Iphone i händerna

Att uppdatera betalningsmetoderna på iPhone kommer snart att bli mycket enklare

april 20, 2023 av David

Om du tidigare har haft problem med att förnya prenumerationer på din iPhone, har det krävt att du går till Apple ID-inställningarna. Men nu har Apple meddelat att detta inte längre kommer att vara nödvändigt.

Det finns goda nyheter för alla som har prenumerationer på appar som de laddat ner från App Store på sin iPhone. Apple kommer äntligen att göra det möjligt för användare att hantera faktureringsproblem direkt inom den aktuella applikationen, vilket är ett mycket mer praktiskt alternativ än det nuvarande.

Från och med nu, när det uppstår ett problem, får användare ett popup-meddelande som informerar dem om att uppdatera betalningsmetoden. Detta är också användbart för utvecklare eftersom Apple har meddelat att det kommer att bli en del av StoreKit-ramverket, vilket innebär att de inte längre behöver implementera det själva. Utvecklare kan också testa att fördröja eller undertrycka funktionen med hjälp av meddelanden och displayalternativ i StoreKit.

Läs mer: Apple Sparkonto: Så fungerar det!

Om du är utvecklare kan du redan testa denna funktion med Sandbox. Vanliga användare får däremot vänta till sommaren för att få tillgång till den. Funktionen kräver iOS 16.4 eller iPadOS 16.4 för att fungera, så se till att du har uppdaterat din enhet, även om den förmodligen redan är uppdaterad om det inte är en iPhone 7 eller äldre.

Apple förväntar sig att denna förändring kommer att minska antalet pausade och avslutade prenumerationer och det är främst en fördel för apputvecklare snarare än för slutanvändare. Trots detta kommer det att bidra till en mer intuitiv upplevelse och minska besvären du behöver gå igenom för att lösa dina serviceprenumerationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *