An iPhone 4 on top of an iPhone 4s., tags: se - CC BY-SA

Nya renderingar hävdar att Apple iPhone SE 4 kommer att släppas utan hemknapp

april 16, 2024 av David
An iPhone 4 on top of an iPhone 4s., tags: se - CC BY-SA

An iPhone 4 on top of an iPhone 4s. - CC BY-SA

2024 kan potentiellt markera ankomsten av den efterlängtade Apple iPhone SE 4 efter en två år lång väntan. Detta senaste tillskott till företagets budgetvänliga smartphone-serie förväntas eliminera den välkända hårdvaran som tidigare ingick i hela sortimentet.

Enligt de senaste rapporterna kommer nya iPhone SE 4 inte längre ha en hemknapp, vilket avviker från dess traditionella design.

SE-serien är känd för att använda tidigare generationens iPhone-kroppar, där SE 1 använder kroppen av iPhone 5s och SE 2 och SE 3 använder iPhone 8-kroppen.

Enligt en rapport från 91mobiles har de senaste CAD-filerna för iPhone SE 4 erhållits och avslöjar en ny design för enheten. Till skillnad från tidigare versioner kommer denna inte att ha en hemknapp utan kommer istället att använda Face ID i säkerhetssyfte, en avvikelse från de tidigare tre generationerna som alla hade en hemknapp med Touch ID.

Dessutom har Face ID potentialen att tjäna flera funktioner, såsom nycklar, köp och andra former av autentisering, allt med hjälp av ens biometriska data.

iPhone 8-kroppen är inte längre i fokus, eftersom det ännu inte har avslöjats vilket chassi som kommer att användas. Detta följer mönstret för tidigare SE-enheter, med Cupertinos välkända design utan hemknapp, som började med iPhone X.

SE 4 förväntas också ha en 6,1-tumsskärm med en skåra och Face ID-sensorer, som kommer att finnas vid sidan av den främre kameran.

Kommer Apple iPhone SE 4 att släppas i år?

Släppdatumet för iPhone SE 4 är fortfarande osäkert, med förutsägelser som pekar mot 2025. Detta markerar en avvikelse från det tidigare mönstret med tvååriga lanseringar.

Den kommande enheten förväntas ha en ensam bakre kamera och en blixtsensor på baksidan, med måtten 147,7 x 71,5 x 7,1 millimeter. Dessutom kommer den att vara utrustad med en USB-C-laddningsport, liknande iPhone 15, men det finns ingen bekräftelse på dess 5G-kapacitet.

iPhone SE Collection från Apple

Det bör noteras att den första generationen av SE lanserades av Apple 2016, medan företaget redan hade släppt iPhone 7 och 7 Plus. Nyligen har Apple deklarerat denna initiala budgetsmartphone som en vintageprodukt tillsammans med andra generationens iPad Pro.

2022 släppte Apple den tredje generationen av iPhone SE, vilket var en överraskning för många eftersom den behöll den klassiska iPhone 8-designen istället för att ta bort hemknappen som spekulerats. A15 Bionic Chip ingick också i iPhone 13, 14 och 14 Plus-modellerna.

Trots inledande förutsägelser och rykten om en lansering 2023, finns det en stark tro på att enheten faktiskt kommer att släppas i år, 2024. Detta följer mönstret med ett tvåårigt gap mellan släpp, liknande 2020 iPhone SE 2.

Slutsats

Med iPhone SE 4 strävar Apple efter att tillgodose det budgetmedvetna segmentet samtidigt som det fortsätter att förnya sig och erbjuda en sömlös användarupplevelse. Frånvaron av hemknappen och antagandet av Face ID är betydande förändringar som signalerar en förändring mot en modernare design för iPhone SE-serien.

Det återstår dock att se hur enheten kommer att prestera när det gäller råkraft, men det kommer sannolikt att erbjuda en anständig balans mellan prisvärdhet och funktioner.

Sammantaget representerar iPhone SE 4 ett spännande tillägg till Apples sortiment, och vi ser fram emot att lära oss mer om det när lanseringsdatumet närmar sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *