Mindfully

Mindfully meditations-app → Omdöme och recension

november 1, 2021 av David

Meditation är inte glorifierat flum, utan någonting du har nytta av. Meditationsappar har således blivit en app-genre som växt i popularitet. Dels då det är billigare att meditera via mobilen i stället för att ta hjälp av en fackperson, och dels för att det är smidigt och tidseffektivt att meditera via mobilen.

Allt du behöver för att kunna meditera från hemmet är ju faktiskt bara ett par hörlurar, en telefon och en bra mindfullness-app. Men är Mindfully en meditationsapp som är värd prenumerationsavgiften?

Den frågan och fler svarar vi på i den här recensionen.

Snabba fakta om Mindfully

Mindfully erbjuder meditation på svenska

Det finns hundratals meditations-appar på engelska, men bara en bråkdel av dem erbjuder meditation på svenska. Mindfully är den i särklass bästa svenska mindfullness-appen. Idag erbjuder de strax över 250 meditationer, och nytt innehåll tillkommer i princip varje vecka.

Vi gillar att alla meditationer ingår i en större serie med samma tema. För att ta introduktionskursen som exempel kommer den i sju delar, en för varje dag i veckan. Något annat som är bra är att applikationen inte spammar dig med notifikationer gång efter annan.

Du kan själv uppge när du vill att appen ska påminna dig om någonting, och vi rekommenderar att du väljer att ta emot en notis per dag. Det vill säga en notis som påminner dig om att det är dags för din dagliga mediatationsstund. 

Priset är humant

Mindfully kör inte med några ockerpriser, vilket flertalet appar inom samma nisch gör. Inom mindfullness-genren är det vanligt att få en kostnadsfri provperiod på 7 dagar, men om man glömmer att säga upp den tecknas man automatiskt för ett jättedyrt årsabonnemang på cirka 1 000 kr/år. 

Hos Mindfully är det ett fast och lågt pris som gäller. Du betalar som mest 99 kr/mån, och det priset halveras dessutom om du betalar för ett helt år i förskott. 

Vad tycker medlemmarna

Utvalda omdömen för Mindfully i Apples App Store

Mindfully har ett betyg på 4,9 av 5 i Apples appbutik App Store. I princip alla är nöjda, och medlemmarna fullkomligt öser beröm över appen och dess skapare.

Nedan ger vi några korta exempel på vad iOS-användarna gillar med appen:

  • Det är enkelt att meditera via appen.
  • Appen är logiskt utformad med smidiga menyer och spellistor.
  • Appen har ett tydligt upplägg och bra övningar.
  • Berättarrösten är lugn och pedagogisk.
  • Introduktionskursen är underbar.

Utvalda omdömen för Mindfully i Google Play Store

På Google Play Store har appen fått ett samlat betyg på 4,5 av 5. Precis som när det kommer till Apple-användarnas omdömen väljer i princip alla att berömma tjänsten.

Nedan ger vi några korta exempel på vad Android-användarna gillar med appen:

  • Detta är den bästa svenska meditations-appen. Främst då den är så enkel att använda.
  • Jag trodde inte att svenska meditationsappar var så här bra. Jag gillar verkligen berättarröstens pedagogiska framtoning.
  • Den här appen är lika bra som de engelska mindfullness-apparna. 
  • Superbt content, jag gillar verkligen berättarrösten.
  • Det är lätt att förstå hur appen fungerar, även för mig som pensionär.

Mindfully är 100 % anpassad mot svenskar

Det är vanligt att engelska mindfullness-appar antingen är flummiga eller alternativt ett pinsamt hopkok av teorier som säger hur du ska förverkliga dig själv. Det märks att Mindfully är nischad mot svenska användare, främst då tonen är såväl saklig som informationsrik.

Läs mer: Det finns billiga IT-tillbehör på IT-sajten.

Vissa personer som recenserat appen har klagat på att den inte är avslappnande nog. De kan ha en poäng, men för alla som vill vara utan småreligiösa floskler passar Mindfully som handen i handsken. 

One comment on “Mindfully meditations-app → Omdöme och recension”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *