Halebop

Halebop

Halebop är en Svensk mobiloperatör för privatpersoner som ägs och drivs av Telia. Halebop mobilabonnemang består av prisvärda alternativ.
198 omdömen
Till mobilabonnemanget
8.6/10
8.6/10
Till mobilabonnemanget

Mobilabonnemang hos Halebop – erbjudanden 

Väljer du att teckna ett abonnemang hos Halebop får du automatiskt tillgång till prisvärda mobilabonnemang med Telias heltäckande mobilnät. Trots att Halebop klassas som en lågprisoperatör ges du även möjligheten att ta del av flera andra förmånliga erbjudanden som förbättrar din upplevelse och användning. 

Däribland erbjuds du eSIM, VoLTE och Wifi-samtal. Det finns även flera olika alternativ av abonnemang att välja mellan, och du kan även välja att teckna ett abonnemang med tillhörande mobil. Tänk dock på att detta köp innebär en viss bindningstid. Vill du teckna abonnemang hos Halebop utan bindningstid ska du inte köpa abonnemang och mobil. 

Flexibla betalningar

Att betala sitt mobilabonnemang hos Halebop är också väldigt smidigt. Du kan välja mellan alla de olika klassiska betalningslösningarna oavsett om du köper ditt abonnemang i en fysisk butik eller online. Autogiro, e-faktura och pappersfaktura är bara en del av dina olika valmöjligheter.

Spara surf

Har du ett abonnemang hos Telia är det möjligt för dig att spara din oanvända surf till nästa månads surfmängd. Detta sker automatiskt och är alltså inget du behöver tänka på. Värt att nämna är att du som bara kan spara dubbla surfen – om du valt ett abonnemang med 10GB surf varje månad kan du alltså som mest spara 10GB. 

Är du under några månader inte i lika stort behov av att surfa eller streama kan du alltså spara en hel del. Du kan dock som mest använda 50GB/ månad. Om motsatsen gäller, det vill säga att du surfat så mycket att din surf mängd börjar ta slut, kommer du att få ett SMS om det i god tid. 

Vill du kan du välja att dela din surf till andra enheter. För detta får du ett extra simkort som du sätter in i din surfplatta eller i en annan telefon, och vips kan du surfa precis lika mycket från den enheten trots att det är ett och samma abonnemang. Smart. 

Halebop – ett av Telias dotterbolag 

Sen år 2021 är Halebop inte längre en fristående mobiloperatör, utan det är idag ett av Telias dotterbolag. Det innebär att du som är kund hos Halebop får tillgång till Telias otroliga mobilnät och täckning, samtidigt som du får mycket prisvärda abonnemang. Prisskillnaderna för Telias egna abonnemang och för Halebops abonnemang är nämligen rätt stora. Vill du teckna ett abonnemang av hög kvalité till lågt pris kan du alltså välja Halebop. 

Att teckna deras abonnemang kan du med fördel göra online, där du också kan jämföra alla deras olika alternativ för att hitta det bästa abonnemanget för dig. Du kan välja mellan olika täckning, surfmängd och innehåll, men du behöver aldrig tumma på kvalitén. Abonnemangen funkar lika bra i utlandet som i Sverige. 

Under Telias vingar 

Skillnaden mellan då och nu är dock att de idag kan erbjuda flera olika alternativ till en betydligt bredare målgrupp. Tack vare Telias investering och uppköp av bolaget ges du som kund hos Halebop tillgång till Telia oslagbara täckning – som av många anses vara den absolut bästa i landet – utan att du behöver betala lika mycket som för Telias egna abonnemang. Och där är skillnaderna rätt stora. 

Just av den anledningen är det många som anser att Halebop är ett mycket bra alternativ av mobilabonnemang då man vill få tillgång till ett högkvalitativt abonnemang till lågt pris. Det finns dock både för- och nackdelar med Halebops abonnemang för mobil. 

Halebop historia och utveckling 

Halebop är ett företag som idag ägs av Telia. Det innebär alltså att du som funderar på eller har valt ett mobilabonnemang från Halebop i grund och botten har tecknat Telia som din operatör. Trots att Halebop är själva benämningen på varumärket så är det Telia som är huvudoperatören. Så har det dock inte alltid varit, utan till en början så grundades Halebop som en helt fristående mobiloperatör, år 2000.  

Efter flera års hårt arbete och glädjande utveckling med positiva resultat valde de dock att år 2021 sälja hela företaget till Telia, så att de kunde få ytterligare en produkt under deras vingar. Då var Halebop en operatör som endast erbjöd kontantkort samtidigt som de hade en väldigt ungdomlig nisch. 

Sen dess har bolaget dock vuxit sig både stort och populärt. När de började med egna mobilabonnemang år 2007 kom de snabbt att bli den mobiloperatör som hade flest nöjda kunder. Detta har hållit i sig under flera år, och de har än idag en mycket nöjd kundbas. 

Kundsupporten – inte deras starkare egenskap

Något som dock inte alls levda upp till våra förväntningar var Halebops kundsupport. Detta kan även flera andra användare hålla med om. Det är många som varit otroligt besvikna då de kontaktat Halebop i hopp om att få hjälp eller för att få svar på sina frågor och funderingar. 

Systemet har strulat, vänte- och svarstiderna har varit långa, och de verkar inte heller vara särskilt flexibla i hur de bemöter sina kunder och för att lösa problem som uppstått. Supporten finns dock tillgänglig såväl via mail (med längre svarstider) och via live-chatt som är öppen 24/7. Men av många omdömen att döma verkar båda alternativen ofta strula.

Om det dock skulle vara så att du vill få svar på en fråga som många andra redan ställt har du en hel FAQ sektion att söka dig fram bland direkt på Halebops hemsida. Det är en fördel enligt oss. Summan av kardemumman är att de har en hel del förbättringar att göra när det kommer till support. Dessvärre drar detta ner vårt betyg en hel del. 

För- och nackdelar med Halebop 

+ telias oslagbara täckning i hela landet

+ välj mellan olika abonnemang 

+ upp till 100GB surf

+ 100 Mbit/ s

+ flexibla betalningslösningar 

+ ingen bindningstid

+ möjligheten att köpa både abonnemang och mobil

- 1 månads uppsägningstid

- Dålig kundsupport 

- Begränsad sparad surfmängd 

Sammanfattning av Halebop – är det ett bra val?

För dig som vill hitta ett lågprisalternativ av bra mobilabonnemang kan vi verkligen rekommendera Halebop och deras olika alternativ. Du får ta del av mobilabonnemang med felfri täckning i såväl hela Sverige som utomlands (inom EU/ESS) tack vare att Telia står för mobilnätet. Abonnemangen är mycket prisvärda och passar alla målgrupper. 

Du erbjuds också att ta del av många förmånliga erbjudanden som att spara din oanvända surfmängd till nästa månad, flexibla betalningslösningar, Wifi-samtal, eSIM och att dela din surfmängd med andra enheter. Beställer du abonnemang utan mobil gäller inte heller någon bindningstid. Du får med andra ord ett Teliaabonnemang fast till ett mycket lägre pris.  

En stor nackdel med Halebop är dock deras kundsupport, som inte alls ger oss det vi vill ha. Känner du att du kan klara dig på egen hand med det mesta behöver detta inte påverka ditt Halebop betyg så mycket. Men, om du vill kunna få snabba och trivsamma svar – samt hjälp vid behov – är Halebops kundtjänst inte att föredra. 

Överlag är vi dock nöjda. Ser de till att förbättra sina supportsystem såväl som svarstider och bemötanden finns det mycket som talar för att Halebop är en av de bättre och mest prisvärda operatörerna på marknaden. Deras abonnemang uppfyller trots allt många tungt vägande fördelar! 

4.15
Genomsnittligt omdöme
Surf
Pris
5G
Support
Surf
Spara Surf
Surfa inom EU
Surfhastighet
Upp till 100Mbit/s
Om Fello
Nätverk
Telia
5G
eSim
Telefonsupport
Kostander
Månad 1-4
209 SEK/månad
Månad 5-12
209 SEK/månad
Startavgift
0 kr
Info
  • Baserat i Sverige?
  • Flytta nummer?
  • Trovärdig operatör?
4.15
Genomsnittligt omdöme
Surf
Pris
5G
Support
Surf
Spara Surf
Surfa inom EU
Surfhastighet
Upp till 100Mbit/s
Om Operatören
Nätverk
Telia
5G
eSim
Telefonsupport
Kostander
Månad 1-4
209 SEK/månad
Månad 5-12
209 SEK/månad
Startavgift
0 kr
Info
  • Baserat i Sverige?
  • Flytta nummer?
  • Trovärdig operatör?