Skaffa vaccinpass i mobilen på 5 minuter.

Nu kan du skaffa Covid-19 vaccinpass i din mobil på bara ett par minuter och det kunde inte vara enklare. Vill du ut och resa när kylan kommer? Då måste du fixa ett covidbevis!

Är du vaccinerad? Annars är det självklart det första du måste göra. Vaccination är nu tillgängligt för alla över 18 år och det är helt gratis. Gå in på 1177.se, välj din region högst upp på sidan så får information hur du bokar vaccinationstid.   

Nästa steg är att ladda ner appen Kivra (eller motsvarande) så kommer du få ett meddelande om hur du gör, alternativt kan du gå in på Covidbevis.se och med några få enkla steg kan du ha ditt bevis på bara några minuter.

LÄS OM: Använd mobilen som webbkamera

Vaccinpass steg för steg

Tid som behövs: 5 minuter.

Gör såhär för ett vaccinpass:

  1. För det första måste du gå in på Covidbevis.se

  2. Sedan så klickar du på “Hämta vaccinationsbevis” 

  3. Efter det ska du logga in med ditt Bank-ID 

  4. Skriv ut eller spara ditt bevis

  5. Ifall du har Kivra, Digimail, e‑Boks eller Min myndighetspost så får du ditt bevis skickat ditt. 

FAQ

Hur får jag ett vaccinationskort?

Att skaffa ett vaccinationskort går snabbt och lätt, bara gå till sidan covidbevis.se och följ instruktionerna så har du det på höst 5 minuter.

Kan jag vaccinera mig?

Covid-19 vaccinationen är tillgängligt för alla över 18 år. Gå till 1177.se för mer information och hur du bokar din vaccinationstid.

Är vaccination farligt?

Det finns biverkningar med alla vaccinationer men fördelarna överväger riskerna. Covid-19 vaccinationen har godkänts och genomgått noggranna säkerhetskontroller. Många människor har fått vaccinet och forskare har studerat alla effekter och biverkningar. De godkända vaccinen fortsätter att studeras och utvärderas. 

Vad är biverkningarna på vaccinet?

De flesta biverkningarna på covidvaccinet har varit milda och kortvariga men kan inkludera: Feber, trötthet, huvudvärk, muskelvärk, frossa och diarre.

När är jag färdig vaccinerad?

Du anses som färdig vaccinerad först två veckor efter du har tagit andra dosen. Men det kommer förmodligen att uppdateras när tredje och fjärde dosen kommer.

4 tankar på “Skaffa vaccinpass i mobilen på 5 minuter.”

Lämna en kommentar