Video, tags: är googles google - Youtube

Googles Gemini-app – För att ersätta Google Assistant?

februari 22, 2024 av David

Kan Google Assistant stå inför sina sista dagar? Bara tiden kommer att avslöja om Google Assistant försvinner helt. Men för närvarande, låt oss utforska funktionerna och funktionerna i Googles senaste projekt - Gemini.

Med det sagt, hur kan du använda den senaste AI-appen?

För att använda Google Gemini-appen kan du ladda ner den från Google Play. Om det inte är tillgängligt på din plats kan du också försöka komma tillbaka senare.

Alternativt kan du också komma åt den på Geminis hemsida. Du måste bara se till att din Android-enhet har minst 4 GB RAM och körs på Android 12+. Se till att hålla Google-appen uppdaterad för att Gemini ska fungera smidigt.

Så här kan du använda Gemini:

1. Starta Google Gemini-applikationen.

2. Klicka på Börja.

3. När du lär dig om de potentiella fördelarna med Google Gemini väljer du "Mer".

4. Välj Jag godkänner på nästa sida.

5. Välj alternativet som lyder Skriv, tala eller ladda upp en bild.

Vilka är de möjliga användningsområdena för Gemini?

Användare kan fråga om tiden i ett specifikt land eller prognosen för den kommande veckan. I huvudsak kan den också utföra liknande uppgifter som Google Assistant. Hantering och aktivering av Assistant-funktioner kan dock göras genom Gemini.

1. Klicka på miniatyrbilden av din profil i det övre hörnet.

2. Välj Inställningar genom att trycka på den.

3. Klicka på Gemini Google Assistant-funktioner.

4. Om funktionen inte redan är på, slå på den. Dessutom har du möjlighet att styra specifika funktioner i den här menyn.

Dessutom har Gemini många användbara funktioner som gör att du kan söka på din skärm eller utföra en sökning med hjälp av bilder från ditt galleri. För att använda bildsökningsfunktionen, välj helt enkelt kameraikonen och ladda upp en bild från din enhet för att få ytterligare information.

Dessutom finns det knappar för att spela och pausa som gör att Gemini kan läsa texten högt, vilket är användbart när dina ögon är trötta. Det kan dock hända att Google Gemini inte alltid exakt upptäcker platsen för varje bild genom analys.

I sådana fall kommer den att uppmana dig att tillhandahålla ytterligare information för att fastställa den exakta platsen där bilden togs.

Man kan också fråga om rekommenderade resmål i en viss stad. Det kan dock observeras att i vissa fall kommer visuella representationer att visas medan de i andra inte kommer att visas.

Andra coola funktioner

Google Gemini erbjuder ett omfattande sjudagars städschema, kodningsfunktioner, timerfunktioner och möjligheten att ringa eller skriva personliga brev. För dem som föredrar en komprimerad version av en lång text, kopiera och klistra helt enkelt in den i Gemini för att få en kortfattad sammanfattning.

Hemsidan visar också rekommenderade förslag för användare. Dessutom finns det ett alternativ att ta en bild av ett objekt och använda den för att fråga om dess identitet.

Förutom att översätta text anger verktyget även textens ursprung. Om till exempel ett fotografi av en bok på ett annat språk tas, översätts det till ett föredraget språk och ger källan till texten.

Förmågan att resonera finns också. Till exempel, när man visar ett foto av en glasflaska och frågar om sannolikheten för att den går sönder, skulle svaret överväga olika faktorer, inklusive glastyp, fallhöjd och ytpåverkan.

Tvillingarnas framväxt, ersätter Google Assistant?

Att välja Gemini Advanced ger tillgång till ett bredare utbud av funktioner för att hjälpa till med mer komplexa uppgifter. De första två månaderna av Gemini Advanced är gratis, följt av en månadsavgift på $19,99.

När Tvillingarna används ändras ikonen för Assistent-appen till Tvilling-ikonen, vilket ger sken av att ha två versioner av appen. Det bör dock noteras att detta bara inträffar när Gemini är aktiv.

Den har också vissa begränsningar som Assistant inte har, som att inte kunna utföra rutiner, interagera med medieappar, ställa in påminnelser och använda tolkläge. Trots detta har Google tipsat om möjligheten att introducera ytterligare assistentfunktioner till Gemini i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *