iPhone 15 pro

iPhone 15 Recension: Allt du behöver iPhone 15 modellerna

september 13, 2023 av David

När Apple släpper en ny iPhone-modell blir det alltid en snackis. Och iPhone 15 är inget undantag. Det kanske känns som att vi just blev bekanta med iPhone 14, men tiden går fort när man har roligt, eller hur? Låt oss dyka ner i detaljerna!

iPhone 15: Första intrycket

Jag vet vad ni tänker - "Kom igen, hur annorlunda kan det vara?". Jo, ganska annorlunda faktiskt. När du först plockar upp en iPhone 15, kommer du att märka hur slät den känns. Tack vare de mjukare kanterna, som saknar de hårda rätvinkliga hörnen från tidigare modeller, så ligger den skönt i handen.

Tänk på: Hur en telefon känns i handen är inte alltid uppenbart vid första ögonkastet, men kan påverka din upplevelse över tid.

iPhone 15 pro max

iPhone 15 Display och Design

Du har sett dem på bild, men låt oss verkligen dyka in i detaljerna kring denna skönhet. iPhone 15 och iPhone 15 Plus kommer med en industri-först färg-infunderad bakglas med en fantastisk texturerad matt finish.
Och om du är en sådan person som älskar att titta på filmer/ serier från mobilen (vem är inte det?), då har du tur! Med Super Retina XDR-displayen får du en fantastisk visuell upplevelse. Med topp HDR ljusstyrka som når upp till 1600 nits, kan du förvänta dig bilder och videor som ser bättre ut än någonsin.

iPhone 15 kamera

Om du är den typ av person som älskar att ta foton av i princip allt (inklusive den där tallriken med pasta som du just beställde), kommer du att älska iPhone 15's kamera. Den här dåren har en 48MP huvudkamera, vilket innebär super-högupplösta foton som kommer att göra dina vänner gröna av avund. Och med den nya 2x alternativet får du tre optiska zoomnivåer - nästan som att ha en riktig kamera i fickan.

iPhone 15 prestanda och batteri

Apple har satt in A16 Bionic-chippet i iPhone 15 och iPhone 15 Plus. Och vet du vad det betyder? Supersnabb, kraftfull prestanda! Den här lilla kraftverket kan hantera nästan vad som helst du kastar på den, från att streama ditt favoritavsnitt av Game of Thrones till att spela det senaste spelet. Och med en ny 16-kärnig Neural Engine kan du förvänta dig ännu snabbare maskininlärningsberäkningar.

iPhone 15 hos 3 | Från 449 kr / månad
 • iPhone 15 från 449 kr/ månad
 • Få rabatt när du lämnar in din gamla mobil
 • Billigare om du skaffar ett abonnemang
iPhone 15 hos Telenor | Från 400kr/ månad
 • Bra pris
 • Öppen köp i 14 dagar
 • Fri frakt

iPhone 15 pris

iPhone 15: från 11 995kr

iPhone 15 Plus: från: 13 495kr

iPhone Pro: från 14 995kr

iPhone Pro Max: från 17 995kr

iphone 15 vs iphone 15 pro

iPhone 15 Plus

iPhone 15 Plus har allt som den mindre modellen har fast en 6,7'' skärm istället för 6,1''.

iPhone 15 Pro: Den magiska knappen

Tillbaka i verkligheten, låt oss prata om "Action Button" på iPhone 15 Pro. Borta är den klassiska ring/silent-knappen, och in kommer denna nya Action Button. Designen är riktigt tänkvärd; för att aktivera behöver du trycka och hålla in knappen.

Tips: Korta tryck får bara upp en textpåminnelse, så kom ihåg att hålla ner den!

Med den nya "Action Button"-inställningarna kan du nu anpassa vad knappen gör. Allt från att tända ficklampan till att starta kameran. Själv lämnar jag alltid min telefon på tyst läge, så det här är en mycket välkommen förändring!

iPhone 15 Pro: Hur den känns jämfört med 14 Pro

Om du är bekant med iPhone 14 Pro kommer du att märka flera förändringar med iPhone 15 Pro. Först och främst, den är lättare - och inte bara litegrann. Tack vare kombinationen av titan och aluminium är skillnaden tydlig. Men lugn, den känns fortfarande stabil.

Utöver vikten är även de mjukare kanterna märkbara, vilket gör den trevligare att hålla. Dessutom har Apple minskat på skärmkanterna och istället för att göra skärmen större, valt att göra hela telefonen mindre. Resultatet är en lättare, smidigare och mer kompakt enhet.

Fun fact: Titanramen lämnar inte fingeravtryck lika lätt som på det polerade rostfria stålet. Mindre torkande för oss alla!

iPhone 15 Pro: Nya Funktioner och Uppdateringar

 1. Kamera:
  • Ny huvudkamera: 108 MP.
  • Ny ultra-bred kamera: 40 MP.
  • Ny telefoto kamera med 2x optisk zoom.
 2. Display:
  • Super Retina XDR display.
  • ProMotion-teknik med adaptiv uppdateringsfrekvens upp till 120 Hz.
 3. Prestanda:
  • A16-chip: Ökad prestanda och effektivitet.
 4. Laddning:
 5. Övrigt:
  • Nytt operativsystem: iOS 17.
  • 5G kapabilitet.

iPhone 15 Pro Max: Större, bättre?

När det gäller 'Max', tänker de flesta direkt på storleken. Och visst, iPhone 15 Pro Max är en rejäl pjäs. Men vad mer erbjuder den, och hur skiljer den sig från iPhone 15 Pro?

Storleken har alltid varit den mest uppenbara skillnaden mellan Pro och Pro Max. Men medan den större skärmen är en tydlig fördel för filmälskare, gamers, eller de som ofta jobbar på sin telefon, kommer den också med några utmaningar. Till exempel kan den större storleken göra telefonen något klumpig för dem med mindre händer eller de som föredrar en smidigare upplevelse.

Tips: Prova alltid att hålla telefonen i handen i en butik innan du köper. Det ger dig bästa känslan för om storleken passar dig.

Men det är inte bara storleken som skiljer sig. iPhone 15 Pro Max kan också ha några specifika funktioner eller förbättringar i batterilivslängd tack vare dess större storlek. Historiskt sett har 'Max'-modellerna av iPhones ofta haft en liten fördel när det gäller batteritid, vilket är något att tänka på om du ofta är på språng.

iPhone 15 Pro Max: Nya Funktioner och Uppdateringar

 1. Kamera:
  • Ny huvudkamera: 48 MP.
  • Ny ultra-wide kamera
  • Ny telefoto kamera med 3x optisk zoom.
  • Nytt makrofoto-läge.
 2. Display:
  • Super Retina XDR display.
  • ProMotion-teknik med adaptiv uppdateringsfrekvens upp till 120 Hz.
 3. Prestanda:
  • A16-chip: Ökad prestanda och effektivitet.
 4. Laddning:
  • Ny USB-C-laddningsport.
 5. Övrigt:
  • Nytt operativsystem: iOS 17.
  • 5G kapabilitet.

iPhone 15 Pro vs iPhone 15 Pro Max

Valet mellan Pro och Pro Max ofta en fråga om personlig preferens. Om du älskar en stor skärm för att konsumera media, spela spel eller arbeta, kan Pro Max vara din bästa vän. Men om du letar efter något mer kompakt utan att offra för mycket av de högkvalitativa funktionerna, kan Pro vara ditt bästa val.

Kom ihåg: Storleken spelar inte alltid roll. Det beror på vad du letar efter! 😉

iPhone 15 Material & Design

Apple har alltid varit framstående när det gäller design. Den nya titanramen är inte bara snygg att titta på med sin borstade textur, men den praktiska aspekten av att dölja fingeravtryck gör att din telefon ser fräsch ut längre.

Och visst, medan vissa kanske tycker att det är en småsak, tycker vi andra att det är dessa detaljer som gör skillnad.

iPhone 15 Pro vs iPhone 15

Här kommer skillanderna mellan 15 och 15 Pro!

Egenskap/FunktioniPhone 15 ProiPhone 15
FärgalternativNatural Titanium, Blue Titanium, White Titanium, Black TitaniumBlue, Pink, Yellow, Green, Black
PrisFrån 14 995 krFrån 11 995 kr
Skärmstorlek6,7- eller 6,1-tums6,7- eller 6,1-tums
SkärmteknikSuper Retina XDR-skärm fotnot, ProMotion-teknik, Skärm som alltid är påSuper Retina XDR-skärm fotnot
MaterialTitan med baksida i texturerat matt glasAluminium med baksida i infärgat glas
Speciella knapparSnabbknappLjud på/av
InteraktionsmetodDynamic Island (Ett magiskt sätt att interagera med iPhone)Dynamic Island (Ett magiskt sätt att interagera med iPhone)
Processor och grafikA17 Pro med 6‑kärnig grafikA16 Bionic-chip med 5‑kärnig grafik
KamerasystemProffskamerasystem (Huvudkamera med 48 MP, Ultravidvinkel, Tele)Avancerat dubbelkamerasystem (Huvudkamera med 48 MP, Ultravidvinkel)
Högupplösta bilder24 MP och 48 MP24 MP och 48 MP
PorträttbilderSenaste generationens porträttbilder med fokus och möjlighet att justera skärpedjupetSenaste generationens porträttbilder med fokus och möjlighet att justera skärpedjupet
Optiskt zoomomfångUpp till 10×
SäkerhetsfunktionerNödanrop SOS, Krasch­detektering fotnotNödanrop SOS, Krasch­detektering fotnot
VideouppspelningUpp till 29 timmars videouppspelning fotnot⁴Upp till 26 timmars videouppspelning fotnot
USB-anslutning och överföringshastighetUSB‑C, Stöd för USB 3 för upp till 20× snabbare överföringar fotnot⁵USB‑C, Stöd för USB 2
AnsiktsigenkänningFace IDFace ID
Tre är ett av sveriges mest älskade mobilabonnemang, testa idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *