iOS 15

oktober 12, 2022 av David

iOS 15 var den sextonde stora versionen av det mobila operativsystemet iOS som utvecklas av Apple Inc. och som planerades att tillkännages vid företagets Worldwide Developers Conference den 7 juni 2021 och släppas för allmänheten den 21 september 2021. Det är en kostnadsfri uppdatering för alla kompatibla enheter.

Precis som med alla tidigare iOS-versioner är iOS 15 kommer att vara kompatibel med alla enheter som kan köra iOS 14. Apple släppte den första betaversionen av iOS 15 för iPhone den 7 juni 2021. En offentlig beta släppdes i juli 2021.

Några av de nya funktioner som förväntades i iOS 15 var bland annat:

- Widgetar på hemskärmen

- App-bibliotek

- Bild i bild läge

- Omgjorda meddelanden

- Ny design för apparna

- Förbättringar av låsskärmen

- Förbättringar av meddelanden

- Förbättringar av kartor

- Förbättringar av Siri

- Förbättringar av AirPods

- Förbättringar av sekretess

- Förbättringar av förstärkt verklighet

- Förbättringar av CarPlay

- Stöd för 5G- och 6K-skärmar

Uppdatera till iOS 15

Skriv om hur man uppdaterar till ios 15

För att uppdatera till iOS 15 måste du ha en kompatibel enhet. iPhone 6S och senare är kompatibla med iOS 15. iPad Air 2 och senare är kompatibla med iOS 15, även iPod touch (7:e generationen) är kompatibel med iOS 15.

När du har en kompatibel enhet kan du uppdatera till iOS 15 på något av följande sätt:

- Med en kompatibel enhet som kör iOS 14 kan du uppdatera till iOS 15 via appen Inställningar. Gå helt enkelt till Inställningar, tryck på Allmänt och sen Programuppdatering och följ sedan instruktionerna på skärmen för att ladda ner och installera iOS 15.

- Om du har en kompatibel enhet som inte kör iOS 14 kan du uppdatera till iOS 15 genom att ansluta enheten till en dator med den senaste versionen av iTunes och följa instruktionerna på skärmen.

- Om du är en utvecklare med en kompatibel enhet kan du uppdatera till betaversionen av iOS 15 genom att registrera din enhet i Apples utvecklarprogram och ladda ner och installera betaversionen av iOS 15 från Apples webbplats för utvecklare.

Läs mer: Så Jailbreakar du din iPhone IOS 14

Observera följande innan du installerar betaversionen av iOS 15

Betaversioner av iOS är inte avsedda att användas på enheter som används för kritiska uppgifter, t.ex. affärer eller privatekonomi, hälsovård, navigering eller industriell kontroll. Det rekommenderas att du installerar en betaversion av iOS på en sekundär enhet eller gör en säkerhetskopia av din primära enhet innan du installerar betaversionen av iOS.

Om du installerar en betaversion av iOS kan det leda till att din garanti blir ogiltig och att din enhet inte längre är berättigad till framtida mjukvaruuppdateringar. Var noga med att läsa versionsanvisningarna för varje betaversion av iOS innan du installerar den på din enhet.

Vid problem när du använder betaversionen av iOS kan du rapportera dem till Apple via feedbackfunktionen i appen Inställningar. Observera att Apple inte kan svara på enskilda felrapporter.

Mer information om hur du installerar och använder betaversionen av iOS 15 finns på Apples webbplats för utvecklare: https://developer.apple.com/documentation/ios_ipados_release_notes/ios_15_beta_

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *