w 4 0 3, tags: för - images.unsplash.com

Nya Android-förbättringar från Google vid MWC 2024

februari 28, 2024 av David
 w 4 0 3, tags: för - images.unsplash.com

w 4 0 3 - images.unsplash.com

Mobile World Congress (MWC) är ett populärt evenemang för teknikföretag för att visa upp sina senaste mobila innovationer, inklusive både hårdvara och mjukvara.

Google utnyttjar också denna möjlighet genom att tillkännage flera nya funktioner för Android-enheter denna vecka, inklusive telefoner, surfplattor, Wear OS-smartklockor och till och med Android Auto-upplevelsen.

Fortsätt läsa för att upptäcka den fullständiga sammanfattningen av de senaste funktionerna som kommer till Android och deras förväntade releasedatum.

7 Android-förbättringar från Google

1. Få lätt åtkomst till Gemini via Google Messages

"Chatta med Gemini" är nu i beta och kan nås på engelska. Den här veckan har du möjlighet att använda chatboten för att skriva meddelanden eller för dess fantasifulla möjligheter som att generera idéer, organisera evenemang och få information.

2. AI förbättrar Android Autos säkerhet

Även om det kan vara fördelaktigt att ha ett smartphone-spegelsystem i ditt fordon, kan vissa uppgifter som att läsa och svara på textmeddelanden fortfarande vara distraherande och inte främja säker körning.

För att lösa detta problem har Google införlivat artificiell intelligens i Android Auto, som nu kan kondensera långa texter och upptagna gruppchattar, så att du kan hålla fokus på vägen och föreslå lämpliga svar.

Du kan till exempel enkelt skicka ett ETA-svar genom att välja ett av de föreslagna alternativen.

3. Förbättrade tillgänglighetsalternativ

Individer som är synskadade eller har nedsatt syn kommer nu att få möjlighet att lyssna på automatiskt genererade AI-beskrivningar av fotografier och onlinebilder genom att använda Lookout.

Google införlivar förbättrad hjälp för skärmläsare i Maps för sin Lens-funktion, vilket gör att individer enkelt kan utforska sin omgivning genom att rikta sin telefon. Med kameran riktad kommer TalkBack att ge relevant information som platsnamn, öppettider, betyg och vägbeskrivningar.

4. Lägg till handskrivna kommentarer i Google Dokument

I vissa fall kanske det inte är lika effektivt att lämna kommentarer på Google Dokument som att skriva ner en kort anteckning. Den positiva uppdateringen är att det nu är möjligt att göra det med en Android-enhet, oavsett om det är en telefon eller surfplatta.

Använd helt enkelt fingret eller pennan för att skapa den önskade kommentaren, med hjälp av en mängd olika markeringsverktyg som olika pennfärger och överstrykningspennor.

5. Förbättrade castingsalternativ för Spotify

Sedan ett tag tillbaka har Android-användare kunnat byta enhet direkt från låsskärmen medan de använder YouTube Music.

Nyligen har samma funktionalitet lagts till på Spotify. En nyligen introducerad utgångsväxel gör det enkelt att växla mellan att lyssna i hörlurar, smarta högtalare, TV och andra enheter.

6. Konsolidera hälsodata från flera bärbara enheter

Den uppdaterade Fitbit-applikationen, tillgänglig via Health Connect på Android, låter användare enkelt komma åt data från olika bärbara enheter och appar som AllTrails, Oura Ring och MyFitnessPal, alla konsoliderade till en enda plattform.

Informationen som samlats in från de länkade applikationerna finns i avsnittet "Du". På fliken "Idag" kan användare se all sin data, inklusive träning, antal steg och förbrända kalorier, som har samlats in från kompatibla Health Connect-appar.

7. Wear OS-uppdateringar prioriterar pendlare

En av de stora uppdateringarna för Wear OS riktar sig till pendlare och frekventa resenärer. Förutom att lagra boardingkort på Google Wallet kan användarna nu enkelt få tillgång till kompassguider på klockan, vilket förbättrar deras totala reseupplevelse.

Dessutom kommer Wear OS också att introducera vägbeskrivningar för kollektivtrafik för Google Maps, med den extra funktionen av avgångsspårning i realtid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *