apple card

Apple Sparkonto: Så fungerar det!

april 19, 2023 av David

Efter att ha annonserats första gången i oktober är Apples nya Sparkonto nu tillgänglig. Läs vidare för att få en närmare titt på hur du öppnar ett konto för Apple Sparkonto, hur det ser ut i Wallet-appen och hur du hanterar dina Daily Cash-belöningar.

Så här öppnar du ett konto för Apple Sparkonto: Apple Sparkonto är integrerat direkt i Wallet-appen på din iPhone. Det är exklusivt tillgängligt för Apple Card-användare, så om du inte har ett Apple Card kan du inte öppna ett konto för sparakontot. Detta innebär självklart också att Apple Card Savings Account bara är tillgängligt i USA.

Att Apple går ut och meddelar att man kommer erbjuda 4.15% i sparränta varje månad, om det stämmer kan det nästa vara bra att låna pengar för att sätta in sparkontot - säger en person som vi intervjuade på stan i centrala Stockholm under Onsdagen.

Anonym person - Stockholm

Processen för att öppna ett Apple Sparkonto

  1. Öppna Wallet på din iPhone. (Dett gäller bara i USA för närvarande).
  2. Tryck på ditt Apple Card.
  3. Tryck på de tre punkterna "..." i det övre högra hörnet.
  4. Tryck på alternativet "Daily Cash" i menyn.
  5. Bläddra ner och leta efter alternativet "Apple Sparkonto".

Nu kommer Wallet-appen att guida dig genom registreringsprocessen för Apple Sparkonto. Du behöver ange ditt personnummer, godkänna villkoren och skicka in din ansökan till Goldman Sachs (Apples partnerbank) för slutlig godkännande.

Läs mer: Så jämför du och väljer mobilabonnemang

Det bör bara ta några minuter att slutföra den här registreringsprocessen. När du har blivit godkänd kommer du att få ett e-postmeddelande från Apple, och du kommer att kunna komma åt ditt Apple Sparkonto direkt i Wallet-appen.

Efter godkännandet kommer du att se en ny gränssnitt för "Sparkonto" inom Apple Card-sektionen i Wallet-appen. Tryck på detta för att visa ditt nuvarande kontosaldo, för att lägga till pengar på ditt konto och för att ta ut pengar till en länkad bankkonto eller till ditt Apple Cash-kort.

Du kan finansiera ditt konto genom ett länkat bankkonto eller från ditt Apple Cash-saldo. Uttag och insättningar tar "vanligtvis 1-3 arbetsdagar", enligt Apple, och det finns inga avgifter alls.

Slutligen, för att ställa in dina Apple Card Daily Cash-belöningar för att omedelbart sätta in pengar på ditt sparande konto, följ dessa steg:

  1. Öppna Wallet på din iPhone.
  2. Tryck på ditt Apple Card.
  3. Tryck på de tre punkterna "..." i det övre högra hörnet.
  4. Tryck på alternativet "Daily Cash" i menyn.
  5. Under "Daily Cash Election", välj "Savings".

Den nuvarande räntan för Apple Sparkonto är 4,15%, men som alltid kan denna ränta förändras baserat på den bredare ekonomin. "Ditt konto börjar tjäna ränta från dagen för din första insättning", förklarar Apple. "Räntan räknas samman dagligen och betalas ut i slutet av månaden."

Att öppna ett Apple Sparkonto är enkelt och smidigt, och det är en utmärkt möjlighet för Apple Card-användare att tjäna pengar på sina dagliga inköp. Så om du är en Apple Card-användare och vill maximera din avkastning, se till att öppna ett konto för Apple Card Savings Account idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *