Hitta min Android, Så hittar du den!

februari 7, 2023 av Joel

Google har gjort det mycket enkelt att hitta din telefon om den har tappats bort eller blivit stulen. Sedan 2015 erbjuder Google spårning av telefonens position som en del av ditt Google-konto. Detta gör det möjligt för dig att hitta Android-enheter som du är inloggad på och som kör Googles mobiltjänster och det är verkligen enkelt att använda. Så här fungerar det:

Så här hittar du din Android-telefon med Chrome

Den enklaste metoden kommer tack vare Chromes synkronisering med Google. Om du använder Chrome och är inloggad på samma Google-konto i Chrome som på din smartphone kan det inte bli enklare.

För att hitta din telefon med hjälp av Google kan du använda Chrome-webbläsaren. För det första, se till att du är inloggad i Chrome med samma konto som på din mobila enhet. Sedan kan du skriva "hitta min telefon" i sökfältet och trycka på sök. På resultatsidan kommer det att finnas en ruta högst upp som visar var din telefon befinner sig. Du kan använda rullgardinsmenyn för att välja den specifika enhet du söker och kartan visar platsen. Du har också alternativ för att ringa upp telefonen (så att du kan hitta den om den är hemma) eller återställa - där du kan klicka dig vidare och hitta alternativ för att låsa, radera eller ta bort telefonen från ditt konto.

Andra webbläsare

Om du inte använder Chrome kan du fortfarande använda din webbläsare, men det är inte lika enkelt. Gå till google.com/android/find, logga in med samma konto som din Android-telefon och du kommer till sidan för Google-konto för att hitta din telefon. Du kan sedan välja den enhet du vill hitta som är kopplad till ditt Google-konto och ringa, radera eller låsa den enheten.

Läs mer: Jämför mobilabonnemang med 5G uppkoppling.

Google-konto

Google-kontot erbjuder möjlighet att hantera dina enheter. Eftersom Android-telefoner kräver ett Google-konto för att fungera (förutom vissa undantag, som nya Huawei-telefoner) så kan Google alltid hitta och hantera dessa enheter. Det innebär att du kan se enheter som är kopplade till ditt Google-konto i kontohanteringsområdet, både personliga konton och eventuella G Suite-konton du kan ha på jobbet. Du kan komma åt detta via en webbläsare eller via Android-enheten, gå till ditt Google-konto och sedan till fliken Säkerhet där du hittar en lista över enheter du har loggat in på. Det är inte bara möjligt att hitta enheter här, men det är även möjligt att radera enheter som du inte längre har tillgång till (t.ex. om skärmen är trasig) eller ta bort enheter från ditt konto.

Hitta min Android med Google Maps

Om du vill vara lite mer exakt kan du prova Google Maps. Med den här funktionen kan du visa var din enhet befinner sig i realtid och se exakt var den är placerad. För att göra detta öppnar du Google Maps på din dator eller telefon och väljer "Mina enheter" i menyn uppe till vänster. Under Mina enheter hittar du alla Android-enheter som är inloggade med ditt konto - välj helt enkelt den enhet du vill spåra och klicka sedan på "Visa min enhet". Den valda enheten kommer att visas på kartan som en blå prick - zooma ut om du vill få en bättre bild av dess position. Du har också möjlighet att spela upp ett ljud på den valda enheten (t.ex. om den är hemma och du är inte säker på var den är).

Så där har du det; att hitta din Android-telefon behöver inte vara en mardröm. Med hjälp av Google är det enkelt att hitta och hantera din enhet. Så om du någon gång hamnar utan din Android-enhet behöver du inte få panik - titta bara upp!

One comment on “Hitta min Android, Så hittar du den!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *