of, tags: galaxy detaljer - images.pexels.com

Samsung Galaxy S24-seriens detaljer läckte ut inför Unpacked-evenemanget

december 14, 2023 av David

Detaljer om priser och specifikationer för Samsung Galaxy S24-serien har dykt upp i kölvattnet av det kommande Galaxy Unpacked-evenemanget planerat till den 17 januari 2024 i San Jose, USA.

Per läckor hämtade av Sammobile förväntas basmodellen av Galaxy S24 börja på $799. Basen Galaxy S24+ kommer att kosta 999 $, och den högsta Galaxy S24 Ultra kommer att ha en prislapp på 1 199 $. Ytterligare kostnader kan tillkomma för utökat minne eller lagringsalternativ.

Galaxy S24 Ultra, som kommer att efterträda Galaxy S23 Ultra som presenterades tidigare i år, förväntas ha en blandning av Samsungs egna Exynos-kisel och Qualcomms Snapdragon 8 Gen 3-processorer.

När det gäller minnesspecifikationer kommer Samsung att hålla fast vid 8 GB och 12 GB RAM-konfigurationer trots tidigare rapporter som tyder på en möjlig 16 GB RAM-variant för Galaxy S24 Ultra. Ultra kommer också med upp till 1 TB lagring ombord.

Med den här uppdateringen har vissa branschobservatörer uttryckt oro över Samsungs beslut att behålla 2023-specifikationerna, med tanke på trenden bland konkurrerande tillverkare att erbjuda mobiler med högre minneskapacitet.

Galaxy S24 kamera och skärmfunktioner

Samtidigt har tipsaren Ahmed Qwaider också delat med sig av några andra läckor på Galaxy S24 Ultra, som kastar ljus över dess kamera och visningsmöjligheter.

Enligt läckorna förväntas Galaxy S24 Ultra att ha en fyrkamerauppsättning, med en 200-megapixel primär sensor som leder paketet. Detta kamerasystem kommer också att inkludera en 12-megapixel ultrawide sensor, en 50-megapixel sensor med en 5x teleobjektiv och en 10-megapixel sensor med en 10x teleobjektiv.

Som en jämförelse har Galaxy S23 Ultra en 10MP 10x telefotokamera. Även om den nya kameran kan erbjuda ett reducerat zoomomfång jämfört med föregångaren, kommer den högre upplösningen att resultera i betydligt tydligare bilder.

Den förmodade 5x-kameran på Galaxy S24 Ultra kommer också att mäta sig med liknande erbjudanden på enheter som Google Pixel 8 Pro och iPhone 15 Pro Max.

Användare kan förvänta sig förstklassiga videofunktioner eftersom det bakre kamerasystemet förväntas stödja 8K-videoinspelning i kombination med optisk bildstabilisering (OIS). Både främre och bakre kamerorna är inställda på att dra nytta av en AI-stödd objektmedveten motor.

För skärmen kommer panelen att erbjuda en maximal ljusstyrka på 2 600 nits, betydligt ljusare än Galaxy S23 Ultras högsta ljusstyrka på 1 750 nits.

Som sagt, denna prestation är fortfarande mindre än OnePlus 12, som är planerad till en internationell lansering den 23 januari. OnePlus 12 har en skärm med en maximal ljusstyrka som når 4 500 nits. Som jämförelse har iPhone 15 Pro Max 2 000 nits, medan Google Pixel 8 Pro har 2 400 nits.

Galaxy S24 Ultra kommer att ha en 6,78-tums WQHD+ AMOLED-skärm med en adaptiv uppdateringsfrekvens på upp till 120Hz. Denna konfiguration, även om den är något mindre än sin föregångare, lovar en mer pixeltät upplevelse.

Förutom de fantastiska kamera- och displayfunktionerna sägs Galaxy S24 Ultra ha ett 5 000 mAh batteri med 45W snabbladdningsstöd, vilket bibehåller kontinuiteten med Galaxy S23 Ultra.

Tre är ett av sveriges mest älskade mobilabonnemang, testa idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *