kall mobil

Dör din telefon i kylan? Så här förhindrar du det!

oktober 21, 2021 av Joel

När temperaturen sjunker så kan din smartphone påverkas av det. När din mobil blir kall så har det stor chans att  påverka telefonens batteri, de är tillverkade för att fungera inom vissa temperaturer. Apple varnar iPhone -användare för att hålla sina telefoner i en miljö som är mellan 0 grader och 35 grader. Det är inte helt möjligt för alla med tanke på de låga temperaturerna under de svenska vintrarna. Därför har vi på Mobilen.nu några tips som kan hjälpa dig.

Apple varnar för att användning av iPhones när det är under 0 grader, det kan orsaka att batteriets livslängd sjunker och telefonen stängs av. Den återgår till det normala när enheten blir varmare. 

Tips om hur du ska förhindra att din mobil blir kall.

  1. Håll telefonen i en ficka nära kroppen så mycket som möjligt, innerfickan på din jacka är ett bra exempel. Din kroppsvärme kommer att hålla enheten varm.
  1. Använd “handsfree” med ett hörlurar eller headset så att du slipper ta fram telefonen.
  1. Slå på telefonens energisparläge. Detta bör vara tillgängligt i dina inställningar för både Android- och iOS -enheter. Du kan också dämpa skärmens ljusstyrka och stänga av Bluetooth samt Wifi.
  1. Köp ett mobilskal som är gjort för kallt väder. Även saker som strumpor eller vantar att lägga mobilen i kan fungera.
  1. Var försiktig med att skapa kondens. Det kan hända om du tar fram mobilen allt för mycket i det kalla vädret och stoppar tillbaka den i en varm innerficka. Det kan även hända om du tar in en kall mobil i värmen inomhus.
  1. Se till att mobilen är fulladdad innan du går ut, batteriet kommer att hjälpa hålla mobilen varm. Att ha med en powerbank som du laddar mobilen med skulle inte heller vara ett dumt val. 
  1. Om mobilen dör i kylan vänta med att starta upp den igen tills den har värmts upp.

Varför dör min mobil?

Din mobil kan dö för att den blir för kall, här kan du läsa flera tips om hur du kan förhindra det.

Varför dör min mobil i kylan?

Smartphones är tillverkade för att fungera inom ett vissa temperaturer. iPhone varnar för användning av mobiler när det är under 0 grader.

One comment on “Dör din telefon i kylan? Så här förhindrar du det!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *