betta på mobilen

Är det säkert att betta med BankID?

september 3, 2021 av David

Det var under år 2019 som ett flertal spelbolag införde möjligheten för spelarna att betta på sajten med BankID. Detta var då en revolutionerande händelse som helt klart tog branschen med storm – det hade aldrig tidigare varit så enkelt, smidigt och tryggt att lägga ett bet. Istället för att du som spelare behöver registrera ett konto och fylla i massa uppgifter (som dessutom är väldigt personliga) krävs det nu att du endast identifierar dig och gör en insättning med BankID. På så sätt är ”registreringen” väldigt enkel, och så kan du göra snabba insättningar och uttag när, var och hur du vill. 

Att betting med BankID gjorde spel- och bettingbranschen bättre finns det med andra ord ingen tvekan om. BankID som lösning överlag är väldigt strikt reglerad för att vara så säker och trygg som möjligt för alla användare, det vill säga oavsett om det gäller betting med BankID eller om det gäller användning av BankID överlag.

Läs mer: Så jämför du mobilabonnemang.

Samtliga spelbolag med svensk licens erbjuder BankID

bankid
Isabell Höjman / TT / kod 11711

Denna revolutionerande händelse inom spelbranschen kom att få sån stor kraft att det idag är möjligt att identifiera sig och göra insättningar med BankID hos alla spelbolag som tillhandahåller en svensk licens. Det vill säga, betting med BankID kan du göra hos alla de svenska spelbolag som anses vara lagliga att spela på i Sverige.

Och detta har helt klart blivit en succé. Användandet av BankID inom spelbranschen växer nämligen något enormt – idag är det inte bara en självklarhet att samtliga spelbolag erbjuder dig att göra insättningar med BankID, utan idag är det även en självklarhet för väldigt många att man väljer just BankID som betalningsalternativ även utanför spelbranschen. 

Fördelaktigt för spelare och spelbolag 

Detta är samtidigt något som för många känns väldigt betryggande. Att de stora spelsidorna erbjuder insättningar med BankID gör inte bara att insättningarna sker tryggt och säkert, utan det innebär också att spelandet online kan genomföras när och var som helst. 

Att användandet av Bank ID har ökat rejält under de senaste åren är alltså fördelaktigt både för spelarna och för spelsajterna i fråga. Det hela sköts väldigt mycket mer professionellt och kontrollerat, samtidigt som spelarna kan känna sig trygga med att allt sker både snabbt och säkert oavsett om det gäller identifikation, insättning eller betting. 

Viktigt att lyfta riskerna med e-legitimation

Samtidigt är det viktigt att man som varken spelare eller spelbolag väljer att se förbi de risker som, trots att fördelarna och möjligheterna är övervägande även de existerar när det kommer till användande av e-legitimation. Idag är det inte lika vanligt som för ett par år sen, men det har flera gånger varit på tal att bedrägerier via BankID sker oftare än man tror

Kanske tänker man att denna typ av bedrägeri aldrig kommer att hända en själv. Men i och med att väldigt många har blivit drabbade genom åren, där deras BankID har kapats och där deras konton blivit hackade, finns det mycket som tyder på att det är något som kan drabba alla. Även de som använder BankID för att göra insättningar och betta på spelsidor. 

Utvecklingen innebär förbättringar i form av ökad säkerhet

Samtidigt som det alltid finns en risk med att förlita sig på program som helt styrs online är det också ett faktum att ju mer ett program eller en tjänst utvecklas desto säkrare blir den att använda. Så länge man är medveten om att man kanske inte alltid bör förlita sig till fullo på alla tjänster, trots att de är otroligt kontrollerade och säkra, finns det väldigt mycket fördelar att hämta när det kommer till användandet av BankID. Det inte minst för betting. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *