photo w 4, tags: galaxy samsung - images.unsplash.com

Samsung siktar på att överglänsa Google Pixel 8:s AI-kapacitet i Galaxy S24-serien

januari 4, 2024 av David

Mitt i den växande förväntan inför lanseringen av Samsung Galaxy S24-serien ger läckor på X av @MysteryLupin (inledningsvis rapporterad av 9to5Google), delade bara ett par dagar före nyårsafton, spännande insikter i Samsungs strategi för att betona AI, i syfte att överträffa Google Pixel 8.

Det läckta materialet, förmodligen marknadsföringsinnehåll, inkluderar bilder av hög kvalitet och information om viktiga AI-funktioner utformade för att förbättra användarupplevelsen. Det bekräftar också användningen av superljusa skärmar på flaggskeppsmodellerna, där S24 Ultra använder en platt skärm och introducerar "Nightography Zoom" för att fånga avlägsna motiv i svagt ljus.

Specifikationerna för Galaxy S24 Ultra inkluderar dessutom en Quad Telephoto-funktion med zoomval på 2x, 3x, 5x och 10x, exklusivt för Ultra-modellen.

Den läckta informationen lyfter också fram andra anmärkningsvärda funktioner, inklusive den tidigare introducerade "Live Translate", som använder AI för realtidsöversättningar av telefonsamtal. De läckta detaljerna berör kort funktionen "Hög upplösning", vilket understryker den imponerande huvudkameran på 200 MP som finns i Galaxy S24 Ultra.

Dessutom antyder ett omnämnande av "Screen Display" en ljusare, plattare skärm som ger användarna mer utrymme för att ägna sig åt sina föredragna aktiviteter.

Fler läckor

Till dessa läckor följde högkvalitativa bilder av Galaxy S24-serien, som omedelbart togs ner, vilket indikerar Samsungs proaktiva åtgärder för att hantera läckor i sociala medier innan den officiella lanseringen. Dessa bilder, tagna av Digital Trends innan de togs bort, ger en tjuvtitt på designen och estetiken hos de kommande smartphones.

Samtidigt är en utmärkande funktion som framhävs i det läckta materialet funktionen "Generativ redigering", som beskrivs av Samsung som ett verktyg för att enkelt ta bort oönskade element från foton, göra jämförelser med Googles Pixel 8-serie Magic Eraser, känd för att radera oönskade objekt med Google Photos säkerhetskopiering och krav på internetuppkoppling.

Även om Samsungs Snapdragon 8 Gen 3 har överlägsen AI-kapacitet på enheten jämfört med Googles Tensor-chips, indikerar läckt information att en internetanslutning fortfarande kommer att vara nödvändig för Generative Edit-funktionen på Galaxy S24-serien.

Även om de läckta detaljerna antyder en lansering den 17 januari, har Samsung inte officiellt verifierat informationen om sina senaste flaggskeppssmartphones.

Galaxy S24-kamerauppgradering

Andra förväntade funktioner hos Samsung Galaxy S24 Ultra inkluderar en 6,8-tumsskärm med en upplösning på 3120x1440 och en maximal ljusstyrka på 2500nit. Det finns spekulationer om att Samsung kan välja en platt skärm, som avviker från dess vanliga böjda design för Galaxy S24 Ultra.

Dessutom kan en anmärkningsvärd designändring involvera införandet av Titan, som ryktas vara exklusivt reserverad för premiumvarianterna av Galaxy S24 Ultra.

Inför lanseringen har pålitlig insider Ice Universe bekräftat att Samsung för närvarande testar 120fps videoinspelning i 4K-upplösning. Ice Universe noterade i ett efterföljande X-inlägg att funktionen för närvarande testas och kanske inte inkluderas i den slutliga utgåvan.

Även om Samsung har varit ledande inom kameraavdelningen, saknar det nuvarande flaggskeppet förmågan att spela in 4K i 120fps, trots att hårdvaran tekniskt stöder denna funktion.

Dessutom har ett inlägg på Naver, en sydkoreansk bloggplattform, bekräftat bonuserbjudandena för förbeställning av Galaxy S24-serien, vilket tyder på att Samsung planerar att inkludera en uppgraderingsbonus. Detta är i linje med Samsungs tidigare praxis med dess vikbara sortiment, vilket gör att användare kan uppgradera till ett högre lagringsalternativ utan extra avgifter.

Andra förbeställningsincitament kommer att inkludera en rabattkupong för Galaxy Watch och en annan för Galaxy Buds FE. Det finns ingen information om huruvida Samsung planerar att inkludera några ytterligare erbjudanden med Galaxy S24-serien.

Tidigare hade den koreanska jätten erbjudit inbytesbonusar för att uppmuntra användare att uppgradera till de senaste enheterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *