Messaging with WhatsApp, tags: upphör med google för - CC BY-SA

WhatsApp slutar med gratis Google Drive-lagring för Android-användare

januari 4, 2024 av David

WhatsApp upphör med den kostnadsfria Google Drive-lagring som tidigare var tillgänglig för Android-användare för att lagra chatthistorik, inklusive bilder och videor. Denna ändring innebär att WhatsApp-data som lagras på Google Drive nu kommer att räknas in i lagringsgränsen på 15 GB.

Enligt tillkännagivandet kommer denna ändring gradvis att rullas ut till alla användare under 2024. Den Metaägda snabbmeddelandeplattformen planerar att meddela användarna 30 dagar i förväg genom en banner i WhatsApp-inställningarna under Chattar > Chattbackup.

"Som ett viktigt tips kommer WhatsApp-säkerhetskopior på Android snart att börja räknas mot molnlagringsgränsen för ditt Google-konto, liknande hur WhatsApp-säkerhetskopior hanteras på andra mobila plattformar", sa Google i ett pressmeddelande i November 2023.

"Denna förändring kommer först att börja rullas ut till WhatsApp Beta-användare från och med december 2023, sedan gradvis till alla WhatsApp-användare på Android från början av nästa år."

Sedan en tid tillbaka har Android-användare dragit nytta av bekvämligheten med att lagra sina WhatsApp-chattar på Google Drive utan att påverka deras 15 GB gratis lagringsutrymme.

Denna förändring anpassar Android till lagringsbegränsningarna som liknar iPhones iCloud, där Google Drives 15 GB gratis lagring snart kommer att påverkas av WhatsApp-säkerhetskopior.

Även om Google och WhatsApp inte uttryckligen har avslöjat de specifika skälen till detta drag, finns det spekulationer om att den växande WhatsApp-användarbasen kan ha gjort det opraktiskt att erbjuda gratis molnlagring.

Lösningar för användare

Användare har möjlighet att prenumerera på Google One, som erbjuder tre prenumerationsnivåer baserat på olika lagringsbehov: Basic (100 GB), Standard (200 GB) och Premium (2 TB). Dessa planer är tillgängliga på månads- eller årsbasis.

Grundplanen kostar $1,99 per månad, Standard kostar $2,99 och Premium-planen är tillgänglig för $9,99 per månad. Att välja en årlig plan ger ytterligare besparingar, med grundplanen på $19,99, Standard på $29,99 och Premium för $99,99.

WhatsApp tillhandahåller också alternativ inom appen för användare som kanske är tveksamma till att välja Google One. Detta gör det möjligt för användare att effektivt hantera lagringsanvändning, vilket gör det mesta av den kostnadsfria 15 GB-tilldelningen utan extra kostnader.

Dessutom ger WhatsApp Chat Transfer-verktyget användare möjlighet att flytta konversationer mellan Android-enheter utan att förlita sig på Google Drive. Det ger flexibilitet i datahantering.

Dessa ändringar kommer exklusivt att påverka Android-användare, eftersom WhatsApp inte erbjuder gratis lagring på iOS. Det är värt att notera att Apple endast tillhandahåller 5 GB gratis lagringsutrymme till sina icke-prenumererande användare, i kontrast till Googles 15 GB-erbjudande.

Gränssnittsuppdateringar

WhatsApp introducerar också en betydande gränssnittsuppdatering, som lovar en bättre kommunikationsupplevelse för användare som delar kanaluppdateringar via Status. Detta initiativ syftar till att förbättra användarens engagemang och främja aktivt deltagande i statussvar.

Det kommande gränssnittet, inställt på en första release för betatestare, är redo att förändra hur användare interagerar med kanaluppdateringar på WhatsApp.

Betatestare kan prova de nya funktionerna genom att ladda ner den senaste WhatsApp-betan för Android 2.24.1.6 från Google Play Store. Den bredare utgåvan för alla användare förväntas under de kommande veckorna, enligt WABetaInfo.

För att se om det nya gränssnittet är tillgängligt kan användare dela en kanaluppdatering. Implementeringsprocessen är nu mer strömlinjeformad.

WhatsApp har också lagt till en ingångspunkt i statusundertexten för enklare åtkomst till innehåll för att förbättra den övergripande användarupplevelsen med ett mer intuitivt och sömlöst gränssnitt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *