jabra elite 75t

Jabra Elite 75t → Test och recension

november 1, 2021 av David

Jabra Elite 75t är ett par prisvärda hörlurar i mellanklassen. De är starka inom i princip alla aspekter, men inte riktigt bäst på någonting. Men hur mycket som helst kan man faktiskt inte förvänta sig för ett par true wireless-hörlurar för dryga tusenlappen.

I den här recensionen tar vi reda på vad Jabra Elite 75t gör rätt kontra fel - samt huruvida dessa hörlurar är ett bra köp eller inte.

Design och passform

Det följer med ett snyggt etui där du kan förvara dina hörlurar, som dessutom är utrustat med ett extrabatteri som laddar upp hörlurarna när du är på språng. Öronsnäckorna är också snyggt formgivna, men ibland kan det vara lite svårt att få upp dem ur etuiet.

Jabra säljer även en mer lyxig version av dessa hörlurar, Elite Active 75t, som har en gummiyta som faktiskt löser det problemet.

3 gummipluppar inkluderas

Som rubriken säger får du med 3 gummipluppar i 3 olika storlekar. De som sitter på som standard passar de flesta, men prova gärna även de andra gummiplupparna. Det kan vara så att den mindre eller den större gummipluppen ger lurarna en skönare passform och ett bättre ljud.

Ljudet

Ljudet vid musikuppspelning låter näst intill perfekt. Basåtergivningen är god, men något högt inställd som standard. Vi rekommenderar att du laddar ner Jabra Sound+-appen som i sin tur låter dig justera ljudet med hjälp av en equalizer. Via den appen kan du även installera mjukvaruuppdateringar för dina Jabra Elite 75t-lurar så fort de släpps.

Utöver detta låter appen dig välja om du vill att omgivningssjud ska släppas in, och via appen ser du också den aktuella batteristatusen för såväl snäckorna som laddningsetuiet. Det finns tyvärr inte någon funktion som gör att lurarna avger ett ljud så att du hittar dem i ditt hus eller din lägenhet.

Du får nämligen bara se lurarna på en karta, vilket knappast är särskilt användbart om ditt Jabra Elite 75t-headset gömmer sig under sängen eller under en soffkudde.

Användbarhet

Jabra Elite 75t är ett genomtänkt och påkostat headset. Om vi börjar med att granska mjukvarufunktionerna stängs ljudet (tex. musiken) av så fort du tar ur lurarna ur öronen, och millisekunden efter de är i dina öron igen fortsätter ljuduppspelningen. Det är en unik funktion som vi verkligen gillar.

När det kommer till uppspelningen finns det inte heller någonting att klaga på. Vi kunde titta på Netflix med hörlurarna utan minsta lagg eller fördröjningar i ljudet. Utöver det är knapparna på hörsnäckorna av bra kvalitet, och så även logiskt placerade så att man enkelt förstår hur man sänker och höjer ljudet.

Mer specifikt är designen en perfekt avvägning mellan funktionalitet och enkelhet. De viktigaste funktionerna hittar du på hörlurarnas ytterparti, och funktioner som man sällan behöver ändra finns i appen.

Batteriet

Det batteri som inkluderas i hörlurarna uppger Jabra ska hålla i cirka 7,5 timmar, och det stämmer väl överens med verkligheten. Vid vårt test var batteriet på 0 % efter strax under 8 timmar vid vanligt Netflix-tittande. Värt att notera är att batteriet sannolikt dräneras fortare om du lyssnar på musik non stop.

Jabra 75t vs. Air Pods

jabra vs airpods

Jabra 75t är ett av Jabras bästa true wireless-headset, men hur står det sig mot Apples Air Pods egentligen?

Det tar vi reda på nu.

 • Både Apples Air Pods och Jabra 75t är såväl vattentäta som dammtäta. (Båda hörlurarna presterar lika bra)
 • Både Apples Air Pods och Jabra 75t erbjuder såväl passiv som aktiv brusreducering. (Båda hörlurarna presterar lika bra)
 • Både Apples Air Pods och Jabra 75t har 4 inbyggda mikrofoner. (Båda hörlurarna presterar lika bra)
 • Både Apples Air Pods och Jabra 75t ger stöd för trådlös laddning. (Båda hörlurarna presterar lika bra)
 • Jabra 75t laddas med USB typ C, medan Apples Air Pods måste laddas med en Lightning-kabel. (Båda hörlurarna presterar lika bra)
 • Både Apples Air Pods och Jabra 75t ger stöd för Bluetooth 5, det vill säga den senaste BT-versionen. (Båda hörlurarna presterar lika bra)
 • Jabra 75t har 2.5h längre batteritid jämfört med Apples Air Pods. (Jabra 75t presterar bättre)
 • Jabra 75t har en kortare laddningstid (ca. 2h) jämfört med Apples Air Pods. (Jabra 75t presterar bättre)
 • Jabra 75t kommer med ett batterifodral med cirka 45 % starkare batteri jämfört ned Apples Air Pods. (Jabra 75t presterar bättre)
 • Du får 2 års garanti på dina Jabra 75t-hörlurar, medan Apples Air Pods endast erbjuder 1 års garanti. (Jabra 75t presterar bättre)
 • Jabra 75t-hörlurarna är 0,7 gram lättare jämfört med Apples Air Pods. (Jabra 75t presterar bättre)
 • Apples Air Pods är snyggt integrerat i Apples ekosystem, medan du behöver en extern applikation för att kunna justera Jabra 75t-hörlurarna på ett vettigt sätt på iOS. (Apples Air Pods presterar bättre)
 • Apples Air Pods har en integrerad infraröd sensor som känner av när hörlurarna är i rörelse. Det har inte Jabra 75t-hörlurarna. (Apples Air Pods presterar bättre)

Jabra 75t vs. Air Pods - vad ska du välja?

Vi rekommenderar att du väljer Apples Air Pods om du äger många Apple-enheter såsom en Apple TV, en iPhone och en iPad. Det är nämligen mycket smidigt att byta enheter och synkronisera sina Air Pods mellan Apples enheter.

Läs mer: Xiaomi 11T Pro → Vi har testat mobilen!

Om du däremot har både Android- och Apple-produkter i hemmet (eller bara Android-produkter) bör Jabra 75t vara det överlägsna valet. Då är vinsterna med att Air Pods-lurarna är snyggt kopplade mot Apples ekosystem mindre, och det faktum att Jabra 75t-hörlurarna faktiskt presterar bättre inom många områden bör medföra att Jabras hörlurar är ett bättre val.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *