kryptovalutor

Köpa kryptovaluta i Mobilen: En guide för nybörjare

september 6, 2023 av David

Den Digitala Framtidens Drömfångare: Krypto på Mobilen

Kryptovalutor har verkligen gjort sitt avtryck på den globala ekonomin. Enligt en rapport från Statista, var det över 85 miljoner blockchain-plånbok-användare globalt i slutet av 2022. Fascinerande, eller hur? Och här är något ännu mer överraskande: En studie från Cambridge University fann att majoriteten av dessa användare föredrar mobilen för sina krypto-transaktioner. Tänk på det - din lilla smartphone kan nu styra din ekonomiska framtid! Som Warren Buffet en gång sa, "risk kommer från att inte veta vad du gör." Men oroa dig inte, med denna guide kommer du att kunna navigera genom kryptomarknaden som en expert.

Syftet med denna artikel:

Ge dig en klar bild av vad kryptovaluta faktiskt är.

  • Ge dig en klar bild av vad kryptovaluta faktiskt är.
  • Förklara varför mobilen kan vara din bästa vän när det kommer till krypto-investeringar.
  • Hjälpa dig att fatta välgrundade beslut när du köper kryptovaluta i Sverige.
  • Varna för vanliga fallgropar och visa dig hur du undviker dem.

Steg för Steg - Hur man handlar med kryptovalutor i Mobilen

Den spännande världen av kryptovalutor - där datornördar och Wall Street-proffs kolliderar i en frenesi av digitala transaktioner. Men du behöver inte vara varken en teknikfreak eller en finansguru för att dyka in. Med din kära mobil i handen kan du handla krypto som en proffs, eller köpa Bitcoin med Swish. Låt oss bryta ner det, steg för steg.

1. Välj Rätt App: Det är alltid smart att börja med rätt verktyg. Enligt många jämförelsesidor likt WeKrypto, toppar Binance och Coinbase listan över mest populära kryptovaluta-appar. Men kom ihåg att alltid välja en app som har bra recensioner och en hög säkerhetsstandard.

2. Säkerhet Framför Allt: Innan du börjar handla, se till att din smartphone är säker. En rapport från 2023 avslöjade att krypto-investerares främsta oro är säkerheten. Använd starka lösenord, aktivera tvåfaktorsautentisering och överväg att använda en hårdvaruplånbok som extra skydd.

3. Förstå Marknaden: Innan du investerar en enda krona, spendera lite tid på att lära dig. "Kunskap är makt," sa Francis Bacon, och han kunde inte ha haft mer rätt. Läs artiklar, följ experter på sociala medier och använd ditt nyfunna vetande från mobilen.nu för att göra smarta investeringar.

4. Handla Smart: Använd dig av din app för att övervaka marknadspriser och handla när tiden känns rätt. Och kom ihåg, som i all investering, köp lågt och sälj högt!

Fallgropar att undvika när du handlar med kryptovalutor

Okej, vi har pratat om det roliga och spännande med att handla med cryptovalutor. Men låt oss vara ärliga en stund. Precis som en överseende faster vid en familjeträff, kommer kryptomarknaden med sina egna utmaningar. Låt oss prata om några misstag du absolut bör undvika.

1. Ignorera inte säkerheten: Som tidigare nämnts är säkerhet A och O. Chainalysis rapporterade att nästan 10 miljarder dollar i kryptovaluta stals mellan 2017 och 2020. Alltid, alltid dubbelkolla dina säkerhetsåtgärder.

2. Följande hysteri: Har du hört talas om FOMO? Fear Of Missing Out kan vara en riktig nedstigande spiral. Som Benjamin Graham, den legendariska investeraren, sade: "Marknaden är en pendlare, inte en vägledare." Följ din forskning, inte dina känslor.

3. Ogrundade beslut: Enligt en studie från Bitwise, erkände 10% av krypto-investerare att de inte gjorde tillräcklig forskning innan de köpte. Låt inte bli en av dem. Din mobil har kraften att erbjuda dig otaliga informationskällor. Använd den!

4. Undvika diversifiering: "Lägg inte alla ägg i samma korg", är ett uttryck som även gäller här. Diversifiering minskar riskerna. Och i en så volatil marknad som krypto, kan detta verkligen rädda din investering.

Steg för steg – Så gör du för att investera i krypto via certifikat hos nätmäklaren Avanza:

Så du har bestämt dig för att köpa kryptovalutor, men vill göra det på ett lite säkrare sätt via Avanza? Bra val! Låt mig guida dig genom stegen.

  1. Öppna ett konto: Börja med att skapa ett konto på Avanza, om du inte redan har ett. Det är snabbt, enkelt och smidigt.
  2. Navigera till krypto-sektionen: Efter inloggning, leta upp krypto-sektionen i menyn. Där hittar du alla de kryptovalutor och certifikat som finns tillgängliga.
  3. Välj ditt certifikat: Det finns olika certifikat att välja mellan, såsom Bitcoin, Ethereum och flera andra. Läs på om varje certifikat för att förstå risker och möjligheter.
  4. Gör din investering: Efter att ha valt önskat certifikat, ange hur mycket du vill investera och genomför köpet.
  5. Övervaka ditt certifikat: Se till att regelbundet kolla in hur ditt certifikat presterar. Detta kan du göra direkt från ditt Avanza-konto.

Att investera i krypto via certifikat hos Avanza ger dig möjligheten att ta del av kryptovalutamarknadens potential utan att direkt äga kryptovalutan.

Att välja kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum

Bitcoin och Ethereum är på allas läppar, men hur vet man vilken kryptovaluta man ska satsa på? Att dyka ner i kryptovalutavärlden kan liknas vid att kliva in i en djungel. Här ger vi dig kompassen du behöver.

Bitcoin: Började allt 2009, Bitcoin är som den coola kusinen som startade en trend. Det är den ursprungliga decentraliserade valutan, och enligt CoinMarketCap, den största till marknadsvärde. Dess begränsade tillgång (21 miljoner) kan ses som en faktor bakom dess värde.

Ethereum: Inte bara en valuta, utan också en plattform. Ethereum introducerade världen till smarta kontrakt och decentraliserade appar. Ett faktum är att många andra kryptovalutor körs på Ethereums blockchain. Detta har gett den en solid ställning på marknaden.

Kryptovalutor
Bitcoin (BTC)
Ethereum (ETH)
Binance Coin (BNB)
Cardano (ADA)
Ripple (XRP)
Polkadot (DOT)
Litecoin (LTC)
Bitcoin Cash (BCH)
Solana (SOL)
Chainlink (LINK)
Stellar (XLM)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *