera olika mobilnät att välja mellan – 2G, 3G, 4G och 5G – beroende på vad som passar dig bäst. Som ny kund kan du även testa på Telias övriga tjänster, som inte ingår i abonnemanget, helt gratis de första 30 dagarna. Du får även 14 dagars ångerrätt vid köp online. 

Flexibla betalningar och samma trygghet utomlands 

Som om inte det vore nog så är Telia även en operatör som har sett till att du som kund och användare kan genomföra dina betalningar på flera flexibla sätt enligt det som passar dig. Faktura, autogiro och e-faktura är bara några av de alternativ du kan välja mellan. En stor fördel är även att Telias abonnemang fungerar lika bra utomlands (inom EU) som det gör i Sverige, inte minst vad gäller täckning. 

Telia kundsupport och app 

Om du vill ha hjälp med något hos Telia, eller om du har några frågor eller funderingar kring ditt abonnemang, din mobil eller övriga tjänster hos Telia kan du komma i kontakt med kundtjänst på flera sätt. De erbjuder kundsupport både via e-mail, telefon, live chatt och ett brett forum där du får svar på deras vanligaste frågor. 

Både livechatt och telefon ger dig svar i princip omgående, medan mailsupporten även den funkar bra men tar lite längre tid. För mindre brådskande ärenden är det ett trivsamt val. Supporten som man kan få på nätet hos Telia är enligt väldigt många väldigt bra. 

Som befintlig kund hos Telia kan du välja om du vill använda dig av deras app för att komma i kontakt med supporten eller om du gör det direkt online. Deras smarta mobilapp är förövrigt ett mycket uppskattat tillägg där du enkelt kan se dina uppgifter, ta del av din information, se fakturor, samt göra vissa ändringar. Mycket praktiskt. 

Täckning

Det som framförallt gör att Telia är ett så populärt val av mobiloperatör idag är deras otroligt vassa täckning. Den är utan tvekan den bästa i Sverige, och det oavsett var i landet du bor – täckningen är lite bra i stan som på landet. Oavsett om du har 2G, 3G, 4G eller 5G kommer din täckning med Telia vara både stabil och pålitlig när du behöver det, det vill säga i alla lägen. 

Telia stödjer även Wifi-samtal vilket många gillar. Trots att Telias abonnemang är dyrare än många abonnemang från andra mobiloperatörer finns det alltså mycket som talar för att det är ett prisvärd alternativ med tanke på den säkerhet och stabilitet du ges i användningen. Det framförallt om du surfar eller streamar mycket!

De erbjuder dig också att alltid köpa till mer surf om den mängd du har i ditt abonnemang tar slut. Det såklart till en något högre kostnad, men surfen behöver egentligen aldrig ta slut om du inte vill. Uppkopplingen är mycket snabb vilket innebär att du får värde för det du köper. Du själv väljer om du vill ha vanligt simkort eller ett e-sim, eller båda. 

För- och nackdelar med Telia mobilabonnemang

+ Sveriges utan tvekan bästa mobilnät och täckning

+ bred kundtjänst med flertalet olika kontaktalternativ

+ ett variernade utbud av abonnemang för olika behov

+ funkar lika bra att använda och surfa utomlands 

+ ingen bindningstid eller uppsägningstid 

+ äger varumärkena Halebop och Fello

+ erbjuds till både privatpersoner och företag 

- Dyrt

- Något bristfällig support i Telias butiker

- Rätt snålt med surf i samtliga abonnemang 

Sammanfattning av Telia – är det ett bra alternativ för mobilabonnemang?

Kort sagt skulle vi säga att Telia är en mycket trygg och pålitlig aktör som erbjuder bra och kvalitativa mobilabonnemang. Så vida du inte bryr dig så mycket om vad det kostar varje månad finns det ingen anledning att inte välja Telia, framförallt vad gäller deras täckning och mobilnät. Deras support och tilläggstjänster, som mobilapp, är även de riktigt vassa. 

Men, i och med att Telia är rätt dyrt är det fullt förståeligt att det för många finns betydligt mer attraktiva alternativ av operatörer och abonnemang på marknaden. Där kan du bland annat hitta Telias ”dotterbolag” Halebop och Fello som erbjuder liknande abonnemang till lägre pris. Vilket av de olika prisalternativen som passar dig bäst avgör du.

Man skulle dock kunna sammanfatta det som att Telia blivit lite av ett varumärke där man får betala för namnet. Men, i och med deras breda utbud och varierande valmöjligheter anser vi att det absolut är ett bra alternativ att vända sig till. Är du beredd att betala kan du både få gott om surf, trygga villkor, smarta tjänster och svårslagen täckning. 

4
Genomsnittligt omdöme
Surf
Pris
5G
Support
Surf
Spara Surf
Surfa inom EU
Surfhastighet
Upp till 100 Mbit/s
Om Fello
Nätverk
telia
5G
eSim
Telefonsupport
Kostander
Månad 1-4
299 SEK/månad
Månad 5-12
299 SEK/månad
Startavgift
0 kr
Info
  • Baserat i Sverige?
  • Flytta nummer?
  • Trovärdig operatör?
4
Genomsnittligt omdöme
Surf
Pris
5G
Support
Surf
Spara Surf
Surfa inom EU
Surfhastighet
Upp till 100 Mbit/s
Om Operatören
Nätverk
telia
5G
eSim
Telefonsupport
Kostander
Månad 1-4
299 SEK/månad
Månad 5-12
299 SEK/månad
Startavgift
0 kr
Info
  • Baserat i Sverige?
  • Flytta nummer?
  • Trovärdig operatör?