Apple Store shop front, tags: ios skydd stulna och - unsplash

iOS 17.3 uppdateringar med skydd för stulen enhet, nya Apple Music-funktioner

december 20, 2023 av David

Apple förbereder sig för nästa våg av förbättringar med iOS 17.3, efter den senaste versionen av iOS 17.2 i december. Även om det kanske inte är lika omfattande som sin föregångare, lovar iOS 17.3 säkerhetsförbättringar med skydd för stulna enheter och några nya funktioner, särskilt i Apple Music.

Med hjälp av utgivningsmönstren för iOS 15.3 och iOS 16.3 tyder spekulationer på att iOS 17.3 troligen kommer att lanseras i den senare delen av januari. Denna tidslinje tillåter Apple att introducera ytterligare betaversioner och tillgodoser semesteravmattningen när ingenjörerna har paus.

För de som är ivriga att uppleva de nya funktionerna inför den allmänna releasen har Apple redan öppnat den första utvecklarbetan den 12 december, följt av den offentliga betan den 14 december. Vissa av dessa uppdateringar utökas även till iPad-användare, som kan gå med iPadOS 17.3 Beta för att utforska förändringarna på egen hand.

Skydd mot stulen enhet

I den kommande iOS 17.3-uppdateringen sätter Apple fokus på säkerhet med introduktionen av Stolen Device Protection. Den här funktionen syftar till att lägga till ett extra lager av försvar mot potentiell obehörig åtkomst till din iPhone, vilket skyddar användare från säkerhetshot i händelse av stulna eller förlorade enheter.

Med Stolen Device Protection aktiverat måste användare autentisera sig med Face ID eller Touch ID för att fortsätta med specifika åtgärder på enheten. Lösenkoderna kan inte längre fungera som en felsäker om biometrisk autentisering misslyckas.

Alla åtgärder som kräver biometrisk autentisering inkluderar att visa och använda lösenord eller lösenord som sparats i iCloud Keychain, ansöka om ett nytt Apple Card, visa ett Apple Card virtuellt kort och stänga av Lost Mode.

Dessutom gäller biometrisk autentisering att radera allt innehåll och inställningar, vidta vissa Apple Cash and Savings-åtgärder i Wallet, använda betalningsmetoder sparade i Safari och använda din iPhone för att konfigurera en ny enhet.

Aktivera Stolen Device Protection

Att aktivera Stolen Device Protection på din iPhone med iOS 17.3 är en relativt enkel process. Här är en steg-för-steg guide för att komma igång:

  1. Öppna Inställningar: Börja med att gå till din iPhone's hemskärm och tryck på "Inställningar"-ikonen.
  2. Gå till Face ID & Lösenord/Touch ID & Lösenord: Bläddra ner och hitta alternativet "Face ID & Lösenord" om din iPhone har Face ID, eller "Touch ID & Lösenord" om den har en hemknapp med Touch ID.
  3. Autentisera Dig: Du kommer att behöva autentisera dig själv med antingen Face ID, Touch ID, eller din lösenkod för att få tillgång till dessa inställningar.
  4. Aktivera Stolen Device Protection: Inom Face ID & Lösenord/Touch ID & Lösenord, leta efter ett alternativ för Stolen Device Protection och växla den till på-läge.
  5. Bekräfta Ditt Val: Efter att ha aktiverat funktionen kan det krävas att du bekräftar ditt val eller anger ditt Apple ID-lösenord för att slutföra processen.

Enligt MacRumors kommer vissa viktiga åtgärder också att behöva en väntetid på en timme efter autentisering, särskilt när användaren befinner sig på okända platser. Dessa åtgärder inkluderar att ändra ditt Apple ID-lösenord, uppdatera utvalda Apple ID-kontosäkerhetsinställningar, ändra ditt iPhone-lösenord, lägga till eller ta bort Face ID eller Touch ID, inaktivera Find My och inaktivera Stolen Device Protection.

Apple Music spellista samarbete

Apples iOS 17.3-uppdatering fortsätter sitt engagemang för innovation och lovar också att återuppliva en funktion som kort dök upp under iOS 17.2-betorna – Playlist Collaboration on Apple Music.

Samarbete med spellistor låter användare skapa och kurera spellistor med familj och vänner direkt på Apple Music. För att kunna använda det måste medarbetare köra iOS 17.3, iPadOS 17.3 eller macOS 14.3 Sonoma och ha funktionen "Synkroniserat bibliotek" aktiverad. Denna samarbetsupplevelse sträcker sig till och med till Android-användare.

Spellistägare har flexibiliteten att hantera samarbetspartners genom att antingen godkänna dem individuellt eller låta vem som helst med spellistlänken gå med automatiskt. De som går med i spellistan kan bidra genom att lägga till, ordna om och ta bort låtar. För att förbättra samarbetsaspekten kommer varje bidragsgivares profilikon att visas bredvid låtarna de lägger till.

Ett annat spännande tillägg till de samarbetande Apple Music-spellistorna är möjligheten för medarbetare att uttrycka sig genom emoji-reaktioner. Användare kan reagera på låtar med emojis via gränssnittet Nu spelas och andra platser. Dessa reaktioner kommer att vara synliga för alla i spellistan, vilket gör musikdelningsupplevelsen mer interaktiv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *