Galaxy, tags: ai-genererade för - img.global.news.samsung.com

Samsung introducerar vattenmärkta AI-bakgrundsbilder för Galaxy S24

januari 23, 2024 av David
 Galaxy, tags: ai-genererade för - img.global.news.samsung.com

Galaxy - img.global.news.samsung.com

Eftersom Samsung Galaxy S24-serien nyligen kom, introducerade den många helt nya funktioner för artificiell intelligens under varumärket Galaxy AI. En av de primära AI-funktionerna är den AI-genererade bakgrunden som gör det möjligt för användare att anpassa bakgrundsbilder.

Denna idé är inte nödvändigtvis ny i gadgetvärlden eftersom Google tidigare hade introducerat denna AI-genererade funktion i sin Pixel 8-serie mot slutet av förra året. Användare kan välja olika ämnen och justera dem enligt deras preferenser för att skapa personliga bakgrundsbilder.

Samsung följer Googles fotspår för att implementera denna funktion som en del av One UI 6.1, som för närvarande är begränsad till Galaxy S24-serien. Liksom Google kan användare välja ett tema och justera sina preferenser innan de omvandlar dem till en unik bakgrund. Trots det lägger Samsungs syn på den personliga tapetfunktionen en ny twist till sina enheter med flera viktiga ändringar.

Den första skillnaden är Galaxy S24-telefonens AI-bakgrundslagringssystem. Till skillnad från Google kommer Samsungs AI-bakgrunder inte att spara tapeter skapade av användare på enhetens bibliotek. Användare kan dock enkelt växla mellan genererade alternativ inom ett svep när de förhandsgranskar bakgrunden på hemskärmen eller låsskärmen när de ställer in bakgrunden.

En annan skillnad är att lägga till en Galaxy AI-ikonvattenstämpel i det nedre vänstra hörnet av bakgrundsbilderna. Vattenstämpeln kan inte inaktiveras och är synlig på hem- eller låsskärmen närhelst den AI-genererade bakgrunden är inställd. Även om den är liten i storleken kan vattenstämpeln vara frustrerande för vissa användare.

Samsungs AI-policy

Samsung har dock en anledning att sätta en vattenstämpel på sin AI-genererade tapet. Nuförtiden kan transparens orsaka ett enormt problem för AI-skapade media, inklusive bilder eller videor.

Samsungs AI-tapeter anses vara mindre problematiska eftersom de främst imiterar landskap eller abstrakt konst. Samtidigt har Google och Microsoft börjat lägga till vattenstämplar för att skilja innehåll som skapats med AI och för att bekämpa tillväxten av deepfake-bilder.

Förutom AI-bakgrundsbilder använder Samsung vattenstämplar på olika AI-genererade media. En funktion som kallas ProVisual Engine tillåter användare att modifiera bilder i sina Galaxy S24-enheter, från att sätta upp en bild till att dela den på sina sociala medier.

Dessutom kan ett annat verktyg som heter Generative Edit även flytta en bilds motiv efter att det har tagits för att passa i en ram. Det här verktyget liknar Magic Editor i Pixel. Baserat på Samsungs pressmeddelande kommer enheten automatiskt att lägga till en vattenstämpel och metadata när den generativa AI används.

Samsungs beslut om sin AI-strategi är att förhindra oansvarig användning av den AI-bildgenererande funktionen. Med andra ord vill Samsung uppmuntra ansvarsfull och transparent användning av AI.

S24:s Gemini Pro och Imagen 2

Den 17 januari tillkännagav Samsung och Google Cloud sitt samarbete för att introducera Google Clouds generativa AI-teknik till Samsungs smartphoneenheter. Galaxy S24-serien är den första serie som implementerar Gemini Pro på Vertex AI och Imagen 2 genom molnet till enheterna.

Gemini AI-modellen kan enkelt generalisera, använda och kombinera olika former av information - inklusive text, kod, bilder och videor. Genom Samsungs inbyggda applikationer kan användare använda sammanfattningsfunktionen över Notes, Voice Recorder och Keyboard applikationer. Gemini Pro på Vertex AI gör det möjligt för S24-enheter att komma åt Google Cloud-funktioner som säkerhet, integritet, säkerhet och dataefterlevnad.

Samtidigt är Imagen 2 känd för att vara Googles mest avancerade text-till-bild-diffusionsteknik. Denna funktion låter användare njuta av säkra och användarvänliga fotoredigeringsmöjligheter. Funktionen är tillgänglig i S24:s Gallery-applikations Generative Edit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *