w, tags: ios en - images.unsplash.com

iOS 18 fokus på att omdefiniera iPhone-upplevelsen

januari 31, 2024 av David

iOS 18 förväntas bli en stor mjukvaruuppdatering för iPhone-operativsystemen, enligt insikter från Bloombergs Mark Gurman.

I Gurmans Power On-nyhetsbrev avslöjar han att iOS 18 kommer att ge iPhone en välbehövlig makeover, som syftar till att tillfredsställa olika krav. Dessutom förväntas uppdateringen, med kodnamnet Crystal, införa ambitiösa förändringar i hela operativsystemet, som kommunicerats av Craig Federighi, Apples programvaruteknikchef.

"Jag får höra att det nya operativsystemet ses inom företaget som en av de största iOS-uppdateringarna - om inte den största - i företagets historia. Med den kunskapen borde Apples utvecklarkonferens i juni bli ganska spännande, säger Gurman.

Uppdateringen kommer att släppas i september i år, med den första betaversionen för utvecklare som förväntas presenteras under Apples årliga Worldwide Developers Conference (WWDC) i juni.

Gurman planerar att avslöja mer detaljer om specifika funktioner och ändringar i iOS 18 i framtiden, men två nya funktioner är redan kända: stöd för Rich Communication Services (RCS) och smartare Siri.

I november 2023 tillkännagav Apple sin avsikt att integrera stöd för plattformsoberoende meddelandestandard RCS i Messages-appen på iPhone, planerad att implementeras "senare" 2024, vilket troligen gör den till en del av iOS 18-uppdateringen.

Införandet av RCS förväntas ge flera förbättringar av standardmeddelandeupplevelsen mellan iPhones och Android-enheter. Dessa förbättringar inkluderar foton och videor med högre upplösning, ljudmeddelanden, skrivindikatorer, läskvitton, Wi-Fi-meddelandefunktioner mellan iPhones och Android-enheter, förbättrade gruppchattar (så att iPhone-användare kan lämna konversationer som involverar Android-användare) och förbättrad kryptering jämfört med traditionella SMS.

Även om dessa moderna funktioner redan är tillgängliga för iPhone-till-iPhone-konversationer via iMessage med blå bubblor, kommer stödet för RCS på iPhone att utöka dessa funktioner till gröna bubblor i Messages-appen.

Apples AI-revolution presenteras

Förra året presenterade Apple iPhone 15-serien med betydande uppgraderingar, men den betonade inte AI i något speciellt tillkännagivande. Apples fokus på AI verkar dock vara nära förestående, med spekulationer om ett stort steg i AI med den kommande iOS 18-uppdateringen.

Gurman räknar med att iOS 18 kommer att införliva generativ AI-teknik, vilket förbättrar kapaciteten hos Siri och Messages-appen i fråga om frågor och automatisk komplettering av meningar. Apple undersöker integrationen av generativa AI-funktioner i olika andra appar över sina plattformar, som Apple Music, Pages, Keynote och Xcode.

Enligt rapporter planerar Apple att integrera betydande språkmodeller i Siri, vilket gör det möjligt för användare att automatisera komplexa uppgifter. Den här funktionen kommer att innebära en mer djupgående integration med appen Genvägar och förväntas introduceras i en iPhone-programuppdatering 2024, troligen iOS 18.

Samtidigt förväntas inkorporering av AI-funktioner i Messages-appen göra det möjligt för den att svara på frågor och fullständiga meningar. På samma sätt förutspås Apple Music också dra nytta av denna generativa AI-teknik, vilket ger appen möjlighet att skapa automatiskt genererade spellistor. iWork-apparna, som Keynote och Pages, kommer också att se generativa AI-funktioner, såväl som Xcode, som kommer att hjälpa utvecklare att skriva nya applikationer snabbare.

Generativ AI blev populär 2022 med lanseringen av OpenAIs ChatGPT, en chatbot som kan svara på frågor och uppmaningar. Google och Microsoft introducerade också liknande chatbots under det senaste året, och många företag är nu verksamma i detta område, inklusive – potentiellt – Apple i den kommande iOS 18-uppdateringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *