w 4, tags: battery health android - images.unsplash.com

Google avslöjar en ny "Battery Health"-funktion för Pixels i Android 14-uppdateringen

januari 2, 2024 av David

Google kommer att revolutionera sin batteriavdelning genom att introducera en betydande förbättring i form av "Battery Health".

Inspirerad av iPhones batteriverktyg kommer den kommande Android 14-uppdateringen att ge Pixel-användare en omfattande uppdelning av enhetens batteristatus.

Denna funktion, upptäckt i Android 14 QPR2 Beta 2, avslöjar den nuvarande batterikapaciteten i procent och ger som sådan användare detaljerade insikter om deras Pixels batteritillstånd.

Uppdateringen medför också olika ändringar i batterihanteringen, inklusive en dold "Battery Health"-sida som är tillgänglig genom manuell aktivering i appen Inställningar Services på Pixel-telefoner.

Den dolda Battery Health-sidan innehåller olika funktioner som underlättar övervakning av batteriprestanda. Användare kan få tillgång till information om batteriladdning, antal cykler och övergripande hälsostatus.

Statusen för funktioner som batterisparläge, adaptiv laddning och batteridelning kan övervakas för att säkerställa att de aktiveras. En kommande funktion kommer att göra det möjligt för användare att kalibrera om sitt batteri, vilket potentiellt förbättrar noggrannheten.

Däremot saknas sidan Batteriinformation som introducerades i QPR1 för närvarande i denna betaversion. Google har dock för avsikt att återinföra det i appen Inställningar Tjänster. Android 14 kommer att introducera nya API:er, vilket potentiellt ger tredjeparts batterihälsoappar möjlighet att ge mer exakt information.

Pixel-användare, tillsammans med potentiella användare av andra Android-telefoner, kommer snart att ha möjlighet att bedöma telefonens batteriförsämring. Till exempel kan individer som överväger att köpa en begagnad telefon kontrollera om batteriets kapacitet har minskat avsevärt jämfört med dess ursprungliga tillstånd.

Läs mer: 7 steg på hur du sparar batteri på din mobiltelefon

Denna utveckling följer Googles senaste introduktion av en funktion för tillverkningsdatum och cykelräkning i den senaste Pixel Drop. Den här funktionen beräknar antalet fulla laddningar telefonen har genomgått, vilket ger värdefull information om telefonens batteristatus och underlättar reparationer.

Liknar iPhones BH-funktion

Medan Android just nu är ikapp, har dessa funktioner länge varit tillgängliga för iOS-användare. Funktionen "Battery Health" är särskilt viktig på begagnatmarknaden.

I likhet med iPhone-användare kan Pixel-användare nu göra välinformerade köp. Köpare kan säkerställa att de inte skaffar en enhet som kräver kostsamma komponentbyten när den nya batterihälsomätaren blir tillgänglig.

Det finns dock en potentiell skillnad mellan Googles batterimätverktyg och Apples, vilket är delarnas parning. Till skillnad från Apples krav på äkta ersättningar saknar Pixel 8 för närvarande delarparning, och Google har åtagit sig att producera komponenter i sju år.

Ändå antyder en upptäckt i Android 14 QPR2 Beta 2-koden att Pixel-enheter snart kan skilja mellan äkta och oäkta delar.

Läs mer: Öka livslängden på ditt iPhone batteri

Från och med nu håller Google på att förbättra operativsystemets tillgång till batterirelaterade detaljer, inklusive delstatus och exponering för serienummer. Artikelstatusen omfattar tre värden.

Värdena inkluderar UNSUPPORTED (indikerar enhetens oförmåga att skilja mellan ett original och ett utbytt batteri), ORIGINAL (bekräftar närvaron av det ursprungliga fabriksinstallerade batteriet) eller REPLACED (vilket betyder ett utbytt batteri).

Serienumret, som består av sex eller fler alfanumeriska tecken, kommer också att fungera som en unik identifierare för batteriet. Det avsedda syftet med att använda denna nyfunna information är fortfarande okänt, eftersom Google ännu inte har överfört denna kod till AOSP.

Icke desto mindre kommer Android att underlätta hämtning av batteriets delstatus och serienummer. Detta är beroende av att batteriet exponerar denna information för operativsystemet och att leverantören implementerar den uppdaterade versionen av Android.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *