w auto 4, tags: galaxy s24 anslutningsproblem med android - images.unsplash.com

Galaxy S24 Ultra-användare upplever Android Auto-anslutningsproblem

februari 10, 2024 av David

Samsungs senaste flaggskepp, Galaxy S24 Ultra, har plågats av rapporter om anslutningsproblem med Googles Android Auto-app i utvalda bilar.

Användare har tagit till onlineforum för att uttrycka sin frustration och rapporterat att deras enheter vägrar att ansluta eller förblir frånkopplade när de använder USB och trådlösa anslutningar.

Det här problemet är inte exklusivt för S24 Ultra, eftersom användare av tidigare Galaxy-modeller som S22 och S23 rapporterade liknande problem efter en One UI 6-uppdatering. Grundorsaken kan vara det nya One UI 6.1 eller en inkompatibilitet mellan appen och bilens programvara.

Problemet identifierades specifikt i bilar tillverkade av märken som SEAT, Skoda och Volkswagen.

Samsung har erkänt problemet relaterat till Android Auto-funktionen men har tillbakavisat allt ansvar för smartphoneenheterna. Även om källan till problemet ligger hos bilförsäljarna, var Samsung UK tvungen att skapa en dedikerad supportsida för problemet, tillsammans med tillfälliga lösningar.

För att lindra dessa problem föreslår Samsung att användare provar följande felsökningssteg.

Felsökning av Android Auto-anslutningsproblem

Sök efter appuppdateringar: Se till att både bilens infotainmentsystem och Android Auto-appen är uppdaterade till sina senaste versioner.

Verifiera kompatibilitet: Bekräfta att ditt fordon är kompatibelt med Android Auto och att det är aktiverat i inställningarna.

Prova olika USB-kablar: Testa olika USB-kablar för att säkerställa att en fysisk anslutning upprättas mellan din telefon och bilen.

Rensa appdata: Rensa data från både Android Auto-appen och Bluetooth-inställningarna på din enhet.

Utför en mjuk återställning: Tryck och håll ned strömknappen tills alternativet att återställa visas, välj sedan "Mjuk återställning."

Kontakta biltillverkaren: Om inget av ovanstående steg fungerar, kontakta din bils tillverkare för hjälp med programuppdateringar eller andra möjliga lösningar.

Kontrollera trådlös anslutning: Om trådlös anslutning är ett problem, försök att använda en USB-kabel för att upprätta en anslutning istället.

Ta kontakt med Googles support: Överväg att kontakta Googles support för ytterligare hjälp om problemet kvarstår trots att du har provat dessa steg.

Tänk på en fabriksåterställning: Som en sista utväg, utför en fabriksåterställning på din enhet och installera sedan om Android Auto för att se om problemet är löst.

Håll dig informerad: Håll ett öga på uppdateringar från Samsung, Google och din biltillverkare för potentiella programfixar eller patchar.

Du kan också kolla in mer information på deras hemsida.

Problemet verkar vara utbrett i dessa bilar, vilket fick Samsung UK att skapa en dedikerad supportsida som beskriver steg som användare kan följa för att mildra problemet. Alla tre biltillverkarna arbetar aktivt med problemet och planerar att ta itu med det genom en mjukvaruuppdatering.

Samsung sa följande:

“Some users have reported that they are unable to use Android Auto to connect their Galaxy S24 to their Volkswagen, Skoda, or SEAT cars. If you are experiencing this issue, try the steps below.

Samsung

Samsungs webbplats tillhandahåller felsökningsförslag, som att experimentera med olika USB-kablar, undersöka bilens infotainmentenheter för potentiella inställningar som förhindrar initiering av Android Auto, och se till att Android Auto-appen på enheten i Galaxy S24-serien uppdateras till den senaste versionen.

If none of these steps resolve your issue, please contact your Volkswagen, Skoda, or SEAT customer centre or service centre. These manufacturers have confirmed that they are working on software updates for the affected vehicles.

Samsung

Problemet med Volkswagen-fordon hänför sig till användningen av IP-adresser under driften av Android Auto.

Google ändrade hur IP-adresser används för hotspots med introduktionen av Android 11 (Galaxy S24 använder Android 14), och Volkswagen misslyckades med att införliva denna ändring. Som ett resultat leder denna utelämnande till komplikationer med Android Auto-funktionaliteten i företagets bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *