Gratis VPN på mobilen

juli 29, 2021 av Joel

Moblien.nu ger dig en guide på vilka som är de bästa gratis VPN. En viktigt tillägg till din mobil och dator nuförtiden är VPN (Virtual private network). Där en teknik som skapar en säker koppling mellan två punkter, såsom din mobil/dator och en hemsida, över internet. Detta gör så att du kan surfa ifred, så att varken en hackare eller din internetleverantör kan varken se eller komma åt din internettrafik. En annan fördel är att du kan “lura” internet vart du befinner dig, detta gör möjligheten att komma åt “region locked” material. Du kan till exempel se på den amerikanska Netflix som har ett annat utbud än vad den svenska Netflix har, eller om du är ute och reser så kan du se på SVT-Play fast du inte är i Sverige. 

Så vilken VPN borde du ha? Det bästa alternativen är såklart VPN som du betalar för och för det mesta så är det väldigt billiga men om du är ny till VPN och vill testa på det innan du bestämmer dig för något eller helt enkelt inte har lust att betala så ger vi er några tips på helt gratis VPN.

HotspotShield ProtonVPN  TunnelBear Windscribe Hide.me
Surf mängd500 MB per dagObegränsat500 MB per månad2 GB eller 10 GB per månad10 GB per månad
Hastighet2 mbpsObegränsatObegränsatObegränsatObegränsat
Antal servrar1320+115
Fri val av serverNejJaJaJaJa
Antal enheter51551

Varför du borde skaffa VPN betalversion

Vi rekommenderar att du skaffar en betalversion av en VPN-service. Gratis versionerna har ofta många brister som betalversionerna inte lider av. För att en VPN ska vara gratis så måste de tjäna pengar på andra sätt så som en massa reklam eller i värsta fall, att de säljer din data till en tredje part, vilket besegrar hela grundidéen med VPN. De har för det mesta en begränsad surf mängd som är väldigt låg och inte tillgång till funktioner så som möjligheten att besöka den amerikanska Netflix eller andra streamingtjänster. Betalversioner av VPN är generellt väldigt billiga och ger dig en massa fördelar med större utbud av servrar, högre hastigheter och en obegränsad surf mängd.

Läs mer: Tre mobilabonnemang

Hur får jag “betal-VPN” gratis?

Många olika VPN har pengar-tillbaka-garanti som är generellt på 30 dagar. VPNer som NordVPN och ExpressVPN har den här möjligheten, det är bara att först betala för tjänsten sedan kontakta kundtjänsten innan garantin har tagit slut. De kommer att fråga varför du vill avsluta tjänsten och allt du behöver göra är att besvara dem (du kan svara vad som helst). En till två arbetsdagar senare kommer du ha tillbaka pengarna på kontot. Utöver detta så finns det ett par valmöjligheter för VPNs som är gratis.

FAQ

Vad är VPN?

VPN är en teknik som skapar en säker koppling mellan två punkter, såsom din mobil/dator och en hemsida, över internet. Detta gör så att du kan surfa ifred, så att varken en hackare eller din internetleverantör kan varken se eller komma åt din internettrafik.

Hur mycket kostar VPN?

Hur mycket en VPN kostar kan ha stora skillnader beroende på vilken VPN du vill ha och om du köper en års-plan eller betalar i månaden.Förutom gratisversionerna är det billigaste du kan hitta runt 20kr/månaden till 50kr/månaden.

Hur kan jag se på den amerikanska Netflix?

Du kan se på den amerikanska Netflix med hjälp av en VPN. Du kan hitta många billiga versioner av VPN för så lite som 20kr/månaden.

2 comments on “Gratis VPN på mobilen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *