IMEI-nummer

Spara ditt IMEI-nummer för att skydda din iPhone

december 9, 2022 av David

Om du har en iPhone är det viktigt att spara ditt IMEI-nummer för att skydda din enhet. IMEI-numret är ett unikt serienummer som används för att identifiera en mobiltelefon och kan användas för att låsa upp enheten eller spåra den om den tappas bort eller stjäls.

För att ta reda på ditt IMEI-nummer på din iPhone, tryck på *#06# i knappsatsen. Detta kommer att visa ditt IMEI-nummer på skärmen. Det är viktigt att spara detta nummer på ett säkert ställe, som i en anteckningsapp eller i ett dokument på din dator, så att du kan hitta det snabbt och enkelt om du behöver det.

Om du vill spåra din iPhone med hjälp av ditt IMEI-nummer kan du göra det genom att följa dessa steg:

  1. Gå till inställningar på din iPhone och välj "Mitt Apple ID".
  2. Välj "iCloud" och scrolla ner till "Hitta min iPhone" och slå på funktionen.
  3. Gå till iCloud.com på en dator och logga in med ditt Apple ID.
  4. Välj "Hitta min iPhone" och välj enheten som du vill spåra.
  5. På kartan som visas kan du se var din iPhone befinner sig och få viktig information om den, såsom dess laddningsstatus och om den är online eller offline.

Det är också viktigt att notera att detta bara fungerar om din iPhone är ansluten till internet och om "Hitta min iPhone" är aktiverat. Du kan också kontakta din mobiloperatör för att få hjälp med att spåra din enhet om du inte har tillgång till en dator eller om du inte kan logga in på iCloud.com.

Spara ditt IMEI-nummer för att skydda din enhet och håll den säker, oavsett om du är hemma eller på resande fot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *