person using silver Android smartphone - Samsung Galaxy S10, tags: ui - unsplash

Samsung avslöjar funktionen "batteriskydd" i Galaxy S24, One UI 6.1

januari 3, 2024 av David

Samsung förbereder sig för att introducera en "batteriskyddsfunktion" i sin kommande Galaxy S24 och befintliga Galaxy-telefoner med One UI 6.1, per läcka som upptäckts av Tipster Tarun Vats på X.

Den nya funktionen erbjuder användarna tre olika alternativ för att förbättra livslängden på enhetens batteri.

  1. Det första alternativet, märkt "basskydd", stoppar laddningen vid 100 procent och återupptas först när batterinivån sjunker till 95 procent, vilket förhindrar konstant påfyllning för att bibehålla full laddning.
  2. Det andra alternativet är ett "adaptivt laddningsläge", som saktar ner laddningen till 100 procent tills användaren vaknar. Det kan anpassa sig till deras rutin för vad som beskrivs som "måttligt skydd".
  3. Det tredje och mest konservativa alternativet, "maximalt skydd", upphör att ladda vid 80 procent och förblir inaktivt tills batterinivån faller under denna tröskel.

Särskilt speglar den här funktionen den som introducerades av Apple exklusivt för iPhone 15 för att optimera batteriets hälsa.

Samsungs stegvisa tillvägagångssätt erkänner att fullständiga laddnings- och urladdningscykler (0-100%) kan försämra batteriet snabbare än partiell laddning.

För närvarande täcker batteriskyddet batteriet till maximalt 85 %, en funktionalitet som introducerats sedan Samsungs Android 13-uppdatering.

En tjuvtitt på den nya batteriskyddsfunktionen kan nås via avsnittet "Batteriskydd" i menyn Inställningar i den kommande Android 14.

För att aktivera den här funktionen måste användare starta "BatteryProtectionActivity" genom specialiserade appar som "Activity Launcher", som rapporterats av 9to5Google.

Googles batterihälsofunktioner för Pixel 8

Oron över batterihälsa är fortfarande en viktig fråga för smartphoneanvändare, särskilt när branschen utvecklas till att ha icke-borttagbara batterier.

Att avgöra när ett telefonbatteri behöver bytas ut är en utmaning, eftersom det för närvarande inte finns någon enkel metod för att exakt mäta den återstående kapaciteten.

Medan vissa appar hävdar att de ger uppskattningar, kräver de ofta dagar eller till och med veckor för att samla in data för en något exakt mätning, och det finns fortfarande en risk för felaktiga resultat.

Som svar på denna utmaning har Google också introducerat en uppsättning batterihälsofunktioner utformade för att ge användarna viktig information om enhetens strömkälla.

Speciellt Pixel 8 har fått uppmärksamhet från Google, med insatser fokuserade på att underlätta enklare diagnos och reparation. Dessutom har Google åtagit sig att leverera delar, inklusive batterier, under en imponerande sjuårsperiod.

Detta proaktiva tillvägagångssätt stämmer överens med de senaste trenderna från stora aktörer inom smartphoneindustrin, inklusive Apple och Samsung, som samtidigt har lanserat nya batterihälso- och skyddsfunktioner.

I synnerhet har iPhone-användare länge dragit nytta av en dedikerad funktion för att övervaka batteriets hälsa och livslängd.

Enligt rapporter från flera Android-experter har Google lagt grunden för förbättrade batterihälsofunktioner i Android 14, med fokus på att visa batteristatus.

Framtida uppdateringar, särskilt de som är relaterade till Android 15, syftar till att ge användarna mer omfattande information om telefonens batteritillstånd.

Decemberuppdateringen för Pixel-telefoner har redan tagit steg i denna riktning genom att introducera en ny sida med "batteriinformation" i telefoninställningarna. Den här sidan avslöjar viktiga detaljer, såsom batteriets tillverkningsdatum och laddningsantal.

Android 14 har berikat användarupplevelsen ytterligare genom att införliva ytterligare verktyg som ger insikter i telefonens batterianvändningshistorik, laddningsmönster och nuvarande hälsa.

Enligt Rahman innehåller uppdateringen även ikoner som representerar minskad batterikapacitet eller att batteriet inte upptäcks.

Appen Inställningar kommer enligt uppgift att ge "tips" vid eventuella uppdateringar om batterihälsa, till exempel tillfällen där telefonen inte kan upptäcka batteriet eller när batteriets hälsa är försämrad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *