2026: The Year Apple Might Unveil Its First Foldable iPhone - TechCrunch, Concept art for illustrative purpose, tags: att första hopfällbara - Monok

Apple avslöjar sin första hopfällbara iPhone?

februari 28, 2024 av David
2026: The Year Apple Might Unveil Its First Foldable iPhone - TechCrunch, Concept art for illustrative purpose, tags: att första hopfällbara - Monok

2026: The Year Apple Might Unveil Its First Foldable iPhone - TechCrunch, Concept art for illustrative purpose - Monok

I flera år har det förekommit viskningar och rykten om Apples intåg i världen av hopfällbara smartphones.

Nu antyder en ny rapport från en välrenommerad koreansk butik att vi äntligen kan se Cupertino-teknikjättens första hopfällbara iPhone redan i september 2026.

Enligt en källa från den koreanska webbplatsen Alpha Economy (via Android Authority) har det skett en läcka om den kommande hopfällbara iPhonen från en "officiell bekant med Apples interna angelägenheter."

Medan tidigare läckor också antydde en 2026 release för den hopfällbara iPhone, är detta första gången en specifik månad har nämnts.

Den hopfällbara iPhone förväntas debutera i september 2026, samtidigt som lanseringen av iPhone 18 då Apple vanligtvis släpper sina flaggskeppsenheter i september. Detta betyder också att den kan komma något senare än den kommande Samsung Galaxy Z Fold 8, som förväntas släppas i augusti 2026, enligt dess tidigare releasemönster.

Utmaningar för Apples första hopfällbara iPhone

Även om tillkännagivandet av en hopfällbar iPhone är spännande, innebär det också utmaningar för Apple.

Företaget måste ta itu med farhågor kring hållbarhet, veck på skärmen och pris för att konkurrera med Samsung och andra aktörer på marknaden. Apples rykte för kvalitet och design kommer att vara avgörande för att vinna över kunder som har varit skeptiska till hopfällbara telefoner på grund av dessa problem.

Den senaste rapporten belyser inte hur Apple planerar att ta sig an dessa utmaningar, men det är ett lovande tecken på att företaget gör betydande framsteg.

Kommer det att bli den mest populära hopfällbara på marknaden?

Enligt källan har ett stort antal anställda som tidigare varit involverade i utvecklingen av Vision Pro omplacerats för att arbeta på den här telefonen. Det hävdas också att Apple räknar med att sälja cirka 50 miljoner enheter av telefonen.

Enligt DSCC beräknades 15,8 miljoner hopfällbara telefoner säljas 2023, men den nuvarande förutsägelsen är att 50 miljoner kommer att säljas under bara ett varumärke, möjligen Apple. Detta är ett avsevärt stort antal jämfört med den tidigare förutsägelsen.

Men om något företag har potential att göra hopfällbara telefoner populära så är det Apple.

Vi bör närma oss denna information med försiktighet, särskilt det beräknade releasedatumet i september 2026. Det är fortfarande ganska långt fram i tiden, så det finns en möjlighet att Apples planer kan ändras innan dess, även om informationen är tillförlitlig.

Enligt de senaste rapporterna har det avslöjats att produktionen av den hopfällbara iPhone har stoppats på grund av skärmproblem, enligt en källa. Denna information motsäger ett tidigare påstående om att Apple kämpade för att hitta en lämplig skärm för dess krav.

Det är säkert att en hopfällbar iPhone inte kommer att släppas inom en snar framtid. Det kan eventuellt släppas tillsammans med iPhone 18, men det är för tidigt att göra några definitiva påståenden.

Kommer den hopfällbara iPhonen att ersätta iPad Mini?

Vissa experter tror att den hopfällbara iPhone kan vara placerad som en uppgradering till iPad Mini.

Den hopfällbara telefonens större skärmstorlek kan göra den till en mer mångsidig enhet än iPad Mini för vissa användare, särskilt de som vill ha en mindre formfaktor men ändå behöver en stor skärm. Det är dock viktigt att notera att det handlar om spekulationer baserade på rykten och läckor.

Apples officiella inställning kvarstår att de inte har bekräftat några planer på en hopfällbar iPhone eller iPad.

En spelomvandlare i teknisk industri?

Med sitt intåg på marknaden för vikbara smartphones kan Apple återigen störa branschen och sätta nya standarder för innovation. Företagets meritlista visar att när det introducerar en ny produktkategori höjer det ofta ribban för konkurrenterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *