Byta nummer på Swish

Byta nummer på Swish

oktober 12, 2022 av David

Det finns några anledningar till varför du kanske vill byta Swish-nummer. Du kanske ska skaffa en ny telefon och vill använda ett annat nummer för Swish än ditt vanliga telefonnummer. Eller kanske vill du hålla dina Swish-transaktioner åtskilda från din privatekonomi. Oavsett anledning är det enkelt att ändra ditt Swish-nummer.

Om du behöver ändra ett nummer i ditt Swish-konto kan du enkelt göra det genom att följa de här stegen:

1. Logga in på ditt Swish-konto.

2. Klicka på fliken "Konto".

3. Välj alternativet "Redigera" bredvid det nummer du vill ändra.

4. Ange det nya numret i fältet "Telefonnummer".

5. Klicka på knappen "Uppdatera".

Du bör nu se ditt nya nummer i din kontoinformation. Om du har några frågor om hur du ändrar ditt Swish-nummer kan du kontakta supportteamet för att få hjälp.

Läs mer: Kolla vem som ringde med Swish

Om du bytt nummer

Om du däremot har bytt nummer och vill koppla Swish till ditt nya nummer måste du avsluta kopplingen det gamla mobilnumret och ansluta ditt nya. För att göra detta enkelt går du in på din internetbank. Efter detta behöver du aktivera Swish igen och uppdatera appen med rätt nummer och information. Du kan även avsluta tjänsten Swish på en fysisk bank eller i appen.

Fler nummer

Det är möjligt att ha fler än ett nummer kopplat till Swish. Du kan ha upp till tre olika nummer som är anslutna till Swish. Dock behöver varje mobilnummer som är anslutet till Swish ha en egen enhet, alltså en egen telefon eller liknande.

Utländskt nummer

Om du har bytt nummer till ett utländskt nummer kan du ansluta dig till Swish även med det. Processen för att ansluta dig till Swish med ett utländskt nummer är exakt samma som för ett svenskt nummer.

Dock kan du inte ansluta olika typer av landskoder i nya nätbanken eller mobilbanken. Där kan du endast ansluta svenska och finska mobilnummer. Så för att ansluta utländska nummer behöver du ansluta numret via den gamla internetbanken.

Samma nummer men ny telefon

Det kan också vara så att du har en ny mobiltelefon men har kvar ditt gamla nummer. Då behöver du återansluta Swish och det är en lite annorlunda process än de vi har presenterat innan. För att koppla Swish till en ny telefon som har samma nummer som en tidigare mobiltelefon behöver du ladda ner ett nytt BankID på den nya telefonen via Internetbanken. Det kan du göra genom att scanna QR-koden med den befintliga Mobila BankID app, vilket är samma som du loggade in men i Internetbanken.

Efter detta behöver du ladda ner Swish-appen på din nya mobiltelefon eller enhet. Därefter är det endast ett steg kvar. Det sista steget är att aktivera Swish-appen med ditt nya Mobila BankID. Sen är du redo att använda Swish med din nya mobiltelefon eller enhet.

Nu när du vet om hur du gör för att byta nummer på Swish, eller hur du gör när du har bytt telefon och ska aktivera Swish på din telefon så är det bara att använda Swish och dess enkla funktioner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *