Video, tags: galaxy s24 - Youtube

Kamerafunktioner på Galaxy S24 Ultra kommer att förändra Samsungs fotospel

december 19, 2023 av David

Den berömda läckaren Ice Universe publicerade nyligen Alvins (@sondesix) inlägg på X, vilket antydde att Samsung Galaxy S24 Ultras kamerabehandling kommer att bli mer balanserad, vilket förbättrar skärpan och mättnaden.

Den här förbättringen syftar till att leverera foton med naturliga toner och undvika de alltför ljusa och levande färgerna som vanligtvis förknippas med Samsungs telefonkameror.

Tidigare läckor  avslöjade också att Galaxy S24 Ultra kommer att ha en fyrkamerauppsättning, med rubriken en 200-megapixel primär sensor. Det ryktas att kamerasystemet inkluderar en 12-megapixel ultrawide sensor och en 50-megapixel sensor utrustad med ett 5x teleobjektiv.

Det finns spekulationer om borttagningen av 10x kameran till förmån för en högre upplösningskamera med 5x zoom, som avviker från Galaxy S23 Ultras konfiguration av en 10MP 10x telefotokamera.

Man avslöjade också ett "nytt partnerskap" mellan Samsung och Meta, som syftar till att 2024 års flaggskeppssmarttelefon kan ladda upp och visa HDR-bilder på populära sociala medieplattformar.

En representant på Google bekräftade nyheten och sa att de inte kan dela deras "partnertidslinjer".

Förutom kameraförbättringar lyfter Alvin fram AI-funktioner som en nyckelaspekt av Galaxy S24 Ultra. Enheten förväntas inkludera generativ AI på enheten, vilket ger den möjlighet att utföra uppgifter som meddelandeöversättning och e-postsammansättning.

Ytterligare detaljer avslöjar att Galaxy S24 Ultra är redo att ha Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 i USA och Kina, medan andra marknader kommer att se Exynos 2400-varianten.

Ice Universe har uttryckt större entusiasm för uppdateringarna på mjukvarusidan, och anser dem vara Samsungs viktigaste uppgradering på flera år.

Ny design för ökad komfort

Det ryktas att Galaxy S24 Ultra ska genomgå betydande designförändringar för att förbättra användarupplevelsen, med fokus på ergonomisk komfort. Genom att avvika från den böjda skärmdesignen från sin föregångare kan användare greppa smarttelefonen säkrare. Trots den plattare designen på Galaxy S24 Ultra jämfört med dess tidigare modeller kan användare fortfarande använda sina telefoner bekvämt.

Utöver de förväntade designuppgraderingarna tyder rapporter på att Galaxy S24 Ultras ram kommer att ha titankonstruktion, vilket drar paralleller till iPhone 15 Pro. Varianten Titanium Grey, en av de tillgängliga färgerna, sägs spegla den naturliga silvergrå-vita nyansen som förknippas med rent titan. Läckan har beskrivit denna färg som överlägsen Pure Titanium-varianten av iPhone 15 Pro.

Samtidigt har läckaren Arsene Lupine avslöjat ytterligare detaljer om de planerade minneskonfigurationerna och färgvarianterna för Galaxy S24-serien baserat på skärmdumpar som enligt uppgift kommer från en framstående mobilnätoperatörs databas.

Enligt läckorna kommer de fyra färgerna att vara konsekventa över alla modeller och lagringsvarianter, men det förväntas att ytterligare färgval kommer att erbjudas exklusivt via Samsungs kanaler. Den omfattar totalt 28 modeller.

Samsung Galaxy S24 Ultra kommer med lagringsalternativ som sträcker sig från 12 GB RAM och 256 GB lagring, 12 GB RAM och 512 GB lagring och 12 GB RAM och 1 TB minne. Alla finns i grått, svart, lila och gult.

Samsung Galaxy S24+, å andra sidan, erbjuder antingen 12 GB RAM och 256 GB lagring eller 12 GB RAM och 512 GB lagring. Båda finns även i grått, svart, lila och gult.

Samtidigt erbjuder Samsung Galaxy S24 8 GB RAM och 128 GB eller 8 GB RAM och 256 GB lagring i grått, svart, lila och gult. Enligt rapporter bibehålls modeller med 8 GB RAM och 128 GB lagringsutrymme för att säkerställa prisstabilitet och undvika att kompromissa med ambitiösa försäljningsmål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *