Ringa med dolt nummer

Ringa med dolt nummer

oktober 12, 2022 av David

När du ska ringa med dolt nummer visas inte ditt telefonnummer för den person du ringer till. Detta kan vara användbart i många situationer, t.ex. när du vill skydda ditt privatliv eller undvika telefonförsäljare. Lyckligtvis har de flesta telefoner nuförtiden alternativet att dölja ditt nummer inbyggt direkt. Så här gör du för att göra det på både iPhone och Android.

Ringa med dolt nummer på iPhone

Gömma ditt nummer på en iPhone:

1. Öppna appen Telefon

2. Tryck på menyknappen i det övre vänstra hörnet (den med tre punkter)

3. Välj "Inställningar"

4. Bläddra nedåt och tryck på "Visa mitt nummer"

5. Stäng av växeln bredvid "Visa mitt nummerpresentations-ID"

När du ringet med dolt nummer kan det vara enkelt att glömma att ändra tillbaka till inställningen igen. Så önskar du bara att ringa ett samtal med dolt nummer så är det bara att du följer instruktionerna ovan, men istället för "Visa mitt nummer" så trycker du istället på "Visa mitt nummer", så att det blir grönt.

Ringa med dolt nummer på Android

Dölj ditt nummer på Android:

1. Öppna appen Telefon

2. Tryck på menyknappen i det övre högra hörnet (den med tre punkter)

3. Välj "Inställningar"

4. Välj sedan "Samtalsinställningar"

4. Bläddra ner och tryck på "Ytterligare inställningar"

5. Stäng av inställningen bredvid "Visa uppringnings-ID"

Vad ser personen jag ringer?

När du ringer ett samtal kommer ditt nummer att vara dolt för den person du ringer till. De kommer att se "Privat" eller "Okänd" i stället för ditt telefonnummer. Observera att detta kanske inte fungerar med alla nummer, t.ex. 112, avgiftsfria nummer och premiumnummer. Den andra personen kan också använda sig av blockerande tjänster för nummerpresentation för att se ditt nummer.

Läs mer: Så surfar du dolt med VPN i mobilen

Dölj numret för specifika samtal

Om du vill dölja ditt nummer för ett specifikt samtal kan du göra det genom att sätta #31# före ditt nummer. Om ditt nummer till exempel är 555-555-1234, skulle du ringa#31#55555551234 för att dölja ditt nummer. Personen du ringer till ser "Privat" eller "Okänd", precis som om du hade använt det inbyggda alternativet på din telefon.

Observera att detta endast fungerar för fasta telefoner. Om du vill dölja ditt nummer när du ringer till en mobiltelefon måste du använda en särskild kod för varje land. I USA skulle du till exempel slå *67 följt av det 10-siffriga telefonnumret. I Australien slår du 1831 följt av det 10-siffriga telefonnumret. Genom att googla kan du hitta en förteckning över landskoder.

Varför ska jag dölja mitt nummer?

Att dölja ditt nummer är ett bra sätt att skydda din integritet. Det kan också vara användbart om du vill undvika telefonförsäljare eller andra störande samtal. De flesta telefoner har inbyggd möjlighet att dölja ditt nummer, men du kan också använda en kod för att tillfälligt dölja ditt nummer för ett visst samtal.

Läs mer: Det behöver du tänka på när du ska surfa utomlands

Om andra ringer mig från dolt nummer

Om någon ringer dig från ett dolt nummer visas "Dolt nummer" eller "Inget uppringnings ID" i stället för personens telefonnummer. Den tjänst för blockering av nummerpresentation som personen använder kommer att få din telefon att visa detta i stället för personens riktiga telefonnummer. Det finns inget sätt att veta säkert vem som ringer om inte personen själv berättar det, eller om du använder en tjänst för omvänd telefonupplysning.

Om du får många samtal från dolda nummer kan det vara irriterande. Du kan blockera privata nummer på iPhone och Android, vilket skickar alla samtal från dolda nummer direkt till röstbrevlådan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *