is samsung za galaxy a52 02 A52, tags: s21 fe den senaste android - images.samsung.com

Galaxy A52 5G, Galaxy S21 FE Exynos får den senaste Android 14-uppdateringen

december 28, 2023 av David

Den senaste lanseringen av den nya Android 14 One UI 6-uppdateringen sträcker sig nu till Galaxy A52 5G och Galaxy S21 FE Exynos-varianten.

För Galaxy S21 FE Snapdragon 888-versionen är den Android 14-baserade One UI 6-uppdateringen för närvarande på gång för användare i Indien. Firmwareversionen G990B2XXU5FWK3 åtföljer en nedladdningsstorlek på cirka 2,44 GB. Trots uppdateringen fortsätter programvaran att använda säkerhetskorrigeringen från november 2023.

Å andra sidan bevittnar användare i Europa implementeringen av Android 14-uppdateringen för Galaxy A52 5G. Medan användare i andra regioner kan förutse uppdateringen snart, har de med 4G-modellen ännu inte fått uppdateringen, även om den också förväntas rullas ut inom en snar framtid.

Det specifika byggnumret för Galaxy A52 5 G:s Android 14-uppdatering är A526BXXU5FWL1. Med tanke på betydelsen av denna stora uppdatering har den en betydande storlek som överstiger 2 GB. Denna uppdatering introducerar också den senaste säkerhetskorrigeringen för Android från december 2023.

Lanserades 2021, Galaxy A52 5G har redan genomgått två stora Android-uppdateringar, inklusive Android 12 och Android 13. Under den senaste månaden har flera Galaxy-telefoner, inklusive Galaxy A52s, redan genomgått Android 14-uppdateringen.

Nya funktioner på Android 14

Den nya Android 14-uppdateringen introducerar många nya funktioner som syftar till att höja användarupplevelsen. Ett utmärkande tillägg är den förnyade Quick Panel, som erbjuder användarna ett mer intuitivt gränssnitt.

Om du sveper nedåt från toppen av skärmen kommer den att visa en kompakt snabbpanel med aviseringar. Under tiden kommer en efterföljande svep att dölja aviseringar och avslöja den utökade snabbpanelen.

Genom att aktivera snabbinställningar direktåtkomst kan användare se den utökade snabbpanelen med bara ett svep från höger sida av skärmen. Svepning på vänster sida är tillägnad att visa aviseringar.

Andra anmärkningsvärda tillägg till funktionslistan inkluderar en ny Media Player-fält i meddelandeskärmen, en flyttad klocka på låsskärmen, omdesignade emojis och en uppdaterad väderwidget.

Användare kan också förvänta sig en förbättrad albumomslagsvisning i meddelandeskärmen, möjligheten att sortera meddelanden efter tid, förenklade ikoner på startskärmen, en mer detaljerad väderwidget och en dedikerad batterisektion i appen Inställningar för enklare åtkomst till batteriinställningar.

Kameraappen har också genomgått betydande förändringar, med ett förenklat användargränssnitt, hemskärmskamerawidgets och tvåhandsdrag-och-släpp-funktioner för filer och media mellan appar.

Foto- och videoredigeringsverktyg har förbättrats, med mer framträdande kontroller i de inbyggda bild- och videoredigerarna. Videoredigeraren har bytt namn till Video Studio, och stöder nu lagring av utkast och möjligheten att fortsätta redigera vid ett senare tillfälle.

Användare får också förbättrad säkerhet med introduktionen av Auto Blocker-funktionen i Android 14. Denna funktion förhindrar installation av okända appar, söker efter skadlig programvara och blockerar skadliga kommandon som skickas via USB-kabel. Dessutom har engångslösenordsstöd för mobila hotspots införts för extra säkerhetsåtgärder.

När det gäller att förbättra tillgängligheten introducerar uppdateringen nya förstoringsalternativ, vilket gör det möjligt för användare att anpassa hur förstoringsfönstret visas, oavsett om det är i helskärm, delvis skärm eller med möjlighet att växla mellan de två. Redigering av text blir också mer användarvänlig, med möjlighet att öka markörtjockleken.

För att installera Android 14-uppdateringen kan du navigera till Inställningar > Programuppdatering > Ladda ner och installera. Det är tillrådligt att se till att din telefon är laddad till minst 50 procent innan du påbörjar uppdateringsprocessen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *