5 Effective Ways to Access Samsung Recovery Mode - Technastic, Concept art for illustrative purpose, tags: samsungs och olika - Monok

Samsung återställningsläge: detaljerad guide för olika startmetoder

juli 3, 2024 av David
5 Effective Ways to Access Samsung Recovery Mode - Technastic, Concept art for illustrative purpose, tags: samsungs och olika - Monok

5 Effective Ways to Access Samsung Recovery Mode - Technastic, Concept art for illustrative purpose - Monok

Alla Samsungs smartphones och surfplattor har ett återställningsläge, precis som andra Android-enheter. Det här läget hjälper dig att göra saker som en fabriksåterställning, rensa systemets cache och installera uppdateringar. Om din enhet har problem som startloopar, överhettning eller långsam prestanda kan det hjälpa att använda återställningsläget för en hård återställning.

Olika startmetoder

Använda hårdvaruknappkombination

För Samsung-smartphones som släppts efter 2021 fungerar inte de gamla tangentkombinationerna längre. För att komma åt återställningsläget på modeller som Galaxy S22, S23, S24 och nyare, börja med att stänga av din enhet. Anslut telefonen till en dator med en USB-kabel och håll sedan både volym upp- och strömknapparna intryckta samtidigt. När du ser Samsung Galaxy-logotypen släpper du båda knapparna och väntar på återställningsmenyn.

Du kan också gå in i återställningsläget utan att stänga av telefonen. Anslut din Samsung Galaxy-enhet till en dator med en kabel. Håll in strömknappen tills strömmenyn visas, som du också kan hitta i Snabbinställningar. Välj Reboot. När skärmen blir svart håller du Vol upp- och strömknapparna intryckta samtidigt. Håll kvar tills Samsung Galaxy-logotypen visas och släpp sedan knapparna.

Därefter håller du ner ström- och volym upp-knapparna samtidigt i cirka fem sekunder.

Använda aShell terminalapp

Android-användare som inte har provat Shizuku saknar några fantastiska anpassningsalternativ som inte behöver root-åtkomst. Installera först aShell-terminalappen från Play Store eller F-Droid. Öppna aShell och tillåt den att använda Shizuku. I kommandorutan aShell skriver du "adb reboot recovery" och trycker på Skicka-knappen eller Enter. Din enhet kommer nu att starta direkt i återställningsläge.

Starta upp i återställningsläge via ADB

ADB-kommandon kan hjälpa dig att starta din Samsung-enhet i återställningsläge. Så här gör du för att göra det.

Först behöver du en dator. Ladda ner den senaste Android SDK Platform-tools.zip för Windows, macOS eller Linux och extrahera den till skrivbordet. Inuti mappen platform-tools hittar du ADB- och Fastboot-filerna. Öppna ett kommandofönster i den här mappen genom att skriva "cmd" i mappens adressfält och trycka på Enter.

Se till att du har Samsung USB-drivrutinen installerad på datorn och att USB-felsökning är aktiverad på din Samsung-enhet. Anslut din telefon eller surfplatta till datorn med en USB-kabel. För att kontrollera anslutningen skriver du "adb devices" i kommandofönstret. När din enhet har upptäckts skriver du "adb reboot recovery" och trycker på Enter.

Din Samsung Galaxy-enhet kommer nu att starta om till återställningsläge utan att du behöver använda några hårdvaruknappar.

Använda ADB AppControl

Om ADB-metoden verkar för knepig finns det ett enklare alternativ för att starta om till återställningsläge utan att använda hårdvaruknappar. Du kan använda ett mångsidigt verktyg som heter ADB AppControl. Ladda ner och installera antingen gratis- eller premiumversionen av ADB AppControl och öppna programmet när det är installerat. Navigera till avsnittet Verktyg, välj Starta om och välj sedan "återställning" från menyn. Bekräfta genom att klicka på OK, så startar din Android-enhet om till återställningsläge.

Använda ADB på webben

Att komma åt återställningsläget på din Samsung-enhet från en webbläsare är enkelt med WebADB-appen. Den här appen fungerar med Chromium-baserade webbläsare som Chrome, Edge eller Opera. Här är ett enkelt sätt att göra det:

Öppna först WebADB-appen i din webbläsare. På din Samsung-enhet går du sedan till Inställningar > Utvecklaralternativ och aktiverar USB-felsökning. Anslut nu din enhet till din dator med en USB-kabel.

När WebADB upptäcker din enhet och visar dess serienummer klickar du på knappen Anslut. På din Samsung-enhet trycker du på Tillåt för att godkänna anslutningen.

När du har anslutit öppnar du Power Menu i WebADB och väljer Reboot to Recovery. Din Samsung-telefon eller surfplatta startar sedan om till återställningsläge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *