Bästa apparna för skidresan

Appar för Skidresan i Vinter

oktober 25, 2021 av Joel

Dagens teknologi har förändrat nästan allt vi gör och det inkluderar hur vi åker skidor i backarna! Vi på Mobilen.nu rekommenderar dessa appar som kan hjälpa till att planera skidresan, få erbjudanden, hålla reda på statistik, skaffa vänner och hålla dig säker i backarna. Allt detta på din iPhone eller Android-enhet.

1. Ski Tracks

Ski Tracks

Den här appen är för både iOS och Android och innehåller en massa statistiska funktioner.

Den hjälper dig håll koll på hastighet, total daglig distans, högsta höjden och till och med lutningen på backarna med mera! Allt det kan sedan loggas, delas upp i olika åk och ritas ut på en karta.

Kostnad: 11 kr

App store
Google Play Store

2. PeakFinder

PeakFinder

PeakFinder har information om mer än 850 000 skidtoppar - allt från Mount Everest till den lilla backen runt hörnet. Appen fungerar både offline och över hela världen. Den identifierar bergstopparna runt om kring dig och låter dig få veta mer om varje topp. Med GPS-knappen kan du få en panoramavy av bergen. Panoramavy fungerar med din mobils kamera så du lätt kan identifiera vad som omringar dig. 

Kostnad: 44 kr

App store
Google Play Store

3. Tripadvisor: Planera din resa

Tripadvisor

Inte en specifik app för just skidåkning men en utmärkt app för alla resor. Med Tripadvisor så kan du få all information du kan behöva om stället du ska åka till. Se omdömen på hotell, restauranger, tips på sevärdheter och andra saker att göra. Du kan även få bra erbjudanden på hotell dit du ska åka.

Kostnad: Gratis

App store
Google Play Store

4. Bergfex

Bergfex

Den bästa av appar för dig som planerar att åka på skidresan utanför Sverige. Bergfex ger dig grundlig och utförlig information om skidorter i Schweiz, Tyskland, Österrike, Frankrike, Italien, Polen, Tjeckien, Slovenien, Kroatien och Slovakien. Du får snörapporter, information om biljettpriser, skiduthyrning och även om hotell och boende. 

Kostnad: Gratis

App store
Google Play Store

Finns det en skidbacke i Skåne?

Det finns en riktig skidbacke i Skåne och det är Vallåsen. Den ligger i Halland på Hallandsåsens. Vallåsen har 7 lifter och 9 pister.

Vilken är den bästa skidorten i Sverige?

Den bästa skidorten i Sverige kan man argumentera om men en av de bästa och väldigt bra gillad är Funäsfjällen. Med 34 lifter och 118 olika pister är det en av Sveriges toppställen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *