Stock Photo, tags: microsoft på - images.unsplash.com

Microsoft lanserar AI-driven app 'Copilot' för Android

januari 3, 2024 av David

Teknikjätten Microsoft har tyst rullat ut sin Copilot-app på Android tidigare förr månaden, som rapporterades av många användare på X-plattformen då den upptäcktes den i Play Store. Appen ger åtkomst till Microsofts AI-chattassistent utan ett Microsoft-konto för inloggning.

I likhet med ChatGPT drivs Copilot av GPT-4 och DALL-E 3. Den erbjuder snabba, komplexa och exakta svar. Appen innehåller också GPT-Visions bildanalys för att generera imponerande bilder jämförbara med andra OpenAI:s betaltjänster.

Tidigare i år har Microsoft introducerat ett ChatGPT-liknande gränssnitt i sökmotorn Bing. Företaget döpte det sedan om till Copilot - en fristående tjänst som nu finns på dess dedikerade domän, copilot.microsoft.com. Detta varumärke rymmer alla Microsofts AI-drivna tjänster, inklusive kodningshjälp, den avvecklade virtuella assistenten Cortana och AI-driven webbsökning och chatbot.

"Bing Chat och Bing Chat Enterprise kommer nu helt enkelt att bli Copilot," sa Microsoft 365, chef Colette Stallbaumer.

Microsofts kommunikationsdirektör Caitlin Roulston hävdade att Bing fortsätter att spela en betydande roll i Copilot.

"Bing förblir ett framstående varumärke och teknik som driver många Copilot-upplevelser samtidigt som det fortsätter att vara ledande inom sökbranschen," sa Roulston till The Verge.

Appen är tillgänglig för nedladdning i Play Butik utan ett Microsoft-konto för inloggning. En iOS-version är enligt uppgift i slutskedet och förväntas lanseras inom kort, enligt källor som är bekanta med Microsofts planer.

Microsofts Copilot-app avviker från den prenumerationsbaserade modellen av ChatGPT Plus. Den tillhandahåller avancerade AI-funktioner utan kostnad, och positionerar sig som ett övertygande alternativ till andra gratis integrerade assistenter som Siri, Google Assistant och Samsungs Bixby.

Denna strategiska förändring följer efter introduktionen av Copilot till Windows 10, och utökar sin närvaro över Edge, Microsoft 365-produkter och Windows 11 i september.

Andra AI-integrerade appar

Många välkända appar, inte bara Microsofts, har utnyttjat kraften i generativ AI för att förbättra användarupplevelsen, ge bättre råd, bildredigering, översättningar och uppslukande resultat i olika lägen.

Till exempel använder English Language Speech Assistant (ELSA) talteknik och AI för att hjälpa användare att förbättra sitt engelska uttal. Appen, som används av över 11 miljoner användare i 130 länder, integrerar en mikrofon som lyssnar och ger feedback i realtid för att korrigera användarnas röster.

Replika är en annan AI-driven app som fungerar som en botkompanjon, som använder en digital chatbot för att efterlikna mänskliga beteenden och kommunicera med användare när som helst. Tekniken förutsäger användarnas svar och skräddarsyr konversationen för att erbjuda olika relationer, till exempel en vän, en partner eller en mentor.

AI-drivna appar utökar deras användbarhet som viktiga resesällskap. Noterbart är att Hopper, en av de högst rankade apparna på marknaden, hjälper användare att hitta budgetvänliga flyg, hotell och hyrbilar. Tekniken analyserar och bearbetar häpnadsväckande 15 miljoner flygprisdatapunkter dagligen och övervakar prisförändringar för att erbjuda användarna de mest konkurrenskraftiga marknadspriserna.

Selfie-redigeringsappar använder också Generative Adversarial Network-teknik för att tillhandahålla underhållande redigeringar och filter, som Face App. Detta inkluderar att skapa realistiska bilder i specifika kategorier. Appen låter användare se drastiska förändringar, som att se yngre eller äldre ut, experimentera med frisyrer, anpassa ansiktsdrag och till och med byta kön.

Dessutom integrerar den populära onlineauktions- och e-handelsappen eBay AI-driven teknik i sin mobilapp för att optimera den övergripande shoppingupplevelsen. Med hjälp av datorseende, rekommendationssystem, maskinöversättning och naturlig språkbehandling kan appen identifiera liknande produkter baserat på ett foto.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *