iPhone 14 Pro Max vs iPhone 13 Pro

november 15, 2022 av David

IPhone 13 Pro och iPhone 14 Pro Max är de två senaste telefonerna från Apple. De har båda många funktioner som gör dem unika och tilltalande för användarna, men det finns också några viktiga skillnader mellan dem. Här är en titt på hur de två telefonerna står sig i jämförelse:

Skärmstorlek: IPhone 13 Pro har en skärm på 5,8 tum, medan iPhone 14 Pro Max har en skärm på 6,7 tum. Detta gör att iPhone 14 Pro Max är den större av de två telefonerna med en hel del.

Kamera: Både iPhone 13 Pro och iPhone 14 Pro Max har tre kamerasensorer på baksidan av telefonen. IPhone 14 Pro Max har dock ytterligare en sensor som används för djupkontroll och porträtt i nattläge. Detta innebär att iPhone 14 Pro Max kan ta bättre bilder i svagt ljus.

Batteritid: IPhone 13 Pro har en batteritid på upp till 18 timmar, medan iPhone 14 Pro Max har en batteritid på upp till 20 timmar. Det innebär att iPhone 14 Pro Max håller längre på en enda laddning än iPhone 13 Pro.

Pris: IPhone 13 Pro börjar på 10 000 kronor, medan iPhone 14 Pro Max börjar på 12 00 kronor. IPhone 14 Pro Max är alltså något dyrare än iPhone 13 Pro.

Utrymme: IPhone 13 Pro finns i lagringsalternativen 64 GB, 256 GB och 512 GB. IPhone 14 Pro Max finns också i samma lagringsalternativ, plus ett nytt 1 TB-alternativ. Så om du är ute efter mer lagringsutrymme är iPhone 14 Pro Max det bättre valet.

Färg: iPhone 13 Pro finns i färgerna Silver, Graphite, Gold och Pacific Blue. IPhone 14 Pro Max finns i dessa färger, plus ett nytt färgalternativ i Rose Gold.

Vad tycker vi om de 2 mobilerna

Om du letar efter en större telefon med något bättre kamerafunktioner är iPhone 14 Pro Max rätt val. Den är dock dyrare än iPhone 13 Pro. Om du inte behöver den extra kamerasensorn eller det extra utrymmet kan iPhone 13 Pro vara ett bättre val för dig.

Det finns alltså några viktiga skillnader mellan iPhone 13 Pro och iPhone 14 Pro Max. Om du letar efter en större telefon med något bättre kamerafunktioner och fler lagringsalternativ är iPhone 14 Pro Max telefonen för dig. Om du däremot vill spara lite pengar kan iPhone 13 Pro vara det bättre valet.

Läs mer: iPhone 13 vs iPhone 14

Ta hjälp

Om du trots efter att ha läst detta inte kan bestämma dig om du vill veta vilken telefon som är rätt för dig kan Apples eller återförsäljares expertteam hjälpa dig. Vi kan rekommendera den perfekta telefonen utifrån dina behov och din budget. För att komma fram till ett beslut om vilken telefon du ska köpa, prata med Apple online eller besök din närmaste butik.

Det finns även hjälp från influencers och YouTuberssom ofta gör djupgående recensioner av de senaste telefonerna. Om du fortfarande är fast kan du försöka söka efter "iPhone 13 Pro vs iPhone 14 Pro Max" på YouTube och se vilka videor som dyker upp. Vi hoppas att detta har hjälpt dig att fatta ett beslut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *