Video, tags: ios - Youtube

Apples Skydd för stulen enhet: Utforska iOS 17.3:s

januari 26, 2024 av David

iOS 17.3 introducerar en ny säkerhetsfunktion — Skydd för stulen enhet, som syftar till att skydda iPhone och personlig information vid förlust eller stöld. Denna funktion förbättrar säkerheten genom att införa ytterligare autentiseringskrav och säkerhetsfördröjningar för att förhindra obehörig åtkomst.

Tidigare kunde en tjuv skaffa en persons lösenord genom taktik som spioneri, sedan stjäla iPhone, och effektivt låsa individen från sitt Apple-ID. Som svar på rapporterade incidenter av sådana sårbarheter utvecklade Apple den här funktionen för att hantera och minska risken för fullständig förlust i efterdyningarna av en iPhone-stöld. Eftersom den här funktionen är relativt ny kanske många användare inte vet hur man använder den.

Aktivera skydd för stulen enhet

Skydd för stulen enhet erbjuder flera skyddsåtgärder om det aktiveras i händelse av en borttappad eller stulen enhet, inklusive att kräva Face ID eller Touch ID-autentisering för att komma åt känslig information som lösenord och kreditkortsuppgifter lagrade på din iPhone.

Dessutom införs en säkerhetsfördröjning om ett obehörigt försök görs att stänga av Hitta min iPhone på en okänd plats. Åtgärder som utlöser förseningen inkluderar att ändra ditt Apple ID-lösenord, uppdatera Apple ID-kontots säkerhetsinställningar (som att ta bort en betrodd enhet, telefonnummer, återställningsnyckel eller återställningskontakt), ändra din iPhone-lösenord, lägga till eller ta bort Face ID eller Touch ID, och stänga av skyddet Hitta min och stulna enhet.

Detta fungerar som ett hinder, vilket gör det mer utmanande för någon att snabbt inaktivera skyddet mot stulen enhet i obekanta omgivningar. Dessa säkerhetsåtgärder ökar kollektivt svårigheten för potentiella tjuvar att komma åt personuppgifter eller inaktivera säkerhetsfunktioner på en stulen iPhone.

För att aktivera skyddet mot stulen enhet bör du uppdatera din iPhone till iOS 17.3 eller en senare version.

Dessutom måste tvåfaktorsautentisering vara aktiverad på ditt Apple-ID och du måste ha angett ett enhetslösenord för din iPhone. Dessutom måste du ställa in och aktivera Face ID eller Touch ID, Hitta min iPhone och Viktiga platser (platstjänster). Att uppfylla dessa krav är viktigt för att säkerställa att skyddet mot stulna enheter fungerar korrekt, så att det effektivt kan verifiera din identitet och platsen för din enhet.

Efter att ha säkerställt att du har uppfyllt kraven, följ följande steg för att aktivera skyddet mot stulen enhet på din iPhone. Öppna först appen Inställningar och välj "Face ID & Passcode" (eller "Touch ID & Passcode" för iPhones med en hemknapp).

Ange din enhets lösenord när du uppmanas att göra det, scrolla sedan ned och växla reglaget bredvid "Slå på skydd mot stulen enhet." Granska den tillhandahållna informationen om hur funktionen fungerar och tryck på "Slå på" på bekräftelseskärmen för att aktivera skyddet mot stulen enhet. Ett bekräftelsemeddelande kommer att indikera att funktionen nu är aktiverad.

Ingen reservkod med lösenord

I normala situationer uppmanar specifika åtgärder användaren att ange Face ID eller Touch ID. Om denna biometri misslyckas måste användaren ange ett lösenord. Med Skydd för stulen enhet aktiverat kräver vissa åtgärder biometrisk autentisering utan en reservkod med lösenord.

Det inkluderar att använda sparade lösenord eller lösenord i Apple Passwords, ansöka om ett nytt Apple Card, visa det virtuella kortet för Apple Card, stänga av Lost Mode, radera allt innehåll och inställningar, vidta specifika Apple Cash och Savings-åtgärder i Wallet, använda betalningsmetoder sparas i Safari och använder iPhone för att konfigurera en ny enhet.

Det betyder att tjuven som bär din iPhone inte kan komma åt dessa inställningar, vilket förhindrar potentiell ekonomisk förlust eller äventyrar ditt Apple-ID. Även om funktioner som inte nämns ovan fortfarande har ett alternativ för lösenordskod, till exempel autentisering av Apple Pay.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *