Video, tags: google pixel 7a ett - Youtube

Google Pixel 7a överraskar som bästa mobilkamera i ett blindtest

januari 17, 2024 av David

I ett nyligen genomfört blindkameratest utfört av den populära tekniska recensenten Marques Brownlee eller MKBHD, framträdde Google Pixel 7a som den oväntade mästaren. Den här senaste Google-enheten i mellanklassen överträffar branschjättar som Samsung Galaxy S23 Ultra och iPhone 15 Pro.

Genom att jämföra 20 av 2023 års bästa smartphones, syftar blindtestet till att ge konsumenter en genuin utvärdering av smartphones kamerafunktioner. Bedömningen inkluderade tre vanliga kameraanvändningsfall – en normal vidvinkelbild med medium, en stillbild i svagt ljus på natten och en ögonblicksbild i porträttläge i anständigt dagsljus.

För att upprätthålla objektiviteten avlägsnades all identifierande information från telefonerna. Tittarna röstade på sina favoritbilder inom en slumpmässig parentes.

Baserat på 20 miljoner röster avslöjade resultaten att Google Pixel 7a var den mest konsekventa artisten, och säkrade topplaceringen i dagsljustestet, trea i nattscenen och fjärde i porträttfotot. Det enda scenariot där en Google Pixel-smarttelefon inte kom ut på topp var testet med svagt ljus, där iPhone 15 Pro tog ledningen.

Google Pixel 8 Pro följde tätt efter, och Google Pixel Fold avrundade de tre bästa i medelpoängen. Samtidigt hamnade Samsung Galaxy S23 på femte plats, Apple iPhone 15 Pro sjua och Samsung Galaxy S23 Ultra släpade efter på 16:e plats.

En anmärkningsvärd utmanare, Sony Xperia 1 V, utrustad med ett kraftfullt kamerasystem, fick överraskande poäng i botten av porträttfotot och presterade dåligt i de andra testerna.

Xperia 1 V:s underväldigande prestanda kan tillskrivas dess fokus på att vara en fotografs smartphone. Telefonen uppmuntrar användare att ta sig tid och vara mer uppmärksamma när de tar bilder.

Google Pixel 7a-specifikationer

Pixel 7as starka prestanda i blindkameratestet väcker frågor om vikten av marknadsföring och varumärkeskännedom. Denna medelstora enhet, som inte marknadsfördes som ett flaggskepp eller marknadsfördes i stor utsträckning, lyckades överglänsa några avancerade konkurrenter.

För närvarande prissatt till $459,99, Google Pixel 7a har en rad imponerande funktioner, inklusive en Tensor G3-chipset och en 64-megapixel huvudkamera, kompletterad med en 13-megapixel ultravid lins och en frontkamera.

Pixel 7a erbjuder också en svit av fotoredigerings- och fotograferingsfunktioner, som omfattar nattläge, porträttläge, Face Unblur, Photo Unblur, Magic Eraser och Real Tone – Googles teknik som syftar till att återge hudtoner med större precision. Enheten tillåter till och med sina användare att förbättra gamla foton när de laddas upp till Google Photos, ett viktigt försäljningsargument för Pixel-serien.

Medan Pixel 7a saknar Action Pan-funktionen som finns i Pixel 7, stöder den fortfarande Long Exposure-läget. Detta läge tillämpar en actionoskärpa effekt på ett rörligt motiv, vilket ger användarna kreativa alternativ för att fånga dynamiska scener.

En annan styrka med Pixel 7a ligger i dess engagemang för mjukvaruuppdateringar, vilket garanterar support i imponerande sju år. Denna förlängda supporttid skiljer Google från konkurrenter, som vanligtvis tillhandahåller färre uppdateringar.

Dessutom introducerar OLED-panelen på Pixel 7a en subtil men meningsfull förändring från sin föregångare, Pixel 6a. Den anmärkningsvärda uppgraderingen inkluderar ett 90Hz uppdateringsfrekvensalternativ i sina inställningar, som matchar uppdateringsfrekvenserna som finns på Pixel 7. Aktivering av detta alternativ kommer att förbättra enhetens övergripande smidighet, vilket ger en värdefull uppgradering för användare som är bekanta med skärmar med hög uppdateringsfrekvens.

Bortsett från Pixel 7as lite mer uttalade svarta kant, är det ingen nämnvärd skillnad på skärmen jämfört med Pixel 7. Båda skärmarna uppvisar utmärkt ljusstyrka i utomhusbelysning, vilket ger skarpa detaljer och livfulla färger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *