photo w 4 0 3, tags: iphone 16 ha en sin ultravida - images.unsplash.com

iPhone 16 Pro kan ha en 48 MP-sensor i sin ultravida kamera

december 28, 2023 av David

Efter att ha introducerat 48MP-sensorn för huvudkameran i iPhone 14 Pro, föreslog en ansedd läckare på Weibo att Apple skulle lägga till 48MP-sensorn i sin ultravida lins för iPhone 16 Pro.

Introduktionen av den förbättrade sensorn förväntas ge iPhone 16 Pro-kameran möjlighet att fånga mer ljus och därmed höja kvaliteten på bilder tagna i 0,5x-läge.

Rapporter antydde att den ultravida sensoruppgraderingen är nyckeln till Apples försök att erbjuda 4K rumsliga videor. Om det händer kommer detta framsteg att ta itu med 1080p-begränsningarna i iPhone 15 Pro för Vision Pro-funktionen.

Ytterligare kameramodifieringar för iPhone 16 Pro inkluderar att inkludera en periskoplins för den mindre modellen. Apples beslut att utöka visningsalternativen till 6,3- och 6,9-tumsvarianter följer enligt uppgift tillägget av 5x zoomfunktioner till båda Pro-modellerna.

Det ryktas att det primära objektivet för Pro-modellerna antar Sonys senaste tvålagerssystem, designat för att fånga mer ljus och minska brus. Denna förbättring syftar till att höja prestanda för fotografering i svagt ljus och samtidigt förbättra det dynamiska omfånget.

Det finns också indikationer på att Apple planerar att utöka 48MP-sensoruppgraderingen till teleobjektivet för iPhone 17 Pro. Att inkludera ett 48 MP teleobjektiv kan förbättra detaljer och skärpa i inzoomade foton och videor, förbättra prestandan i svagt ljus och ge bättre bildstabilisering.

Introduktionen av Ultra-modellen

Tillsammans med iPhone 16 Pro kommer Apple att introducera en omfattande serie för 2024 års iPhone 16-modeller, med iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro Max och den nyligen antydda iPhone 16 Ultra.

Den berömda teknikreportern Mark Gurman gav en tjuvtitt på denna nya Ultra-linje i sitt Power On-nyhetsbrev i februari 2023. Även om Gurman initialt föreslog i november att iPhone 16:s hårdvara kanske inte ser några betydande framsteg, tyder den senaste utvecklingen på annat.

Istället för att byta namn på Pro Max som Ultra, överväger Apple enligt uppgift att lägga till en ännu mer avancerad iPhone ovanför båda Pro-modellerna, med interna diskussioner som pekar mot en potentiell debut i 2024 års iPhone-release.

"Apples plan att göra en större skillnad mellan Pro och Pro Max har stimulerat spekulationer om att företaget kommer att välja ett nytt toppmärke: Ultra", skrev han i nyhetsbrevet.

Även om det fanns första rykten om att Ultra-märket debuterade med iPhone 15-modellerna, har Apple beslutat att skjuta upp lanseringen till 2024. De specifika egenskaperna hos iPhone 16 Ultra är fortfarande osäkra, särskilt med tanke på de anmärkningsvärda funktioner som redan finns i iPhone 15 Pro Max .

Å andra sidan har displayanalytikern Ross Young förutspått att 2024 års iPhone-sortiment kommer att ha en pillerformad utskärning för alla modeller. De vanliga iPhone 16-modellerna sägs också behålla sina 6,1 och 6,7-tumsskärmar, medan Pro-modellerna sannolikt kommer att ha 6,3 och 6,9 tum.

Young antydde att de vanliga iPhone 17-modellerna 2025 kommer att följa efter med en liknande skärmstorleksökning.

När det gäller skärmteknik rapporterade The Elec att nästa iPhones skärm kan bli ljusare, med Samsung och LG som demonstrerar OLED-paneler med mikroobjektiv (MLA) för Apple.

Att placera MLA-lager i OLED-panelen förväntas omdirigera reflekterat ljus mot användaren, vilket förbättrar ljusstyrkan utan att öka strömförbrukningen. Trots de potentiella fördelarna kan MLA-lagret påverka betraktningsvinklarna, och produktionen av OLED-paneler med MLA-teknik kan medföra högre kostnader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *