Vem ringde mig

Vem ringde mig?

oktober 12, 2022 av David

Om du undrar vem som ringde från ett dolt nummer finns det några sätt att ta reda på det. Du kan använda en tjänst för omvänd telefonupplysning, där du kan ange telefonnumret och få reda på ägarens namn och adress. Du kan också använda en tjänst för att spåra telefoner, som ger dig telefonnummrets position. Du kan också använda en sökmotor för telefonnummer, där du kan ange telefonnumret och få information om ägaren. Oavsett vilken metod du väljer, se till att du använder en välrenommerad tjänst för att undvika att bli lurad.

Ett telefonnummer du inte har inlagd som kontakt

Om du behöver hitta ett telefonnummer som inte finns i en telefonkatalog finns det några alternativ. Du kan även här använda en tjänst för omvänd telefonupplysning, där du kan ange telefonnumret och få reda på ägarens namn och adress. Du kan också använda en tjänst för att spåra telefoner, som ger dig följande uppgifter:

-Telefonnummerets plats

-Tjänsteleverantören

-Typ av telefon (fast eller mobil)

-Staden och staten där telefonnumret är registrerat

Läs mer: Så avgör du om ett SMS är en bluff

Hitta.se

Ett annat sätt att få reda på vem det var som ringde är att surfa in på Hitta.se. Hitta.se är en svensk webbplats som du kan använda för att söka upp telefonnummer. För att använda webbplatsen måste du känna till riktnumret för det telefonnummer du söker. När du har fått fram riktnumret samt telefonnumret skriver du in det i sökfältet på Hitta.se och trycker på "sök". Då får du fram vem det är som har det nummer som har ringt dig.

Eniro

Du kan också söka upp ett telefonnummer på Eniro.se genom att skriva in telefonnumret i sökfältet. Då får du namn och adress till ägaren av telefonnumret. För att använda denna tjänst skriver du i telefonnumret i sökfältet och tryck på "Sök". Då får du reda på namn och adress till ägaren av telefonnumret samt var telefonen finns.

Swish-lösningen

Om du har appen Swish kan du använda den för att ta reda på vem som har ringt från ett dolt nummer. Du skriver helt enkelt in det nummer som har ringt dig i appen och så skriver du i att du ska swisha en krona. När du trycker på swisha dyker namnet på den som har numret upp på din skärm. Du behöver inte vara orolig för att du ska swisha numret, utan du trycker bara för signering men sen så signerar du aldrig.

Ibland kan det vara så att namnet inte syns och det kan finnas olika anledningar till det. Swish menar att det är bankernas beslut om vilka uppgifter som ska vara synliga i BankID, vilket också påverkar vad som syns i appen.

Vem ringde mig på dolt nummer?

Om det är ett nummer som ringer från "inget uppringnings-id" så finns det en möjlighet att ändå kunna se numret. Operatören Tre har en tjänst för att ta reda på vem eller vilka som har ringt ett visst nummer under en viss tidsperiod. Det innebär även det dolda numret som har ringt dig.

Läs mer: Så ringer du med dolt nummer

Kan man ta reda på vem som ringer från "inget uppringnings-id"? Ja, det är möjligt att få fram detta. Tre erbjuder en tjänst för att ta reda på vilka som har ringt ett visst nummer under en viss period. Detta innefattar då även dolda nummer som har ringt. Ovanstående är sätt som du kan försöka ta reda på vem som har ringt från ett dolt nummer. Om du har blivit utsatt för trakasserier eller oönskade samtal kan du också kontakta polisen.

2 comments on “Vem ringde mig?”

  1. Hej,
    jag har köpt en tjänst hos telia där de kollat upp ett privat nr som ringer hela tiden till både mig och min man. Jag fick nummret men nummret är skyddat dvs jag kan inte hitta ägaren till kortet. Står endast att det tillhör tele2.
    Antar att personen har ett kontantkort, kan man på något sätt ta reda på vem det är? Förutom att polisanmäla detta?

    1. Testa o swischa 1 krona till numret, men du ska inte fullfölja och göra det hela vägen precis när du ska godkänna betalningen med bankid så dyker namnet upp (om personen har swisch via detta nummer såklart) och då avbryter du bara, du behöver alltså inte fullfölja hela vägen o ”slösa” 1 krona samt röja vem du är, lycka till i ”jakten”
      Mvh Göran

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *