Android 15 Developer Preview Unveiled: A First Glimpse at the Future of ..., Concept art for illustrative purpose - Monok

En tjuvtitt på Googles Android 15 via förhandsvisning av utvecklare

februari 28, 2024 av David
Android 15 Developer Preview Unveiled: A First Glimpse at the Future of ..., Concept art for illustrative purpose - Monok

Android 15 Developer Preview Unveiled: A First Glimpse at the Future of ..., Concept art for illustrative purpose - Monok

Google har lanserat den första testversionen av Android 15 för utvecklare. Detta gör att de kan börja skapa appar för den kommande versionen av operativsystemet.

Android 15 uppgraderar integritet, säkerhet, hastighet och mer. Eftersom det är den första titten för utvecklare har Google inte delat alla uppdateringar ännu. Så håll utkik efter framtida releaser för att lära dig allt om den kommande Android-uppdateringen.

Allt nytt i Android 15

Android 15 har bättre sekretessfunktioner som begränsar vilken personlig information webbplatser och appar kan använda för personliga annonser. Det är Googles nya projekt som kallas Privacy Sandbox.

Dessutom innehåller Android 15 nya verktyg för appskapare för att förbättra sina appars effektivitet och minska batterianvändningen, särskilt för appar som kör många uppgifter i bakgrunden.

Google tillåter nu andra appar, som Snapchat eller Instagram, att ha större kontroll över enhetens kamera. Det betyder att dessa appar kan använda samma funktioner som din kameraapp, vilket leder till överlägsen bildkvalitet.

Android 15 kommer att introducera en ny funktion för skärminspelningsfunktionen. Specifikt kan du fånga aktiviteterna i en enda app istället för hela skärmen. Google har inte officiellt bekräftat detta, men enligt Android Police kan det finnas fler.

Det finns potentiella förbättringar för att använda två appar samtidigt i Android 15. Med den här nya uppdateringen kan du kanske placera båda apparna inom en enda genväg på din hemskärm, vilket kan förenkla användningen av en delad skärmvy.

Samsungs Galaxy- och Pixel-enheter kan uppvisa skillnader i funktionalitet på grund av Android 15. Det nya operativsystemet introducerar en funktion för partiell skärminspelning, men det kanske inte fungerar på Galaxy-smarttelefoner och surfplattor, med tanke på Samsungs skärminspelare.

Som en del av sin betoning på multitasking med sina enheter har Samsung stött genvägar till apppar under en tid.

När det kommer till appprestanda tar Android 15 det upp ett snäpp med en uppgradering till Android Dynamic Performance Framework. Android 15 förbättrar batteritiden genom att hantera appar som du kör länge. Dessutom introduceras nya sätt att bromsa överhettning.

Android 15 versionsinformation

Google planerar att lansera två testversioner och fyra betaversioner av Android 15. När allt är perfekt siktar de på att presentera det för allmänheten strax efter juli, specifikt för Pixel-enheter. Men om oväntade problem uppstår kan denna tidslinje ändras.

Om du inte är en utvecklare kan det vara klokt att hoppa över Developer Preview 1 av Android 15. Det kryllar vanligtvis av buggar och är inte avsett för dagligt bruk.

Men om du är en utvecklare som behöver testa dina appar, gör det. Annars kan du vänta med den buggfria versionen som kommer senare i år eller att den offentliga betaversionen ska lanseras runt april eller maj.

Om du är en utvecklare eller bara sugen på att testa Android 15 kan du få utvecklarförhandsvisningen på vilken Google Pixel 6, Pixel 7 eller Pixel 8-modell som helst. Det gäller även Pixel Fold och Pixel Tablet.

Det kan ta Samsung lite längre tid att uppdatera sina enheter med Android 15. De måste justera grundsystemet för att passa deras One UI-överlägg. Men oroa dig inte! Ditt tålamod kommer att löna sig med unika funktioner och förbättringar som inte ingår i den ursprungliga Android 15.

Om din Samsung-smarttelefon eller surfplatta ursprungligen kom med Android 13, är den inställd på att ta emot Android 15. Och om din enhet började med Android 12 eller en tidigare version men kvalificerar sig för tre eller fyra Android-uppgraderingscykler, har du tur; den borde också få Android 15.

Android 15 kommer att debutera på Galaxy S24, S24+ och S24 Ultra. Dessa 2024 flaggskepp från Samsung kommer att vara bland de första enheterna som får denna uppgradering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *