byta iphone

Byta iPhone - Så gör du för att överföra datan

oktober 6, 2023 av David

Vem är inte exalterad över att få byta iPhone? Nu är saken den, att vi inte vill förlora alla våra bilder, appar och sådär när vi hoppar över till den nya mobilen. Så, här är lite snack om hur du använder Snabbstart för att överföra alla dina prylar till den nya enheten utan att behöva gråta över förlorade semesterbilder!

Steg-för-steg för att använda Snabbstart för att byta iPhone

Låt oss kicka igång med Snabbstart. Det är en rätt så finurlig sak som Apple har fixat för oss för att göra hela övergången lite mindre smärtsam. Inte som att dra ut en tand, mer som att ta av en plåster – snabbt och nästan smärtfritt. Så, vad sägs som att vi tar oss igenom detta tillsammans?

iPhone 15 recensioner - Allt du behöver veta!

  1. Förberedelser: Först och främst, se till att båda dina iPhones är uppkopplade till WiFi och att Bluetooth är påslaget. Och ah, kom ihåg, ha dina mobiler nära varandra, som gamla vänner!! Tips: Anslut båda telefonerna till laddning så att de inte dör halvvägs igenom processen. För det skulle vara en riktig partysänkare, eller hur?
  2. Starta upp: Sätt igång din nya iPhone och håll den bredvid din gamla. Den gamla, trogna mobilen kommer att se den nya och du kommer att se en skärm som säger något i stil med "Vill du börja använda din nya iPhone?" på din gamla enhet. Om det inte dyker upp, kan en omstart vara nödvändig för båda enheterna.
  3. Använd din gamla enhet: Nu kommer du att bli ombedd att använda kameran på din gamla enhet för att skanna en cirkel som visas på den nya.
  4. Följ guiden: Nu kommer du att guida dig genom några fler steg, som att sätta upp Face ID, godkänna villkoren (som vi alla läser igenom noga, eller hur?), och välja hur du vill överföra dina data. Om du väljer att ladda ner från iCloud, så börjar dina grejer laddas ner i bakgrunden, och du kan börja använda din nya iPhone direkt. Om du väljer att överföra direkt mellan enheterna, ja, då får du vänta lite längre innan du kan leka med den nya leksaken.
  5. Vänta och njut: Ja, du kommer behöva vänta lite. Hur lång tid det tar beror på hur mycket innehåll du har att överföra och hur bra ditt nätverk är. Kanske ett bra tillfälle att brygga en kopp kaffe, eller vad tror du?! Viktigt: Håll enheterna nära varandra och anslutna till ström tills allt är överfört, för säkerhets skull.

Tips och tricks för att säkerställa smidig dataöverföring

Efter den tidigare delen är jag säker på att ni är på god väg att bli experter på att byta iPhone utan att tappa en enda bit data. Men vänta, det finns mer! Låt oss dyka ner i några användbara tips och tricks som kan göra allt det här ännu enklare.

Säkerhetskopiering: Det kan aldrig sägas för många gånger: gör alltid en säkerhetskopia av din gamla iPhone innan du börjar överföra data. Varför, undrar du? Tja, bara för att vara på den säkra sidan om något skulle gå snett under överföringen.

Tips: Använd iCloud eller din dator för att göra en säkerhetskopia, valet är ditt!

Uppdatera: Se till att din gamla iPhone är uppdaterad till den senaste iOS-versionen innan du börjar. Ibland kan dataöverföring strula om operativsystemen är för olika.

Wi-Fi: En stabil Wi-Fi-anslutning är nyckeln här, vänner. En ostabil anslutning kan leda till att överföringen avbryts, och och det vill vi inte, eller hur?

Appar och lösenord: Okej, efter överföringen kanske du märker att vissa appar kräver att du loggar in igen. För att slippa huvudvärken av att komma ihåg alla lösenord, varför inte använda en lösenordshanterare? Denna lilla hjälte lagrar alla dina lösenord på ett säkert sätt och fyller i dem automatiskt när det behövs.

Rensa upp: Innan du gör överföringen, ta en titt på din gamla iPhone och se om det finns något du inte behöver längre. Bilder du inte vill ha, appar du inte använder, etc. Det är som att flytta till ett nytt hus, ta inte med dig skräp!
Återvinn eller sälj din gamla iPhone för att spara både pengar och lite på miljön.

Att byta iPhone borde inte vara svårare än såhär, och med dessa tips hoppas jag att det går lika lätt. Så, håll koll på dessa saker, och du ska se att ditt äventyr in i den nya telefonen kommer att vara så mycket smidigare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *