Bakgrundsbilder för mobilen

Här kan du hitta perfekta bakgrundsbilder för din mobil

november 2, 2021 av David

Det är enkelt att ta ett kort på någon eller något man gillar, och sedan sätta det som bakgrundsbild på mobilen. Men ibland kan det vara skönt att få allt serverat på ett silverfat, för man orkar ju knappast öka till Sahara bara för att kunna ha en snygg bakgrundsbild med en stor kaktus?

I den här artikeln upplyser vid dig om 10 sajter där du kan ladda ner såväl gratis som snygga bakgrundsbilder till din mobil.

Då snackar vi alltså om både bakgrundsbilder för Iphone och bakgrundsbilder för Android.

10 sajter där du hittar bakgrundsbilder till din mobil

  1. Pixabay
  2. Unsplash
  3. Pexels
  4. Freeimages
  5. Kaboom pics
  6. Stocksnap.io
  7. Flickr
  8. Death to stock
  9. Google bildsök
  10. Super Famous

Nedan pratar vi mer om de sajter du kan hitta gratis bilder på till mobilen i större detalj.

1. Pixabay (Creative Commons Zero (CC0)-licens)

Alla bilder du laddar ner från Pixabay har en Creative Commons Zero (CC0)-licens. Det innebär att du får ladda ner och använda bilderna precis hur du vill. Du får till exempel ladda ner en bild och skicka den till 50 vänner om du så vill, vilket är generöst.

2. Unsplash (egen licens)

När du laddar ner bilder från Unsplash får du göra precis vad du vill med dem. Det enda du inte får göra är att skapa en konkurrerande sida på nätet, där du publicerar deras bilder.

3. Pexels (egen licens)

Även Pexels har en egen licens på bilderna, men du kan ladda ner hur många bilder du vill för att ha dem som bakgrundsbild för din mobil.

4. Freeimages (egen licens)

På Freeimages.com kan du ladda ner hur många bilder du vill till din mobil, för att därefter göra dem till bakgrundsbilder.

5. Kaboom pics (egen licens)

Hos Kaboom pics har de en generös licens som påminner om Creative Commons Zero. Du får inte använda bilderna på din webbsida, om du har någon sådan. Men du får dock ladda ner hur många bilder du vill till mobilen, och ha dem som bakgrundsbild där.

6. Stocksnap.io (Creative Commons CC0-licens)

Alla bilder på Stocksnap.io har en Creative Commons CC0-licens. Det betyder att du kan ladda ner hur många bilder du vill, samt att du kan göra i princip vad du vill med bilderna.

7. Flickr (viktigt att söka på rätt licens)

Hos Flickr kan du ladda ner upphovsrättsskyddade bilder, men det är en dålig idé att göra det. Vi rekommenderar att du trycker på "Commercial use & mods allowed" under fliken "licenses". Då maximerar du nämligen dina möjligheter för att hitta gratisbilder som du kan ha som bakgrundsbild på mobilen.

Värt att notera är att du måste dubbelkolla varje bild så att den inte är upphovsskyddad. Om du skulle råka ladda upp en upphovsrättsskyddad bild på exempelvis din Facebook-sida eller din webbsida, då kan du få böter. Så håll dig till licensfria bilder, alternativt bilder med Creative Commons-licenser. Det är vårt ärliga råd.

8. Death to Stock (egen licens)

För att få 20 bilder i veckan via Death to stock måste du prenumerera på deras nyhetsbrev. Det är någon omständligt, men samtidigt ett kul sätt för att få nya bilder direkt via inkorgen. Du får ha alla bilder som de skickar till dig som bakgrundsbild på din mobil.

Läs mer: Spåra mobilen – så spårar du din mobil på bästa sätt!

9. Google bildsök (viktigt att söka på rätt licens)

Via Google bildsök kan du hitta hur många bilder som helst, men det är viktigt att du inte laddar ner upphovsrättsskyddade bilder. Vi rekommenderar att du söker efter bilder med Creative commons-licenser, för de har du rätt att göra i princip vad du vill med.

Bilder som har en Creative Commons-licens får du bland annat använda som bakgrundsbild på mobilen, men du får även ladda upp dem på din webbsida om du så vill.

10. Super Famous (Creative Commons Attribution 3.0 license)

Du kan ladda ner hur många bilder du vill från Superfamous.com och använda dem hur du vill. Om du laddar upp bilderna på webben eller på en sociala medie-sajt måste du dock länka tillbaka till webbsidan, så alla besökare vet var bilden kommer ifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *